رییس اتاق بازرگانی اهواز: باید به فکر بازارهای جدید بود
تین نیوز | رییس اتاق بازرگانی اهواز گفت: با تقویت، تشویق و آموزش صادرکنندگان و مطالعه و شناخت سایر کلان بازارهای بینالمللی باید شرایطی فراهم شود که صادرات فراتر از کشورهای همسایه صورت گیرد.
عبدالرحمن سلیمانی اظهارکرد: برای همه نقاط کشور امکان صادرات وجود دارد اما مسئله مهم رفع مشکلات و موانع صادرات است. در صورت رفع موانع میتوان به بازارهای هدف دسترسی پیدا کرد.
وی افزود: گاهی به دلیل وجود نواقص نگاه ما فقط به کشورهای همسایه است. البته این خوب است زیرا ما به طور مطلوب حتی نتوانستهایم از این بازارهای همسایه استفاده کنیم اما نگاه صرف به همسایه کافی نیست زیرا محصولاتی چون خرما در کشور عراق بیش از ما تولید میشود؛ پس باید به فکر بازارهای جدید بود.
رییس اتاق بازرگانی اهواز تصریح کرد: هماکنون مناسبات مالی و بینالمللی یکی از مهمترین موانعی است که بر سر راه توسعه صادرات قرار دارد که باید رفع شود. همچنین داشتن تولیدات خوب با شرایط رقابتی از لحاظ کیفیت و قیمت مناسب برای عرضه و حضور در بازارهای بینالمللی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه شود تا از این طریق انتظار داشته باشیم حضورمان در بازارهای بینالمللی تثبیت شود.
سلیمانی تاکیدکرد: هر قانون، مقررات، بخشنامه و دستورالعملی که موجب شود حضورمان در بازارهای بینالمللی به صورت فعلی و دارای افت و خیز باشد باید برداشته شود. برای مثال زمانی برای کالایی در بازار بینالمللی مشتری پیدا میکنیم اما به ناگهان برای آن کالا در داخل با کمبود مواجه میشویم و تصمیم میگیریم صادرات آن ممنوع شود؛ این اتفاق موجب میشود بازاری که با زحمت زیاد به دست آمد را از دست بدهیم.
وی خاطرنشانکرد: در این شرایط برای حفظ بازار سایر کالاها نیز با تهدید مواجه میشویم و بیثباتی برای مشتریان کالاهای ایرانی ایجاد شود.
رییس اتاق بازرگانی اهواز عنوانکرد: آموزش صادرکنندگان در مسائل مختلف اعم از تبلیغات، بستهبندی، نحوه مذاکره و قوانین و مسائل حقوقی مربوط به تجارت بینالمللی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین شرایط برای حضور فعالان اقتصادی در بازارها و نمایشگاههای بینالمللی باید فراهم شود تا فرایند صادرات توسعه یابد.
سلیمانی ادامهداد: دستگاه دیپلماسی کشور باید مسائل اقتصادی را یکی از مهمترین فرآیندهای کاری خود قرار دهد و پیوند دهنده تولیدات داخلی با بازارهای بینالمللی باشد. قوانین و مقررات نظام بانکی باید در جهت گسترش اعطای تسهیلات ارزان به تولیدات صادرات محول عمل کند. به کالاهای صادراتی باید تسهیلات داده شود و از پرداخت حقوق و عوارض معاف شوند تا بتوانند در بازارهای جهانی حضور خود را حفظ کنند.
وی گفت: در بسیاری از کشورها سود حاصل از صادرات از محل مشوقهای صادراتی که به صادرکننده اعطا میشود حاصل میگردد.