◄ رشد ۵۰ درصدی ترانزیت جادهای در سال جاری
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری با اشاره به نقش مهم مرزهای بینالمللی در افزایش حجم ترانزیت کشور و جذب بار کشورهای همسایه، از رشد ۵۰ درصدی ترانزیت جادهای طی دو ماه ابتدایی سال جاری خبر داد.
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری با اشاره به نقش مهم مرزهای بینالمللی در افزایش حجم ترانزیت کشور و جذب بار کشورهای همسایه، از رشد ۵۰ درصدی ترانزیت جادهای طی دو ماه ابتدایی سال جاری خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، جواد هدایتی مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری در حاشیه بازدید از پایانه مرزی جلفا(نخجوان) با حضور وزیر راه وشهرسازی، داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و میعاد صالحی مدیر عامل شرکت راه آهن بر اهمیت مرز جلفا و نقش آن در افزایش ترانزیت کشور تاکید کرد و گفت: حجم ترانزیت جادهای در سال گذشته به ۹.۳ میلیون تن رسید که افزایش دو برابری را نسبت به سال قبل از آن نشان میدهد.
وی افزود: این افزایش در حالی رخ داد که مرزهای ترکمنستان بسته بود و مسیر اصلی ترکیه به آسیای میانه در دسترس نبود، همچنین میزان ترانزیت افغانستان به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی کاهش یافته بود، اگر این دو اتفاق رخ نداده بود قطعا سال گذشته رکورد سال ۹۳ که معادل ۱۲.۳ میلیون تن بود شکسته میشد.
مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری اظهار کرد: طی دو ماه ابتدای سال جاری نیز شاهد رشد ۵۰ درصدی ترانزیت جادهای بودیم که عمده آن در حوزه کریدور شمال_جنوب رخ داده یعنی از کشورهای امارات، عراق، افغانستان، آسیای میانه و قفقاز بیشتر این ترانزیت انجام شده است.
هدایتی خاطر نشان کرد: با توجه به سفیر اخیر مقامات ایرانی به روسیه و در صورت باز شدن این مسیر جذب ۱۰ میلیون تن بار روسیه طی سال جای پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین افزایش ترانزیت بار در مسیر عراق به امارات است، بنابراین وضعیت ترانزیت عراق در حال حاضر برای ما اهمیت زیادی دارد و خبرها نیز حاکی از آن است که مقررات ترانزیت مسیر عراق به زودی ابلاغ میشود. این فرصت طلایی است که بتوان مسیر شرق و غرب یعنی سوریه و دریای مدیترانه را نیز بازگشایی کنیم که به عنوان جایگزین کانال سوئز، مسیری حساس و با اهمیت خواهد بود و میتواند جایگزین مسیر ترکیه نیز بوده و دسترسی ایران را به مدیترانه و برخی کشورهای اروپایی تسهیل کند تا مستقیم به بنادر ایتالیا، فرانسه و آلمان متصل شویم.