اسلامی: در سال 98 کارخانه ریلی بدون سفارش وجود نداشت
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توجه به تولید داخل در شرایط تحریم گفت: تاب آوری صنعت هوایی افزایش یافته است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توجه به تولید داخل در شرایط تحریم گفت: تاب آوری صنعت هوایی افزایش یافته است.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، در آیین آغاز عملیات اجرایی قطار حومهای شهر جدید مجلسی، با اشاره به تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: دولت و ملت ایران روزهای بسیار سخت و پرتلاشی را پشت سر می گذارند که در طول چهل سال پس از انقلاب، سابقه نداشته است. ایران پیش از این نیز تحریم بود، اما تحریم گسترده ای که همه ابعاد را تحت پوشش قرار دهد، تاکنون سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه با این وجود چرخ حرکت کشور می چرخد، افزود: فعالیت در کشور رنگ و بوی انقلابی به خود گرفته و استفاده از ظرفیت های داخلی مورد توجه قرار گرفته است. اکنون توسعه زیرساخت ها بدون وابستگی به خارج از کشور مورد توجه قرار گرفته است.
اسلامی با اشاره به پایداری خدمت در صنعت هوایی کشور گفت: صنعت هوایی که سخت ترین بخش در حوزه حمل و نقل است، توانسته خود را در مسیر متفاوت قرار بدهد.
وی ادامه داد: جدول عملکرد ایرلاین ها در سال گذشته نشان می دهد ناوگان هوایی کشور در حداکثر بهره وری خود قرار گرفته و میزان قابل توجهی از تاخیرها کاسته شده است.
این عضو کابینه دوازدهم به توسعه کشور در بخش ریلی اشاره کرد و گفت: در بخش ریلی، سال گذشته در تاریخ ۲۷ اسفند سند استفاده از تبصره ۱۸ قانون بودجه میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه به امضا رسید. طبق این تفاهم نامه با اعتبار ۲۰۰۰ میلیارد تومان، ساخت بیش از ۱۰۰۰ دستگاه لوکوموتیو، ریل باس و واگن در دستور کار قرار گرفت و ۱۶ شرکت بهره بردار ریلی با ۹ شرکت سازنده در ارتباط قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ شاهد توقف خط تولید ریلی نبودیم و کارخانه ای بدون سفارش وجود نداشت.
همچنین سال ها بود که تولید ریل در ذوب آهن اصفهان در دستور کار قرار داشت. به لطف الهی در سال جاری تولید رسمی ریل در این مجموعه آغاز شد. ماه گذشته اولین محموله ریلی تحویل شد و ریلی که امروز بارگیری می شود، در مسیرهای اصلی به کار می رود.
اسلامی به ساخت شناورها و تجهیزات بندری در کشور اشاره کرد و گفت: مرداد ماه امسال تمام شرکت های کشتیرانی کانتینرهای خود را خالی، از ایران بردند. اما به لطف خدا و همت صنعت گران داخلی، خط تولید کانتینر استاندارد چند منظوره در کشور افتتاح و ایران از کانتینرهای خارجی بی نیاز شد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود به افزایش قیمت سوخت اشاره کرد و گفت: برای پیشرفت کشور باید مصرف را کنترل کنیم. مقام معظم رهبری نیز همواره در کنار ضرورت رونق تولید، بر وجود الگوی مصرف تایید کردند.
وی با بیان اینکه یکی از موارد کنترل مصرف، مصرف بنزین است، افزود: مصرف بی رویه سوخت در کشور روند افزایشی داشته است، به طوری که روزانه ۱۰۳ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود.
اسلامی گفت: با ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس، کشور به خودکفایی در تولید بنزین رسیده است، اما با این روند مصرف لازم است در آینده ایجاد پالایشگاه جدید در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: بنابراین برای کنترل مصرف سوخت، جلوگیری از سوختن ذخایر کشور و کاهش آلودگی هوا، لازم بود قیمت بنزین افزایش یابد.
این عضو کابینه تدبیر و امید با بیان اینکه رویکرد وزارت راه و شهرسازی برای کنترل مصرف سوخت، توسعه حمل و نقل شهری و برون شهری ریل پایه است، گفت: در سال جاری حجم بار و مسافر جابجا شده توسط ریل افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در شهرسازی ریل پایه، ایجاد ایستگاه های تبادلی در دستور کار قرار گرفته است. پروژه ای که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد، از مصادیق این رویکرداست که به افزایش بهره وری و کاهش مصرف سوخت منجر می شود.