بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ امکان تأمین ۸۰ درصد تجهیزات سواحل و بنادرتوسط تولیدکنندگان داخلی

امکان تأمین ۸۰ درصد تجهیزات سواحل و بنادرتوسط تولیدکنندگان داخلی
تین نیوز |

مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر گفت: اگر نگوییم صددرصد، اما بخش زیادی از تجهیزات مورد نیاز سواحل و بنادر کشور از طریق تولیدکنندگان داخلی امکان ساخت دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، حمید خلیلی  درباره آخرین وضعیت تامین تجهیزات سواحل و بنادر کشور و حمایت از توان تولیدات داخلی، خاطرنشان کرد: به طور حتم اگر نگوییم صددرصد، اما بخش زیادی از تجهیزات مورد نیاز سواحل و بنادر کشور که حدود ۸۰ درصد است از طریق تولیدکنندگان داخلی امکان ساخت دارد و با حمایت از بخش خصوصی می‌توانیم به این نیاز پاسخ دهیم.

وی با تاکید بر این‌که هر کشوری قصد دارد دریا را بهتر بشناسد باید به تجهیزات مورد نظر دست پیدا کند تا شاهد تردد هرچه بهتر شناورها و شناخت هرچه بهتر مسائل مرتبط با دریا شود، بیان کرد: تجهیزات نصب شده در دریا نقش دیده‌بان و چشم دریا را دارند و به همکاران ما در سازمان بنادر و دریانوردی کمک می‌کنند تا بیش از پیش دریا را شناخته و از مسائل مربوط به آن آگاه شوند.

خلیلی با بیان این‌که پیش از اعمال تحریم های یک‌جانبه و غیرقانونی آمریکا، بسیاری از بویه‌های موج‌نگار از خارج تهیه می‌شد، گفت: پس از آغاز تحریم‌ها با اتکا به توان تولید داخل و حمایت از بخش خصوصی به منظور تولید این تجهیزات موفق شدیم طرح ملی ۱۱ دستگاه بویه موج نگار را با دانشگاه صنعتی اصفهان مدنظر قرار دهیم و ساخت قطعات یدکی بویه ها نیز بر همین اساس با اتکا به توان تولید داخل در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: زمانی که از خشکی به دریای می‌رسیم با پدیده‌های جدیدی روبه‌رو می‌شویم که بر نقاط ساحلی اثرگذار هستند و به همین دلیل نیز شناسایی دریا نیازمند تجهیزات و دستگاه‌هایی است تا بر اساس آن پارامترهایی نظیر دمای هوا، رطوبت، سرعت و جهت باد، شوری آب، ارتفاع موج و پارامترهای شیمیایی به خوبی تشخیص داده شوند.

 مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر این‌که شناخت دریا نیازمند تجهیزات آماده به کار است، گفت: در شمال و جنوب کشور ۱۱ دستگاه بویه موج نگار در آب‌های عمیق وجود دارد که سه دستگاه آن در شمال، شش دستگاه آن در جنوب و ۲ دستگاه نیز به عنوان یدک در نظر گرفته شده‌اند.

خلیلی افزود: علاوه بر این ۱۰ ایستگاه هواشناسی ساحلی داریم که سه ایستگاه آن در شمال و هفت ایستگاه آن در جنوب واقع شده اند و در جنوب کشور نیز ۱۴ ایستگاه جزر و مدسنجی وجود دارد که شامل تجهیزات مختلف در هر یک از این ایستگاه‌ها هستیم، همچنین در شمال کشور سه ایستگاه ترازسنجی (سنجش تراز آب در سنوات مختلف) و۲ ایستگاه جزر و مدسنجی نیز در چابهار و جاسک وجود دارد.

مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به راه‌اندازی ایستگاه‌های سنجش پارامترهای کیفیت آب و محیط‌زیست، اظهار کرد: در خصوص بندر شهیدرجایی در جنوب کشور و بندر انزلی در شمال ایران این طرح به صورت پایلوت آغاز شده است و تجهیز سایر بنادر نیز تا پایان سال جاری به این ایستگاه‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان این‌که در حوزه تجهیزات مربوط به سامانه نرم‌افزاریVTS نیز که به تردد شناورها کمک می‌کند تمهیداتی اندیشیده شده است، عنوان کرد: پتانسیل نرم‌افزاری در این راستا وجود دارد و قصد داریم با حمایت از بخش خصوصی به آن دست یابیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.