◄ عملکرد مبادلات ریلی خراسان رضوی با آسیای مرکزی
در سال گذشته 14 درصد مبادلات کالا با کشورهای آسیای مرکزی از طریق مرز ریلی سرخس در سال گذشته افزایش داشته است.
مدیرکل راهآهن خراسان گفت: مبادلات کالا با کشورهای آسیای مرکزی از طریق مرز ریلی سرخس در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 14 درصد افزایش داشته است.
به گزارش تیننیوز به نقل از روابط عمومی راهآهن خراسان، محمدهادی ضیاییمهر افزود: پارسال یکمیلیون و 970 هزار تن کالا با 33 هزار و 85 دستگاه واگن از طریق مرز ریلی سرخس با ترکمنستان و کشورهای آسیای مرکزی در سه بخش کالاهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی مبادله شد.
وی اظهار کرد: 20 درصد این مبادلات به میزان 390 هزار تن کالاهای صادراتی غیرنفتی شامل سیمان، مواد صنعتی، مواد پلاستیکی، مصالح ساختمانی، رنگ، مواد غذایی، انواع خاک صنعتی و معدنی بود که بهوسیله 6 هزار و 669 دستگاه واگن از طریق مرز ریلی سرخس به کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و قزاقستان حمل شد.
وی گفت: 14 درصد به میزان 280 هزار تن نیز مربوط به کالاهای وارداتی شامل پنبه، خوراک دام، غلات و مواد صنعتی بود که با 4 هزار و 747 دستگاه واگن از کشورهای قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان وارد کشور گردید و اغلب در استان خراسان رضوی تخلیه شد.
ضیایی مهر افزود: 66 درصد کالاهای مبادله شده به میزان یکمیلیون و 300 هزار تن کالاهای ترانزیتی شامل پنبه، گوگرد، کود شیمیایی بود که با 21 هزار و 669 دستگاه واگن از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان بارگیری و به مبادی مرزی ریلی بهویژه بندرعباس حمل شد.
12 درصد از مجموع 12 هزار و 500 کیلومتر خطوط شبکه ریلی کشور معادل هزار و 500 کیلومتر در خراسان رضوی قرار دارد.
در نیمه نخست پارسال یکمیلیون و 716 هزار تن بار داخلی و خارجی از طریق راهآهن خراسان جابهجا شد که 780 هزار تن از این مقدار مربوط به صادرات، واردات و ترانزیت ریلی از پایانه سرخس بوده است.
مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان از طریق راهآهن از 2 مرز ریلی سرخس و اینچه برون انجام میشود اما مرز سرخس به دلیل سابقه، زیرساختهای بهتر و نزدیک بودن به کشورهای آسیای مرکزی و مسیر ریلی بندرعباس بخش عمده ترانزیت و تجارت ریلی کالا بین ایران و این کشورها را به خود اختصاص داده است.