◄ ثبت و ارسال پارامترهای زیست محیطی تاثیرگذار بر سازه ها و تجهیزات دریایی هرمزگان
طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، سه رویکرد اساسی "حفاظت محور"، به معنای صیانت از محیط زیست مناطق ساحلی، "توسعه محور" با هدف تقویت ظرفیتهای توسعهای مناطق ساحلی و "یکپارچهگرایی" با محوریت استفاده از توانهای مشارکتی جامعه محلی و دستگاه های ذیربط در تبیین برنامهها و مشارکت آگاهانه و فعالانه آنها در اجرای برنامهها در حال انجام است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی با سه رویکرد اساسی حفاظت محور، توسعه محور و یکپارچه گرا با بهره گیری از توانهای مشارکتی جامعه محلی و ارگانهای ذیربط در تبیین برنامهها و مشارکت آگاهانه و فعالانه آنها در حال انجام است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، "حسین عباسنژاد" با اشاره به وجود 2 هزار و 238 کیلومتر طول نوار ساحلی استان هرمزگان که معادل 39 درصد از کل نوار ساحلی کشور را در برمی گیرد، تصریح کرد: طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، سه رویکرد اساسی "حفاظت محور"، به معنای صیانت از محیط زیست مناطق ساحلی، "توسعه محور" با هدف تقویت ظرفیتهای توسعهای مناطق ساحلی و "یکپارچهگرایی" با محوریت استفاده از توانهای مشارکتی جامعه محلی و دستگاه های ذیربط در تبیین برنامهها و مشارکت آگاهانه و فعالانه آنها در اجرای برنامهها در حال انجام است.
وی مدیریت نوار ساحلی را یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای اجرایی این طرح نام برد و از مهمترین وظایف اداره مهندسی سواحل و بنادر هرمزگان در اجرای طرح مذکور به مدیریت و نظارت بر ساخت و سازهای دریایی، پایش و اندازه گیری پارامترهای دریایی، استقرار سیستم اطلاعات مکانی، انجام هیدروگرافی حوضچهها و کانالهای بنادر استان اشاره کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان بر لزوم مجوز دار شدن تمامی سازهها و تاسیسات دریایی استان تاکید کرد و گفت: طی چهار ماه نخست سال جاری ۱۷۳ مورد مکاتبه با بهرهبرداران سازههای دریایی و ساحلی انجام گرفت تا نسبت به طی نمودن فرایند قانونی و اخذ مجور اقدام کنند.
عباس نژاد از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت و نظارت به بازدید دورهای از تمامی بنادر و سواحل استان با هدف نظارت بر ساخت و بهرهبرداری از سازههای دریایی و ساحلی هرمزگان اشاره کرد و افزود: همچنین به منظور مطابقت طرحهای استانی با مطالعات طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی استان طی سال جاری ۹۱ مورد مکاتبه و همکاری با ارگانهای استانی انجام شده است.
وی بهرهبرداری از بویههای موج نگار شناور در دو ایستگاه واقع در جزایر قشم و کیش، ثبت و ارسال اطلاعات به بانک اطلاعاتی سازمان بنادر و دریانوردی، اندازهگیری و ثبت لحظهای پارامترهای محیط زیستی تاثیرگذار بر سازهها و تجهیزات دریایی بندر شهید رجایی و احداث هفت بنچ مارک ماندگار در این بندر را از دیگر فعالیتهای انجام شده حوزه مهندسی سواحل و بنادر استان عنوان کرد.
گفتنی است، در حال حاضر 295 سازه و تاسیسات دریایی در استان هرمزگان قرار دارد.