◄ جابجایی ریلی هفت میلیون تن کالا بندر شهید رجایی در سال 1400
هفت میلیون تن کالا در سال ۱۴۰۰ از طریق حمل ریلی در بندر شهید رجایی جابهجا شد که نسبت به مدت مشابه آن ۲۵ درصد افزایش به ثبت رسیده است.
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هفت میلیون تن کالا در سال ۱۴۰۰ از طریق حمل ریلی در بندر شهید رجایی جابهجا شد که نسبت به مدت مشابه آن ۲۵ درصد افزایش به ثبت رسیده است.
به گزارش تین نیوز، منصور خرمشکوه روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با تشریح عملکرد ریلی بندر شهید رجایی در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۳۹۹، میزان جابهجایی کالا از طریق این خطوط در سال ۹۹ را پنج میلیون و ۵۲۵ هزارتن،اظهارداشت: این درحالی است که در سال گذشته این رقم به هفت میلیون تن کالا با ۲۵ درصد افزایش به ثبت رسید.
وی ادامه داد: در سال گذشته از هفت میلیون تن کالا، حدود پنج میلیون و۸۰۰ هزار تن مربوط به صادرات و حدود یک میلیون و ۲۰۰هزار تن نیز کالا از طریق حمل ریلی وارد این بندر شده است.
جابهجایی ۴ هزار و ۳۷۵ تن کالای اساسی در سال ۱۴۰۰
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، میزان جابهجایی کالای اساسی از طریق حمل ریلی در سال گذشته را نیز حدود ۴ هزار و ۳۷۵ تن با ۳۵ درصد افزایش اعلام کرد و بیان داشت: عمدهترین این کالاها شامل ذرت، انواع روغنهای خوراکی، جو، گندم و برنج بوده است.
خرمشکوه در بخش دیگری از صحبتهای خود در راستای ضرورت بهرهگیری هرچه بیشتر از حمل و نقل ریلی به توسعه زیرساختهای بندرشهید رجایی در این بخش اشاره کرد و بیان داشت: با اجرای ۲ خط ریلی جدید در سال جاری در محوطه ۲۰۰ هکتاری سرعت عملکرد و رشد عملیاتی حمل و نقل ریلی بندرشهید رجایی افزایش خواهد یافت.
وی در این رابطه عنوان کرد: در سال ۹۹ از کل عملیات بندر شهید رجایی که نزدیک ۶۷ میلیون تن بوده، نزدیک به هشت درصد از این عملیات به وسیله حمل و نقل ریلی انجام گرفت و در سال۱۴۰۰ نیز این سهم به ۹.۶ درصد افزایش یافت.
ساماندهی خطوط اراضی ۱۷ هکتاری در محوطه مانوری
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به ضرورت توسعه بهرهبرداری از حمل و نقل ریلی اضافه کرد: ساماندهی خطوط اراضی ۱۷ هکتاری در محوطه مانوری بندر شهید رجایی با هدف دستیابی و اتصال مستقیم شرکتهای بیشتری به خطوط ریلی، این طرح امسال عملیاتی خواهد شد.
خرمشکوه در خصوص توسعه اسکلههای ریلی نیز با بیان اینکه؛ براساس طرح جامع بنادر و دریانوردی کشور، خطوط ریلی نیز باید در کنار اسکلهها توسعه یابد، یادآور شد: با راهاندازی خطوط ریلی ترمینال یک کانتینری، این بخش به تخلیه و بارگیری مواد نفتی و روغنی اختصاص مییابد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با توسعه زیرساختهای حوزه ریلی بندر شهید رجایی در سال جاری، سهم ریلی این بندر به ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.
درحال حاضر ۱۲ محوطه اختصاصی ریلی در بندرشهید رجایی فعال می باشد که جابجایی انواع این کالاها از طریق خطوط ریلی فرعی متصل به خطوط ریلی سراسری جابجا میشود.