۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به حمل و نقل اختصاص دارد
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به حمل و نقل اختصاص دارد که ۹۰ درصد آن مربوط به حوزه جاده ای است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای گفت: ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به حمل و نقل اختصاص دارد که ۹۰ درصد آن مربوط به حوزه جاده ای است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، جواد هدایتی، شامگاه ۵ دی ماه در دومین همایش ملی ترانزیت با عنوان «ایران، دیپلماسی کریدوری» اظهار کرد: کشور ایران از دیرباز در حوزه ترانزیت نقش برجسته ای ایفا کرده است و این روند با تحولات جهانی در اواخر قرن بیستم به ویژه پس از فروپاشی شوروی سابق، رونق بسیاری گرفت.
وی با اشاره به مشکلات و چالش های موجود در توسعه ترانزیت کشور، افزود: بزرگترین چالش این چند دهه در حوزه ترانزیت، عدم سازماندهی و مدیریت منسجم بوده است. کشور ما برای مدت ها در مورد مسائل مختلف مرتبط با قاچاق و ترانزیت به یک جمع بندی نرسیده بود، اما حالا به یک اجماع نسبی رسیده ایم که علاوه بر مزیت های اقتصادی، ترانزیت می تواند منافع بسیاری در حوزه های امنیتی و تجاری برای ایران داشته باشد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای با تأکید بر اهمیت گره خوردن جریان اقتصادی و بازرگانی کشورهای منطقه با موقعیت ایران، تصریح کرد: در سطوح عالی کشور، بحث ترانزیت و توسعه آن همواره مطرح است و این موضوع نباید تنها از منظر اقتصادی بررسی شود. یکی از نقاط عطف در حوزه ترانزیت، توسعه ترانزیت در آغاز دولت سیزدهم بود که در مناظرات انتخاباتی نیز به وضوح دیده شد. در این مدت، روابط ایران با کشورهای همسایه بهبود یافت و نتیجه آن این بود که در سال گذشته در حوزه حمل و نقل جاده ای، ۱۵ میلیون تن ترانزیت جا به جا شد و رکورد ترانزیت کشور پس از یک دهه شکسته شد.
هدایتی با اشاره به برنامه هفتم توسعه کشور، خاطرنشان کرد: این برنامه جامع ترین ظرفیت های قانونی در حوزه گذر و ترانزیت را در خود جای داده است. در این برنامه، چالش های اساسی چند دهه اخیر شناسایی شده و راهکارهایی از جمله تشکیل «ستاد ملی ترانزیت و لجستیک» به ریاست رئیس جمهور برای حل این مشکلات در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به نقش بخش خصوصی در ترانزیت اشاره کرد و گفت: ۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به حمل و نقل اختصاص دارد که ۹۰ درصد آن مربوط به حوزه جاده ای است. بیش از ۴۰ هزار ناوگان ترانزیتی با ۵۰ هزار راننده که همه این ظرفیت ها متعلق به بخش خصوصی است، در این حوزه فعال هستند.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل ونقل بین المللی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در خصوص رقابت های جهانی و منطقه ای در حوزه کریدورها خاطرنشان کرد: در حال حاضر، کریدورهای زیادی در منطقه در حال شکل گیری هستند که برخی از آن ها رقبای ایران به شمار می روند. این تحولات نشان دهنده یک جنگ کریدوری است که در آن هر کشور به دنبال بهره برداری از ظرفیت های ترانزیتی خود است. به همین دلیل، باید به جای تمرکز بر تحولات منطقه ای، بر ظرفیت های خود تمرکز کنیم.
هدایتی ضمت تاکید بر لزوم هوشمندسازی حمل و نقل و بهبود پایانه ها عنوان کرد: کاهش نقاط ضعفی که موجب ایستایی ناوگان می شود و همچنین بهبود شرایط پایانه ها، از جمله اقداماتی است که موجب رشد حمل و نقل بین المللی و ترانزیت در کشور خواهد شد.
آقای هدایتی لطفا یک چارچوب مدونی برای انتخاب مسئولین پایانه های مرزی تدوین نمایید . متاسفانه برخی مدیران شما خصوصا در استانهای آذربایجانغربی و شرقی واقعا ضعیف هستند و انگیزه کاری مشخصی را برای توسعه کاری ندارند . اینها در عرصه ترانزیتی که شما میفرمایید متخصص نیستند و در سالهای اخیر برای خود مرز را حیاط خلوت نموده اند .
آقای مدیر کل
بهتر است هرچند وقت یکبار مدیران پایانه های مرزی را عوض، در صورت داشتن لیاقت جابجا کنید تا از این وضعیت خلاص شویم