بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

قطار وعده ها روی ریل رشت-کاسپین؛ کریدور شمال به جنوب معطل۱۰کیلومتر

با توجه به اهمیت ویژه خط ریلی رشت – کاسپین در به ثمر نشینی کریدور شمال به جنوب حال باید دید که این پروژه ریلی چه زمانی از قطار «وعده ها» پیاده می شود.

تین نیوز |

با توجه به اهمیت ویژه خط ریلی رشت – کاسپین در به ثمر نشینی کریدور شمال به جنوب حال باید دید که این پروژه ریلی چه زمانی از قطار «وعده ها» پیاده می شود.

 

به گزارش تین نیوز به قل از مهر، اقتصاد ریلی یکی از مهم ترین نوع تجارت تلقی می شود. قرارگیری گیلان در شاهراه بین المللی کریدور شمال به جنوب فرصتی را فراهم کرده تا این استان بتواند از طریق خطوط ریلی به هدف اقتصادی و تجاری برسد و از طرفی دیگر نقطه ثقل هدف گذاری بین المللی باشد.

گیلان استانی است که جورچین اقتصادی و تجاری کشورهای آسیا میانه، اوراسیا و حاشیه خزر با کشورهای اروپایی و حتی تمام دنیا تلقی می شود حلقه واصله ای که سوزن آن در خط ریلی «رشت به کاسپین» گیر کرده است.

پروژه تحول آفرین در ایستگاه وعده ها

اما خط ریلی رشت –کاسپین که زمان «افتتاح» آن این روزها نقل محافل شده و هر بار وعده ای را بر وعده های مسؤولان افزون می کند، وعده هایی که از سال ها قبل همچون بختکی بر روی این پروژه خیمه زده و هر سال به سال زمانِ این «وعده» تمدید می شود.

پروژه ریلی رشت به کاسپین به دلیل موقعیت استراتژیک ملی و بین المللی که دارد می تواند در تجارت کشور و منطقه خاورمیانه تحول آفرین باشد. آن گونه که داده های آماری می گوید؛ عملیات اجرایی پروژه راه آهن رشت - کاسپین در سال ۱۳۸۵ کلید خورد اما از سال ۸۵ تا ۹۸ در یک برهه ۱۳ ساله فقط ۳ درصد پیشرفت داشت و عمده کار آن از سال ۹۸ آغاز شده است.

همانطور که عنوان شد اجرا و بهره برداری خط ریلی رشت – کاسپین نه تنها منجر به ثمردهی اقتصادی و رونق بخشی تجاری استان گیلان می شود بلکه در سطح ملی و بین المللی هم برای گیلان، ایران و همسایگان خزری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

خط ریلی رشت – کاسپین را باید پروژه وعده های مسؤولان بنامیم چرا که از وعده «محمد اسلامی» وزیر راه دولت روحانی مبنی بر افتتاح خط ریلی رشت – کاسپین تا پایان سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲ سال گذشته و همچنان هر سال این وعده روی دکمه «تمدید» می رود.

در کنار تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری مبنی بر اتمام خط ریلی رشت – کاسپین و تکمیل شدن پازل کریدور شمال به جنوب بنابر دلایل نامشخص روند پیشرفت کار این پروژه در دولت های گذشته به کندی پیش رفت اما با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم اجرای این خط سرعت گرفت.

تازه ترین وعده برای افتتاح!

اگرچه سرعت اجرای پروژه ریلی رشت – کاسپین قابل قبول است اما همچنان روی ابر «وعده ها» سیر می کند و فقط در یک سال گذشته چندین بار مسؤولان کشوری و استانی در حین بازدید از این پروژه ریلی، از افتتاح زودهنگام آن سخن گفتند.

آخرین و تازه ترین وعده را «خیرالله خادمی» معاون وزیر راه و شهرسازی داده و گفته؛ پیش بینی می شود این پروژه حداکثر تا پایان سال جاری تکمیل و تحویل شود. وی کُندی سرعت اجرای پروژه را گردن مرطوب بودن زمین و شرایط آب و هوایی انداخته و معتقد است؛ شرایط آب و هوایی و رطوبت بالای زمین سرعت اجرای پروژه ریلی را کُند کرده است.

۴ ابر پروژه ریلی کشور

«عباس خطیبی» معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های کشور هم خط ریلی رشت – کاسپین را جزو ۴ ابر پروژه ریلی کشور برشمرد و اظهار کرد: تا به امروز ۲ پروژه ریلی به مرحله بهره برداری رسیده و پروژه سومی که در دستور کار برای افتتاح قرار دارد، اتمام خط ریلی رشت - کاسپین است که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته انتظار می رود تا پایان سال این پروژه ریلی به طول ۳۷ کیلومتر افتتاح و تحویل مردم شود.

پیشرفت ۹۰ درصدی خط ریلی رشت - کاسپین

«موسی فکور» سرپرست معاونت عمرانی استانداری گیلان با اشاره به جزئیات پروژه ریلی رشت - کاسپین می گوید: پیشرفت زیرسازی این پروژه ۹۶ درصد و پیشرفت روسازی آن ۷۲ درصد گزارش شده است.

وی از پیشرفت بالای ۹۰ درصدی پروژه رشت – کاسپین خبر داد و افزود: از ۳۵ کیلومتر خط ریلی رشت – کاسپین ۲۵ کیلومتر آن ریل گذاری شده است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری گیلان با بیان اینکه کار روسازی و ریل گذاری ۱۰ کیلومتر انتهایی از دو طرف شروع شده است، گفت: تاکنون از قسمت انتهایی یک کیلومتر ریل گذاری انجام شده و از قسمت ابتدای دو و نیم کیلومتر آماده ریل گذاری است.

فکور از تخصیص ۲۵۰ میلیارد تومان در روزهای اخیر به پروژه ریلی رشت – کاسپین خبر داد و اضافه کرد: از مصوبات سفر تاکنون حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این پروژه تأمین شده است.

وی با بیان اینکه راه آهن رشت- کاسپین حلقه تکمیلی کریدور شمال- جنوب محسوب می شود، افزود: از این پروژه مهم به عنوان پل ارتباطی کشورهای اروپایی با اقیانوس هند و خلیج فارس یاد می شود و از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اهمیت چند بُعدی پروژه ریلی رشت – کاسپین سرپرست معاونت عمرانی استاندار گیلان با اشاره به اهمیت چندبُعدی پروژه ریلی رشت – کاسپین بیان کرد: ارتباط کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه از طریق ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا از طریق تکمیل این خط ریلی امکان پذیر است.

فکور با بیان اینکه خط ریلی رشت – کاسپین آورده مالی و اقتصادی برای گیلان دارد، گفت: جذب بالاترین حجم از بار روسیه و ترانزیت آن از طریق ایران یکی از مهم ترین کارکردهای ساخت این مسیر ریلی است.

وی بیان اینکه مسیر ایران ارزان ترین، به صرفه ترین و نزدیک ترین مسیر برای کارهای تجاری و ترانزیتی در منطقه است، افزود: موقعیت ایران به نحوی است که می تواند ظرفیت های خوب شرق آسیا را به اروپا متصل کند.

به نظر می رسد بهره برداری از خط ریلی رشت - کاسپین زمینه سازی برای توسعه روابط میان اعضای اوراسیا با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و یکی از مهمترین شاخص های تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در حوزه مناطق آزاد است.

با اتصال منطقه آزاد انزلی به خط ریلی در پیربازار رشت، شاهد اتصال ۲ دریای شمالی و جنوبی ایران خواهیم بود و این مهم می تواند اقتصاد بیمار گیلان را از طریق روابط تجاری، ترانزیت کالا و صادرات محصولات شیلاتی و کشاورزی علاج کند، این پروژه نه تنها برای گیلان مفید است بلکه ایران را از تنگای اقتصادی، تحریم ها و فشارهای روانی ناشی از چالش های اقتصادی و معیشتی نجات می دهد و حتی این پروژه زخم عظیم اقتصادی همسایگان خزری و اوراسیایی و دوستان دور و نزدیک اروپایی را هم ترمیم می بخشد.

با توجه به اهمیت ویژه خط ریلی رشت – کاسپین در به ثمر نشینی کریدور شمال به جنوب حال باید دید که این پروژه ریلی چه زمانی از قطار «وعده ها» پیاده می شود!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    لطفا شما به عنوان رسانه مواظب باشید،
    مشابه اتفاقات راه آهن اصفهان -شیراز و کرمان-زاهدان در شرف تکرار هست.
    با اصرار به تولید رسانه ای عملکرد، باید منتظر بلایی مشابه اشتباهات غیرقابل بخشش قبلی باشیم