بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در چابهار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از سرمایه گذاری هشت میلیارد دلاری در سال گذشته این حوزه مختلف خبر داد.

سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در چابهار
تین نیوز |

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از سرمایه گذاری هشت میلیارد دلاری در سال گذشته این حوزه مختلف خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امیر مقدم  اظهار کرد: ماحصل اقدامات صورت گرفته در حوزه جذب سرمایه در سال گذشته این بود که مجموع سرمایه گذاری های انجام شده از ۴.۹ میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۰ به هشت میلیارد دلار در پایان سال ۱۴۰۱ رسید و برای سال ۱۴۰۲ هدف گذاری شد که این رقم به ۱۴ میلیارد دلار برسد.

وی افزود: از مجموع هشت میلیادر دلار سرمایه گذاری انجام شده، جذب سرمایه دو میلیارد دلاری در حوزه انرژی های پاک بوده است. ساخت کارخانه تولید سلول های خوشیدی در منطقه آزاد آغاز شده، این کارخانه ظرفیت تولید سلول های خورشیدی را از مراحل ابتدایی تا انتها را دارد و می تواند برای تولید سالانه ۵۰۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشید، سلول تولید کند. این مجموعه، اشتغالزایی ۵۰۰۰ نفری در زمان ساخت را به همراه داشته و پس از بهره برداری برای ۳۰۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم دارد. فاز نخست کارخانه تولید سلول های خوشیدی در سال ۱۴۰۴ و فاز نهایی آن در سال ۱۴۰۷ به بهره برداری می رسد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: مورد برجسته دیگر فراهم شدن مقدمات جذب سرمایه ۸۰۰ میلیون دلاری در عرصه صنایع سنگین و فولاد است. چنانکه در ماه های پایانی سال، مقدمات این سرمایه گذاری مستقیم از سوی یک شرکت کنسرسیومی با ۸۰ درصد سرمایه گذاری خارجی و ۲۰ درصد سرمایه گذاری داخلی در صنعت فولاد فراهم شد و پیش بینی می شود این پروژه در نیمه نخست سال جدید وارد فاز اجرایی شود. پروژه ای که پس از بهره برداری ظرفیت تولید فولاد کشور را ۳.۵ میلیون تن افزایش داده و برای ۶۰۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی خواهد داشت.

آغاز پروژه ۲.۵ میلیارد دلاری تامین و انتقال آب نمک زدایی شده به سه استان شرقی

مقدم تشویق و ترغیب سرمایه گذاران و تسهیل مسیر سرمایه گذاری در پروژه های زیرساختی را یکی از اقدامات انجام شده در سال گذشته عنوان کرد و گفت:  به عنوان مثال تنظیم تفاهم نامه، تامین زمین و اعطای مجوزهای لازم برای شروع فازهای اولیه از پروژه عظیم تامین و انتقال آب نمک زدایی شده به سه استان شرقی کشور با اولویت رفع نیاز آبی چابهار به ظرفیت نهایی دو میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب در روز و ارزش بیش از ۲.۵ میلیارد دلار در دستور کار قرار گرفت. پروژه ای که چهره اقتصادی و اجتماعی شرق کشور را بهبود می بخشد. همچنین پروژه تامین و انتقال آب نمک زدایی شده مربوط به پارک پتروشیمی نگین مکران به میزان ۱۱۰ هزار متر مکعب هم طی سال گذشته آغاز شد.

وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات انجام شده  با محوریت توسعه زیرساخت ها، در حوزه تامین شبکه آب رسانی بود. چنانکه پروژه احداث شبکه انتقال و توزیع آب روستای بزرگ تیس به عنوان بزرگترین روستای محدوده منطقه به مبلغ اولیه ۹۰۰ میلیارد ریال به اتمام رسید. همچنین پرداخت بیش از ۶۰ درصد مطالبات پیمانکاران و احیای مجدد پروژه های عمرانی منطقه، توسعه زیرساخت های لجستیکی و حمل ونقل با بهره برداری از ۴۰۰۰ مترمربع انبار سرپوشیده، توسعه زیرساخت های برق در محدوده منطقه آزاد با اولویت در پهنه صنعت و تولید و اتمام مطالعات طرح جامع منطقه آزاد و تصویب اولیه آن نیز از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار همچنین به اجرایی شدن ساختار حفاظت از اراضی منطقه آزاد به منظور جلوگیری از تصرفات اراضی و صیانت و حفاظت از اراضی ملی و همچنین سنددار کردن زمین ها اشاره کرد و افزود: این اقدام در راستای احترام به مالکیت ها و امنیت سرمایه گذار است. چنانکه فرآیندهای لازم جهت تهیه نقشه کاداستر اراضی محدوده الحاقی منطقه آزاد به وسعت تقریبی ۶۸ هزار هکتار و انتقال اسناد مالکیت به نام سازمان منطقه آزاد به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران طی سال گذشته به پایان رسید.

مقدم همچنین درباره اقدامات صورت گرفته در زمینه تسهیل سرمایه گذاری در چابهار نیز اظهار کرد: چابهار سرزمینی بکر و توانمند برای توسعه فعالیت های اقتصادی است و هر اندازه روندهای کسب و کار در این منطقه تسهیل شود، می توانیم شاهد جذب بیشتر سرمایه ها در چابهار باشیم. به همین رو در گام نخست سه اقدام «افزایش مبلغ تفاهم نامه ها و قراردادهای سرمایه گذاری با انعقاد قراردادهای پروژه های بزرگ و محرک»، «جذب سرمایه گذار و انعقاد قرارداد در حوزه تولید انرژی های پاک» و «راه اندازی خط منظم کشتیرانی اقیانوس پیما از چین به مقصد چابهار» عملیاتی شد.

وی ادامه داد: در گام بعدی «پیگیری و تلاش جهت رفع موانع تولید و راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی متوقف شده»، «جذب بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه مصوب در بخش در آمدها و منابع» و «تعریف خط سبز در گمرک چابهار برای فعالان اقتصادی با توجه به حسن سابقه و میزان فعالیت» شکل اجرایی یافت. و در نهایت برنامه ریزی برای تامین زمین مورد نیاز جهت احداث واحدهای آپارتمانی با استاندارهای روز برای طبقه متوسط جامعه، برنامه ریزی و اقدام جهت تدوین بسته های حمایتی از واحدهای تولیدی و برنامه ریزی جهت تسهیل و تسریع در امور مرتبط با سرمایه گذاران و کاهش فرایندها و دستورالعمل ها در دستور کار ۱۴۰۱ قرار گرفت. سلسله اقداماتی امیدبخش که روند جذب سرمایه به چابهار را تسهیل کرد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.