بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
معاون شهردار تهران:

طلب 19هزارمیلیارد تومانی شهرداری از دولت تایید شد

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اعلام اینکه در 12 سال گذشته شهرداری تهران 73 هزار و 476 میلیارد تومان عملکرد نقد داشته است، گفت: براساس گزارش نهایی تمامی اعداد و ارقام در تفریغ ذکر شده که حاکی از آن است که 96 درصد عملکرد شهرداری تحقق یافته است.

طلب 19هزارمیلیارد تومانی شهرداری از دولت تایید شد
تین نیوز |

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اعلام اینکه در 12 سال گذشته شهرداری تهران 73 هزار و 476 میلیارد تومان عملکرد نقد داشته است، گفت: براساس گزارش نهایی تمامی اعداد و ارقام در تفریغ ذکر شده که حاکی از آن است که 96 درصد عملکرد شهرداری تحقق یافته است.

 قدرت گودرزی در سیصد و شصت و هفتمین جلسه علنی، در تشریح گزارش عملکرد معاون مالی شهرداری تهران با بیان اینکه درآمدهای شهرداری در بخش غیرنقد 52 هزار و 713 میلیارد تومان مصوب درآمدی از سوی شورا بوده که 45 هزار و 308 میلیارد تومان آن محقق شده است، خاطرنشان کرد: در مجموع 12 سال گذشته 130 هزار و 211 میلیارد تومان درآمد مصوب شهرداری بوده که از این مبلغ 118 هزار و 784 میلیارد تومان هزینه شده است که در مجموع به صورت میانگین 91 درصد از بودجه مصوب محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه درآمد شهرداری دو نوع بوده است، متذکر شد: درآمدهای پایدار و سایر درآمد ها، درسال 84 که کل درآمد شهرداری نقد بوده است 1323 میلیارد تومان بوده که217 میلیارد تومان آن به میزان 16 درصد پایدار بوده است.

گودرزی با اشاره به اینکه 1106 میلیارد تومان نیز به سایر درآمد های شهرداری اختصاص داشته است، افزود: در سال84 شهرداری تهران 84 درصد درآمد ناپایدار داشته، اما این عدد در سال95 برابر 5 هزار و 102 میلیارد تومان بوده است که 33 درصد بودجه را تشکیل می دهد و 67 درصد نیز به سایر درآمدها اختصاص داشته است.

معاون مالی شهرداری تهران ادامه داد: درآمدهای پایدار شهرداری در 12 سال گذشته مشخص است، این درآمد ها شامل عوارض ارزش افزوده، عوارض نوسازی، عوارض کسب و پیشه، عوارض خودرو، عوارض بهای خدمات پسماند، عوارض حفاری، تبصره 2 ماده 32 و سایر آیتم هاست که مجموع این درآمدها در سال 84 برابر با 217 میلیارد تومان بوده است.

وی بیان کرد: در سال 95 عوارض ارزش افزوده برابر 3هزار و 991 میلیارد تومان افزایش یافته و سایر درآمد ها نیز افزایش یافته است. به طوری که مجموع درآمدهای پایدار به 5 هزار و 152 میلیارد تومان رسیده است. تا سال 62 بیش از 45 درصد از اعتبارات شهرداری از بودجه عمومی دولت حاصل می شد، اما بعد از 34 سال لایحه درآمد پایدار ارایه نشده است. شهرداری ها دنبال آن بودند که درآمد پایدار تحقق یابد، از این رو تقاضا کردند از محل ارزش افزوده به شهرداری ها نیز ردیف بودجه ای اختصاص یابد، اما شاهد بودیم که دولت در سال گذشته به جای اینکه این درآمد ارزش افزوده را بیشتر کند، 50 درصد آن را نیز کاست.

گودرزی با یادآوری اینکه قبل از سال81 قانون تجمیع عوارض نبود و شهرداری ها مستقیما از همه جا عوارض خود را می گرفتند و راحت بودند، یاداوری کرد: اگر رقم حاصل از تجمیع عوارض کم بود به این دلیل نبود که نمی توانستیم عوارض را بگیریم به این جهت بود که میزان آن کم بود. سال 81 تصویب شد همه این عوارض ها به عنوان تجمیع عوارض جمع شود، اما با این وجود شاهد بودیم که عوارض شهرداری ها نسبت به سابق کمتر نیز شدند.

وی با اشاره به اینکه این تجمیع عوارض تا سال 87 ادامه داشت و در سال 87 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب شد، افزود: بر اساس این قانون به جای اینکه تجمیع عوارض را 100 درصد به شهرداری ها بدهند، در همان اول 50 درصد واگذار می شد. یعنی تجمیع عوارضی که عوارض خود شهرداری ها بود شامل 50 درصد از مالیات بر ارزش افزوده می شد که هر سال درصدی به کل این مالیات اضافه می شد هرچند این درصد رشد به سهم شهرداری ها اضافه نمی شد و از پنجاه درصد به نزدیک 33 درصد امروز رسید. بنابراین باید اعلام کنیم درست است که به نسبت سایر بودجه ها رشد داشته است، اما اگر همان عوارض خودمان را در اینجا می گرفتیم بیشتر از این ارقام بود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اعلام اینکه فهرست سایر درآمد های شهرداری تهران که شامل اوراق مشارکت، عوارض شهرسازی، درآمد حاصل از فروش املاک، درآمد حاصل از سرمایه گذاری و درآمد حاصل از مجتمع های ایستگاهی بوده است در سال 84 برابر با هزار و 106 میلیارد بوده است، گفت: این رقم در سال 1395 برابر با 15 هزار و 861 میلیارد تومان بوده است.

گودرزی با اعلام اینکه هزینه های شهرداری تهران از 130 هزار و 211 میلیارد تومان اعتبار مصوب به 118 هزار و 784 میلیارد تومان تا پایان سه ماهه اول امسال رسیده که همه آن هزینه شده است، افزود: برابر اعتبارات مصوب، اعتبار تملک و دارایی ها 61.1 درصد ، اعتبار تملک دارایی های مالی 8.2 درصد و اعتبار هزینه ای یا جاری 30.7 درصد بوده است اما در عملکرد جاری ما 25.8 درصد بوده است که این نقطه قوت شهرداری است که این هزینه در ساخت مترو و توسعه زیر ساخت ها و پروژه ها هزینه شده است. این در حالی است که اگر با دولت مقایسه کنیم تنها 10 تا 15 درصد بودجه برای بودجه سرمایه ای است و ما بقی هزینه های جاری است.

وی با یاداوری اینکه شهرداری تهران پرداخت ها را اولویت بندی کرده به طوریکه امروز اولین اولویت ما حقوق و مزایا است، ادامه داد: اولویت بعدی شهرداری تهران مترو و نگهداشت شهر است. بر این اساس خطوط مترو در سال 84 برابر 104 کیلومتر بوده است که در سال 96 به حدود 300کیلومتر رسیده است. تعداد ایستگاه های مترو نیز از 36 ایستگاه به170 ایستگاه، ناوگان مترو از 287 لوکوموتیو به 1732 لوکوموتیو، طول تونل های درون شهری از صفر کیلومتر در سال 84 به 24 کلومتر، طول بزرگراه ها از 304 کیلومتر به 554 کیلومتر، تقاطع های غیر همسطح از 157 دستگاه به 344 دستگاه، مساحت فضای سبز از 29 هزار هکتار به 52 هزار هکتار، ایستگاه های آتش نشانی از 72 ایستگاه به 129، سرانه فضای سبز از 9.2 به 1607 درصد، مجموعه های ورزشی از 57 هکتار به 320 هکتار رسیده است. همچنین سوله های مدیریت بحران که تا پیش از این در شهر وجود نداشته است م اکنون به تعداد 113 سوله وجود دارد.

وی ادامه داد: تعداد سرای محلات نیز از 8 عدد به 334 سرا و نوسازی بافت فرسوده از 27هکتار به 688 هکتار رسیده است. همچنین اقدامات شاخصی مثل ساخت برج میلاد، نمایشگاه دائمی گل و گیاه، باغ موزه دفاع مقدس، باغ کتاب، فرهنگسراها و ... نیز در این مدت صورت گرفته که همگی در مقیاس کلان و قابل توجه است.

معاون مالی شهرداری تهران با اشاره به اینکه بارها شنیده شده که منتقدان مدیریت شهری تهران را شهر سوخته می نامند و می گویند که قرار است شهر سوخته تحویل بگیرند، گفت: ارزش تقریبی املاکی که در این 12 سال تملک کردیم 22 هزار و 845 میلیارد تومان بوده است. ارزش تقریبی تهاتر املاک نیز 11 هزار و 92 میلیارد تومان بوده است. یعنی دارایی های شهرداری تهران در این مدت بیش از دو برابر افزایش یافته است.

گودرزی با اعلام اینکه دستاوردهای ناشی از تملک ها توسعه سرای محلات، بازارهای میادین میوه و تره بار، تعداد ایستگاه های مترو، مساحت بوستان های درون شهری، تعداد ایستگاه های آتش نشانی و طول بزرگراه ها بوده است، خاطرنشان کرد: در بزرگراه امام علی(ع) 8 هزار و 847 مورد ملک به مساحت 176 هکتار تملک کردیم، در بزرگراه شهید زین الدین و خرازی نیز 1396 مورد ملک تملک کردیم. در بزرگراه های آزادگان 209 هکتار، صیاد شیرازی 46 هکتار، یادگار امام (ره) نیز 13 هکتار و تعریض خیابان حضرت امام نیز 33 هکتار، تعریض خیابان پیروزی 61 هکتار، نمایشگاه شهر آفتاب 270 هکتار تملک کرده ایم.

وی با یاداوری اینکه در سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران 116 قرارداد منعقد شده است که ارزش ریالی آن ها معادل 12 هزار و 670 میلیارد تومان بوده است، یادآوری کرد: ارزش قدرالسهم بخش خصوصی 8 هزار و 797 میلیارد تومان و ارزش قدر السهم نیز 4 هزار و 335 میلیارد تومان بوده است.

گودرزی در زمینه بدهی های شهرداری نیز گفت: اولا بدهی داشتن نقطه قوت است، ما تعهد ایجاد می کنیم برای افزایش سرمایه شهر. بر همین اساس تا امروز دیون مناطق 22 گانه 6 هزار و 351 میلیارد تومان بوده که در این رقم پیمانکاران، املاک، بیمه و مالیات هم دیده شده است. همچنین دیون سازمان ها و شرکت ها 2 هزار و 168 میلیارد تومان است. از همین رو اعلام می کنم درمجموع شهرداری تهران 8 هزار و 519 میلیارد تومان مجموعه دیونش است.

وی با یادآوری اینکه در بانک ها میزان بدهی بابت تسهیلات دریافتی شهرداری تهران تا امروز 6 هزار و 992 میلیارد تومان است متذکر شد: این میزان بدهی ها معادل اصل وام است شاید یک تا حداکثر دو هزار میلیارد تومان برای سود و جرایم نیز وجود داشته باشد. از همین رو مجموع بدهی ها معادل 15 هزار و 511 میلیارد تومان است که شامل دیون شهرداری در املاک و پیمانکاری، بیمه، مالیات، تسهیلات بانکی و ... است. اینکه عدد های 60 و 40 هزار میلیارد تومانی اعلام می شود درست نیست. امیدوارم از این به بعد دوستان مصاحبه ها را اصلاح کنند.

گودرزی با یادآوری اینکه شهرداری امروز هیچ سند پشت باجه ندارد و آنچه تا امروز به عنوان بدهی ذکر می شود همین رقم 15 هزار و 511 میلیارد تومان است، بیان کرد: کسی که طلبکار است تا صورت وضعیت نیاورد، تبدیل به قرارداد نمی شود. پس با توجه به رقم بودجه شهرداری تهران طی 12 سال گذشته که معادل 130 هزار و 211 میلیارد تومان بوده است، سهم دیون ایجادی در حدود 6.5 درصد این رقم است.

معاون مالی شهرداری تهران با اعلام اینکه ما سه ملک به بانک شهر به صورت صورتجلسه شده با حضور رئیس شورای اسلامی شهر تهران تحویل داده ایم، گفت: معادل سه هزار میلیارد تومان سه ملک در کنار اتوبان چمران، دردشت و مهرویلا واگذار کرده ایم که در مجموع سه هزار و 10 میلیارد تومان ارزش این سه ملک است. 60 درصد شهروند و شهرآفتاب نیز مطابق مصوبه شورای شهر واگذار شده است که هم اکنون در حال کارشناسی است. علاوه بر این میزان دو هزار میلیارد تومان تراکم و پروانه نیز به صورت صورتجلسه که هزار میلیارد تومان آن کارسازی شده واگذار شده است که در مجموع 9 هزار و 247 میلیارد تومان اصل وام بوده است و 7 هزار میلیارد تومان آن رقم در این بازپرداخت ها مسترد شده است.

وی ادامه داد: مطالبات شهرداری از دولت نیز در کنار بدهی ها وجود دارد که در مجموع 19 هزار میلیارد تومان آن تایید شده است. اما آنچه مهم است این است که 15 هزار و 138 میلیارد تومان از بدهی های شهرداری در 10 آیتم از سوی سه سازمان حسابرسی تایید شده است. علاوه بر این یک میلیارد دلار محل صندوق ذخیره ارزی شهرداری طلب کار است که در مجموع 19 هزار میلیارد تومان می شود.

گودرزی با یادآوری اینکه منابع موجود شهرداری تهران که قابل مصرف هستند 1080 میلیارد تومان است که شامل املاک قابل فروش نیز می شود، افزود: نمی توانیم خام فروشی کنیم. پروژه های مشارکتی و سرمایه گذاری الان 9 هزار و 171 میلیارد تومان است که شامل پروژه های قابل فروش نیز هست. معادل 400 میلیارد تومان نیز در مجتمع های ایستگاهی زمین هایی داریم که قابل فروش است و در مجموع 10 هزار و 651 میلیارد تومان منابع قابل مصرف وجود دارد. با این حساب شهرداری تهران نه تنها بدهی ندارد بلکه حدود 14 هزار میلیارد تومان منابع موجود دارد که می تواند از آنها استفاده کند.

منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.