بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

تداوم روند روبه رشد ترانزیت از قلمرو کشور

تحولات ترانزیتی در کشور به سرعت پیش می رود و روند رشد ترانزیت از ابتدای امسال تداوم دارد.

تداوم روند روبه رشد ترانزیت از قلمرو کشور
تین نیوز |
تحولات ترانزیتی در کشور به سرعت پیش می رود و روند رشد ترانزیت از ابتدای امسال تداوم دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت وحمل و نقل بین المللی این سازمان از رشد 20 درصدی ترانزیت جاده ای در 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در 6 ماهه امسال 5 میلیون تن کالا از بخش جاده ای ترانزیت شده است که این میزان ترانزیت معادل کل ترانزیت (ریلی – جاده ای) سال 99 است. همچنین میزان ترانزیت جاده ای در شهریور امسال برابر 791 هزار تن است.
وی افزود : بخش زیادی از رشد ترانزیت به خاطر گشایش دوباره محورهای ترانزیتی و مرزهای ترکمنستان است که در گفت و گوهای دولت با کشورهای همسایه و همچنین رایزنی ها در اجلاس شانگهای ، مسیر ترکمنستان دوباره بازگشایی شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری با اشاره به آغاز دوباره مراودات جاده ای با ترکمنستان گفت: در حال حاضر روزانه 100 کامیون از ترکیه به مقصد آسیای میانه و یا برعکس، از ایران ترانزیت کالا دارند.
به گفته هدایتی بعد از اجلاس شانگهای، ترکمنستان محدودیت های ترانزیتی و همچنین عوارض 1.5 دلاری به ازای هر کیلومتر را برای ناوگان ایران برداشته است. به این ترتیب شرایط خوبی هم برای ترانزیت و هم برای صادرات کالا به ترکمنستان و از آنجا به کشورهای آسیای میانه و روسیه فراهم شده است.
وی همچنین اظهار داشت : با باز شدن مرزهای ترکمنستان ترانزیت کالا به صورت حمل یکسره (جاده ای یا ریلی) از بندرعباس به مقصد آسیای میانه و روسیه امکان پذیر شده و گشایشی بزرگ در ترانزیت این منطقه ایجاد شده است.
هدایتی افزود: بازگشایی دوباره کریدورهای ترانزیتی با تحریم روسیه وارد مرحله جدیدی شده است. قبل از این، شاخه غربی کریدور شمال - جنوب (مسیرروسیه - آذربایجان - ایران) بیشترین فعالیت را داشت اما با بسته شدن مرزهای روسیه با اروپا، شاخه شرقی یا میانی (خلیج فارس - ترکمنستان - آسیای میانه -روسیه) و بخصوص شاخه جنوبی کریدور شمال - جنوب (چین-ترکمنستان - ایران - ترکیه) با تقاضای زیاد بار مواجه است. شاخه میانی کریدور شمال- جنوب در حال حاضر از بار اشباع است و بیشترین توجه به شاخه جنوبی کریدور شمال- جنوب است که از ایران می گذرد.
وی خاطرنشان کرد : پیش از تحریم روسیه روزانه حدود 1.5 میلیون تن بار چین از آسیای میانه و با حمل ترکیبی به اروپا می رفت اکنون از شاخه جنوبی کریدور شمال- جنوب بار چین به مقصد ترکیه و بالعکس با حمل یکسره زمینی (جاده ای - ریلی) امکان انتقال را دارد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.