بازدید سایت : ۴۱۷۵۳

رئیس سازمان راهداری: فقط ۷۰ دستگاه به ناوگان اضافه شد

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: باتوجه به بروکراسی اداری واردات اتوبوس و انتظارات تولیدکنندگان داخلی، به دنبال اخذ مصوبه سران قوا برای واردات هستیم که در این صورت، واردات دست کم ۲ هزار دستگاه طی مدت یک سال امکانپذیر است.

رئیس سازمان راهداری: فقط ۷۰ دستگاه به ناوگان اضافه شد
تین نیوز |

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: باتوجه به بروکراسی اداری واردات اتوبوس و انتظارات تولیدکنندگان داخلی، به دنبال اخذ مصوبه سران قوا برای واردات هستیم که در این صورت، واردات دست کم ۲ هزار دستگاه طی مدت یک سال امکانپذیر است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، رضا اکبری افزود: در چند سال اخیر بیش از ۳۰ هزار کامیون کشنده وارد کشور شده و به ناوگان اضافه شده است اما کمتر از این رقم کامیون اسقاط شده است.

وی گفت: اکنون شرایط اسقاط طبق قوانین در کشور به گونه ای است که به ازای واردات یک دستگاه کشنده، به همان میزان اسقاط نمی شود؛ به همین دلیل تعداد ناوگان بالا رفته و کمبودی در این زمینه نداریم و حتی سبب خواب کامیون در بنادری همچون بندرعباس شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این مساله نارضایتی رانندگان را نیز به دنبال داشته است و باید بتوانیم به ازای واردات هر یک دستگاه کشنده بین ۱.۵ تا ۲ برابر آن اسقاط کامیون فرسوده داشته باشیم تا ضمن پایین آمدن سن ناوگان، بهره وری را افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در اتوبوس اما برعکس کامیون، هم فرسودگی و هم کمبود ناوگان داریم؛ به طوری که بیش از ۷۰ درصد اتوبوس های کشور سنی بالای ۱۵ سال دارند که متوسط جهانی آن پنج سال است؛ بر این اساس هم باید واردات انجام داده و هم باید نسبت به نوسازی مبادرت ورزیم.

رئیس سازمان راهداری بیان داشت: در سال های گذشته در این دو بخش اقداماتی انجام شده که مهمترین آن مصوبه شورای اقتصاد بود که بر اساس آن ورود ۸۵ هزار دستگاه ناوگان جدید اجازه داده شد که نزدیک به ۹ هزار دستگاه آن اتوبوس است.

وی اظهار داشت: این مصوبه تسهیلاتی ایجاد می کند تا هم تولید کنندگان داخلی و هم وارد کنندگان بتوانند اتوبوس وارد کنند، پس از آن بر اساس پیمایش و از محل صرفه جویی در مصرف سوخت، سازمان بهینه سازی مصرف گواهی صرفه جویی به آنها ارائه می کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ساختار این مصوبه حالت «پسینی» داشت؛ یعنی تسهیلات پس از واردات اتوبوس داده اعطا می شد و به همین دلیل مورد استقبال واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی قرار نگرفت.

وی خاطرنشان کرد: اکنون این مساله را با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به پیش می بریم تا بتوانیم این مصوبه را به حالت «پیشینی» تبدیل کنیم.

اکبری اظهار داشت: در قانون بودجه سال گذشته، امسال و برنامه هفتم توسعه، چند مصوبه برای واردات اتوبوس داشتیم که برای امسال تحت عنوان «مصوبه اربعین» بود.

وی توضیح داد: بر اساس این مصوبه، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به ثبت سفارش اتوبوس می پرداخت اما تاکنون تعداد کمی از آنها منجر به واردات شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بر مبنای این مصوبه تاکنون ۱۵۰ اتوبوس خریداری شده که ۷۰ دستگاه آن وارد کشور و به ناوگان اضافه شده است و بقیه در گمرکات در حال انجام عملیات ترخیص است.

وی بیان داشت: حتی اگر این ۲ هزار دستگاه اتوبوس وارد شود، دست کم سه هزار دستگاه دیگر نیاز داریم تا از بحران خارج شویم و در حالت ایده آل نیز دست کم به هشت هزار دستگاه اتوبوس نیاز داریم.

اکبری افزود: در این زمینه تولید کنندگان داخلی می گویند باید حداقل نصف هزینه تمام شده اتوبوس به آنها وام داده شود که عددی قابل توجه است. به طور نمونه اگر بخواهیم یک هزار دستگاه اتوبوس در داخل بسازیم با در نظر گرفتن تسهیلات ۱۰ میلیارد تومانی نیازمند ۱۰ همت اعتبار هستیم که این رقم در توان ما نیست و مکاتبات با وزارتخانه های نفت و صمت هم در این زمینه نتیجه بخش نبوده است.

وی اظهار داشت: در موضوع واردات نیز با بروکراسی پیچیده ای مواجه هستیم به طوری که ۱۸ مرحله برای واردات اتوبوس از زمان ثبت سفارش تا مرحله آخر تعریف شده که برخی از مراحل همچون تخصیص ارز مهلت دار است و اگر در فرصت مقرر انجام نشود، باید فرایند تکرار شود.

وی تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم در کوتاه مدت بین ۲ تا سه هزار دستگاه اتوبوس به سرعت وارد کشور کنیم، باید مصوبه از سران قوا بگیریم و کل اختیار این فرایند را به وزارت راه و شهرسازی بدهیم.

اکبری گفت: این موضوع قبلاً هم برای واردات کشنده مسبوق به سابقه بوده است و چنانچه بتوانیم این مهم را انجام دهیم واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس در یک سال امکان پذیر خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • محمد کاظم پاسخ

    اکثر همین 70 دستگاه را هم شرکت جوان سیر ایثار که متعلق به سپاه است وارد و شماره گذاری کرده است حتی چند دستگاه اتوبوس نو را هم که اخیرا شماره گذاری شده اند شرکتها و سازمانهای دولتی مانند گل گهر سیرجان خریداری کرده اند و فعالین و رانندگان بخش مسافری نه تنها توانایی خرید این اتوبوسها را ندارند بلکه به علت مشکلات و معضلات فعالیت در این صنف اصولا دیگر تمایلی برای سرمایه گذاری در این صنف بدون درآمد و بدون بازدهی اقتصادی ندارند مسئولان مربوطه هم بهتر است به جای اینهمه رطب و یابس بافتن برای عدم استقبال مالکان و رانندگان صنف مسافری بدنبال دلایل حقیقی این عدم تمایل به خرید ناوگان جدید باشند !!!

  • محمد حدادیان ار خراسان شمالی شهرستان اسفراین روستای ایرج پاسخ

    با سلام وادب محضر جناب آقای اکبری حضرتعالی قول داده ای در اسرع وقت اعتبار مقدار ۱۲ کیلومتر اسفراین تا ایرج روستای معروف به دست انداز را حل کنید با تشکر ارادتمند حدادیان

  • ماشالا پاسخ

    دروغ میگی،بیشتر بوده هاپولیش کردین خخ

  • ناشناس پاسخ

    مشکل بالاتری هست و آن اینکه اقتصاد اتوبوس ها منطق ندارد . یعنی دخلشان به خرجشان نمی رسد . میزان کرایه برای مسافر بالاست و از طرفی خرج اتوبوس ده میلیاردی را در نمی آورد !

  • مهدی پاسخ

    شما هم ی بی سواد که این همه ناوگان باری اومد وی سوال از شما راننده ای که داخل شهر کار میکنه ویا شرکت وبارنامه نداره وبیمه رانندگان از طرف شرکت پرداخت میشه تکلیف کارت هوشمندش چی میشه بعد مدتی که میخواد بره جاده قانون درست میکنید وخیلی چیزها بی پاسخ میمونه وددرد سرش برامن راننده هست که کارتم میسوزه چرا بسوزه چرا کارت هوشمن اومد چون اون زمان گواهینامه هوشمند نبود و...همه چیزاتون از رو بی تجربه بودن .ببخشید ربطی به موضوع نداشت ولی الان درگیر همین کارت هوشمندم ودوماه بیکارم نزدیک سال

  • ناشناس پاسخ

    باسلام. خداوکیلی پول پیمانکارها را بدید شب عیدی طلبکارا فوش میدن ناله ونفرین میکنن پول ندارید مناقصه نگذارید یا بگید پروژه را کار کنید پولش دوسال دیگه

  • رضا دکتر پاسخ

    آقا خیلی جالبه همشون دنبال اینن که دووووولار بگیرن و بزنن به بدن .واردات فقط واردات خوبه داخلی اخیه اصلا کسی به فکر تولید نیست که بگن اقا بیا سرمایه رو بده تولید بزنیم خودمون تولید کنیم بقول یک رئیس‌جمهور داشتیم میگفت بزن بدن علی برکت الله