برنامه هفتم فرصت طلایی برای تدوین سند جامع دریایی
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از تشکیل کارگروه برنامه هفتم توسعه در این سازمان با هدف تدوین یک سند جامع با همفکری ارگان های دریایی خبر داد.
↵
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، علی اکبر صفایی در نشست مدیران ارشد ارگان های دریایی کشور با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی برنامه هفتم از سوی مقام معظم رهبری و توجه ویژه در بند ۱۱ این سیاست های ابلاغی بر دریا، سواحل، بنادر و آب های مرزی ، اظهار داشت: مجموعه ارگان های دریایی باید یکپارچه عمل کرده و خروجی منسجم داشته باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر استفاده حداکثری از فرصت طلایی خزر برای توسعه تجارت با روسیه، از راه اندازی خط لاینر در دریای خزر برای اولین بار خبر داد و گفت: در حال حاضر تردد کشتی ها در دریای خزر، طبق یک برنامه زمان بندی شده انجام می شود و یک تاجر می داند که چه زمانی کالاهایش، به ویژه کالاهای فاسدشدنی، را به بندر بیاورد.
وی با اشاره برنامه ریزی مسئولان دو کشور ایران و روسیه برای تبادل یک صد میلیون تنی کالا و برنامه برای استفاده از ظرفیت های بندری و کشتیرانی ایران در دریای خزر، تاکید کرد: یکی از سیاست های جدی سازمان بنادر ودریانوردی در دریای خزر، ارتقای ظرفیت شناورهای دریایی و کشتی های تجاری برای پوشش این میزان تبادلات بازرگانی است.
صفایی با اعلام اینکه اولویت وجوه اداره شده سازمان بنادر، تامین شناور های رو-رو است، افزود: در حوزه خزر و برای ارتقای ظرفیت کشتیرانی ایران، باید از توان و پشتیبانی بخش خصوصی برای خرید و ساخت شناور استفاده بهینه کنیم.
مدیرعامل سازمان بنادر با تاکید بر اینکه مبحث ایجاد داک تعمیرات شناور در خزر باید با سرعت بیشتری پیگیری شود، درخصوص تامین لایروب در خزر افزود: با توجه به کاهش تراز آب خزر، سازمان بنادر و دریانوردی برای رفع چالش لایروبی در بنادر شمالی کشور، هم ساخت لایروب را در دستور کار خود دارد و هم با انجام قراردادهای بلند مدت، درصد استفاده از ظرفیت بخش خصوصی جهت اجاره لایروب است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: خرید تجهیزات بندری را با استفاده منابع مالی بخش خصوصی و منابع دولت در سازمان بنادر و دریانوردی به سرعت در دستور کار خود دارد.
وی افزود: در خصوص راه آهن چابهار و اتصال آن به ریل سراسری نیز با رایزنی هایی که با مقامات بلندپایه هندی شده، به دنبال امضای قرارداد بلند مدت برای رفع مشکلات پسکرانه ای و دسترسی به بندر چابهار هستیم.
صفایی با بیان اینکه طبق مصوبه دولت، سوخت یارانه ای به شناورهای مسافری تعلق می گیرد، تاکید کرد: برنامه ریزی شود تا محورهای چابهار-عمان ، بوشهر- قطر و کیش - قطر به سرعت راه اندازی شود.
وی با تاکید بر تامین ایمنی بنادر صیادی و بیان اینکه دیگر نباید شاهد سوختن لنج های مردم ساحل نشین در بنادر باشیم، از اقدام سازمان بنادر و دریانوردی برای بیمه خن کاران در بنادر خبر داد.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر، مشکلات تامین سوخت کم سولفور برای شناورهای کشتیرانی جمهوری اسلامی و بیمه شناورهای زیر ۳ هزار تن در دست بررسی و رایزنی با ارگان های مربوطه است.
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی همچنین از ساخت سرود ارگان های دریایی با مشارکت همه ارگان های دریایی و مدیریت ارتباطات و بین الملل این سازمان خبر داد.