بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

تنش‌ های دریای سرخ کرایه حمل بار را ۳۰ تا ۵۰ درصد گران کرد

عضو هیئت مدیره کانون موسسات حمل ونقل ایران گفت: با توجه به مشکلاتی که در دریای سرخ به وجود آمده حدود 30 درصد هزینه و کرایه حمل دریایی افزایش پیدا کرده که این رقم در حوزه از چین به حوزه خلیج فارس و اروپا بیشتر است و در باره حمل کالاهای ویژه به 50 درصد می رسد.

تین نیوز |

عضو هیئت مدیره کانون موسسات حمل ونقل ایران گفت: با توجه به مشکلاتی که در دریای سرخ به وجود آمده حدود 30 درصد هزینه و کرایه حمل دریایی افزایش پیدا کرده که این رقم در حوزه از چین به حوزه خلیج فارس و اروپا بیشتر است و در باره حمل کالاهای ویژه به 50 درصد می رسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، مسعود دانشمند  درباره اثرگذاری تنش های اخیر در دریای سرخ که در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به غزه صورت می گیرد، اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در دریای سرخ به وجود آمده حدود 30 درصد هزینه و کرایه حمل دریایی افزایش پیدا کرده که این رقم در حوزه از چین به حوزه خلیج فارس و اروپا بیشتر است و در باره حمل کالاهای ویژه به 50 درصد می رسد.     

وی ادامه داد: تعداد کشتی ها ثابت بوده و در شرایطی که زمان سفر کشتی طولانی می شود، بار متراکم خواهد شد و کشتی که قرار بود در مدت زمان دو ماه در رفت و برگشت از بندر شانگهای به اروپا بار حمل کند الان این مدت زمان برای این کشتی برای حمل همین کالا در این مسیر به سه ماه رسیده است و یک ماه بار در این کشتی می ماند.   

عضو هیئت مدیره کانون موسسات حمل ونقل ایران افزود: در این شرایط این کشتی باید دماغه امید نیک را طی کند که مسافت آن طولانی تر خواهد شد و قاعدتا سخت بیشتری مصرف می کند و در این مدت دستمزد بیشتری باید به پرسنل بپردازد. هزینه اجاره کشتی در این مدت زمان هم این مبالغ اضافه می شود و در نتیجه کرایه حمل بار افزایش پیدا می کند.

دانشمند درباره مسیر جایگزین دریای سرخ که بتوان از آن مسیر افزایش هزینه های حمل بار را کنترل کرد، گفت: هیچ مسیر جایگزینی وجود ندارد، در دریای سرخ کانال سوئز به مدیترانه منتهی می شود و اگر تردد از دریی سرخ نباشد و نتوانیم از کانال سوئز عبور کنیم که به مدیترانه برسیم، کشتی ها ناچار می شوند که آفریقا را دور بزنند و هیچ راه حل دیگری وجود ندارد، جز اینکه کشتی ها آفریقا را دور بزنند و از جبل الطارق به مدیترانه برسند.

وی خاطرنشان کرد: دو سال گذشته هم که کانال سوئز به دلیل انحراف یک کشتی مسدود شده بود باز هم از دماغه امید نیک استقبال نشد و از آنجایی که کانال سوئز سریعا باز شد و مشکل فنی بود آثار آن را کمتر در بازارها دیدیم اما آثار جنگ حال حاضر در دریای سرخ به این سادگی ها قابل پیش بینی نیست و نمی دانیم این تنش چه زمانی به پایان می رسد.

عضو هیئت مدیره کانون موسسات حمل ونقل ایران ادامه داد: از آنجایی که صاحبان بار، کالای به فروش رسیده را به خریدار برسانند، این افزایش هزینه را به خریدار تحمیل می کنند و در نهایت ترددها از مسیر دماغه امید نیک انجام می شود.

دانشمند درباره اثرگذاری این اتفاق بر ایران اظهار داشت: کالاهای صادراتی مانند محصولات پتروشیمی که سهم حدود 20 میلیارد دلاری در صادرات ایران را دارد و عمدتا مسیر آنها اروپا است، از این موضوع اثرپذیر هستند و البته کالاهایی که از چین به ایران می رسند کمتر اثر می پذیرند اما آثار غیر مستقیم این است که به دلیل طول مسافت تردد کشتی ها افزایش و تعداد کشتی های موجود برای حمل بار کاهش یافته است. بنابراین کرایه حمل کالا در حوزه خلیج فارس هم از این موضوع اثر می پذیرد.

وی تاکید کرد: با تغییر مسیر کشتی ها مدت حمل بار در برخی از موارد از 15 روز به 30 روز رسیده و شرکت های کشتیرانی هم از این افزایش کرایه حمل سود نمی کنند چراکه هزینه های کشتیرانی هم افزایش پیدا کرده است.  

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.