بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

◄ انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی جاده‌ای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان

​تفاهم‌نامه‌ همکاری‌های حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان با حضور مقامات ارشد حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای دو کشور، پس از دو روز مذاکرات فشرده کارشناسی، در 24 بند، تدوین و به امضا رسید.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی جاده‌ای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان
تین نیوز |

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی این سازمان که ریاست هیات ایرانی را بر عهده داشت، اظهار کرد: در این نشست، طرفین ابتدا با تاکید بر روابط عمیق دو کشور همسایه مسلمان، آمار حجم تجارت و حمل‌ونقل بین‌المللی دوجانبه را مبادله و با اشاره به تردد بیش از 60 هزار کامیون و 300 هزار مسافر بین دو کشور، رضایت خود را نسبت به روند رو به‌ رشد همکاری حمل‌ونقل بین‌المللی جاده‌ای بین دو کشور ابراز داشتند.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از روابط‌عمومی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، رضا نفیسی هم‌چنین با اشاره به هدف‌گذاری رهبران دو کشور به افزایش مبادلات از یک‌به‌پنج میلیارد دلار، در خصوص ضرورت تسهیل عملیات حمل‌ونقل برای پشتیبانی از رشد اقتصادی پایدار در دو کشور و بر تعهد خود در پیگیری تصمیمات مندرج در صورت‌جلسه نهمین نشست کارگروه مشترک منعقده بین دو کشور در مورخ 24 دی‌ماه 1395 در اسلام‌آباد تاکید کردند.

نفیسی ضمن ابراز خشنودی از تقارن این نشست با حضور وزیر امور خارجه پاکستان در تهران که تاثیری فوق‌العاده بر تسریع در رسیدگی به موارد فی‌مابین خواهدداشت، به اقدامات اساسی و پر اهمیت طرف پاکستانی، از جمله مستحدثات جدید در مرز تفتان، بر ضرورت عملیاتی نمودن معاهدات TIR و CMR نیز اشاره کرد.

براساس این گزارش، اصغر الطاف، دبیر مشترک ارشد وزارت ارتباطات که ریاست هیات پاکستانی را برعهده داشت، با تشکر از میزبانی صمیمانه طرف ایرانی، با ذکر قابلیت‌های کشور خود، از جمله فراهم بودن بازاری با جمعیتی بیش از مجموع شش کشور آسیای مرکزی و علاقمندی تجار و فعالان حمل و نقلی پاکستان به همکاری با شرکای ایرانی خود، اظهار کرد: تقریبا تمام تشریفات دسترسی ایستگاهی تیر تکمیل و از اردیبهشت 1398 (آوریل 2019) اجرایی‌شدن آن انتظار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: نخستین عملیات ورودی تحت رویه تیر در تیر 1397 (جولای 2018) از زاهدان به پاکستان آغاز و در کویته خاتمه یافته و اولین تردد خروجی تحت رویه تیر به افغانستان در آبان‌ 1397 (اکتبر 2018) از کراچی به کابل انجام شده است.

دبیر مشترک ارشد وزارت ارتباطات پاکستان یادآور شد: تشریفات الحاق به معاهده CMR در دست تکمیل بوده و امیداست که در سه‌ماهه اول 2019 میلادی، به نتیجه رسد.

در ادامه نشست، طرفین ضمن اشاره به ضرورت مذاکره با نمایندگان دولت چین درخصوص اتصال راهگذرهای CPEC و ITI پیرو اجلاس اخیر ECO-RPC و تسهیل دسترسی آسیای شرقی به آسیای غربی و اروپا و بالعکس، در ارتباط با کاهش هزینه صدور روادید برای رانندگان و تجار یکدیگر، اظهار نظر کردند.

براساس این گزارش، نفیسی بر ضرورت انطباق الزامات ابعاد و اوزان وسایل نقلیه باربری و مسافربری با مقررات داخلی، تاکید کرد و هیئت پاکستانی، ضمن اعلام وصول آن در ابتدای سالجاری، بر ارسال نسخ متناظر، قول مساعد داد.

این گزارش حاکی است، هیات ایرانی بر ضرورت حداقل‌رسانی تاخیر ترخیص کالا در مرزها، تاکید داشت و مقرر شد هرگاه واردکننده قادر به ترخیص کالاهای گمرکی به‌منظور استفاده خود در زمان غیرفعال بودن کامیونها نباشد، ضروری است اداره گمرک به تخلیه کالاهای طرف دیگر در انبارهای تحت کلید، مساعدت نماید.

هم‌چنین نماینده گمرک ایران بر ضرورت اجرایی‌سازی پروتکل تبادل اطلاعات الکترونیکی و روزآمدسازی آن براساس الگوهای بین‌المللی اشاره کرد و از مقامات گمرک پاکستان برای آشنایی با سامانه‌های فعال دعوت به‌عمل آورد.

این گزارش می‌افزاید، طرفین توافق کردند تمام هزینه‌های دریافتی در پایانه‌های مرزی را به یکدیگر اعلام و هرگونه تغییر در برنامه‌های مرزها را حداقل از دو هفته قبل، به اطلاع طرف مقابل برسانند.

در خاتمه نشست، طرفین در ارتباط با ضرورت تامین امنیت تردد وسایل نقلیه مسافربری ایرانی در قلمرو پاکستان هم‌چنین ملاحظات تردد اتوبوس‌های پاکستانی حامل زائران به مشهد، قم و تهران، مذاکره کردند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.