الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی تا شش ماه آینده
در چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران، شهرداری تهران ملزم شد، لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی ساختمانهای ناایمن را تا شش ماه دیگر آماده کند.
در چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران، شهرداری تهران ملزم شد، لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی ساختمانهای ناایمن را تا شش ماه دیگر آماده کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کلیات طرح برنامه الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه شهر تهران اعم از مسکونی و غیرمسکونی و رفع خطر احتمالی در چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران به اتفاق آرا تصویب شد.
علی اعطا عضو کمیسیون معماری و شهرسازی به عنوان پیشنهاددهنده در تشریح این طرح گفت: علیرغم الزاماتی که در بند 55 قانون شهرداری تهران وجود دارد و تکلیف میکند شهرداری نسبت به ایمنی ساختمانها رأسا اقدام کند اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
شهرداری در این زمینه وظایفی از جمله مستندسازی، تهیه بانک اطلاعاتی و شناسنامهدارکردن به تفکیک هر ساختمان با همکاری سازمان نظام مهندسی دارد و موظف است اقدامات و گزارشات را به شورای شهر ارائه دهد.
او ادامه داد: تعداد قابل توجهی از ساختمانهای بلندمرتبه در معابر زیر 12متر واقع شده اند و هیچ گونه اطلاعات فنیای از آنها در دسترس نیست.
اعطا با تاکید بر اینکه در این طرح برای شهرداری بازه زمانی مشخص شده است، افزود: در این طرح هیچ حرف جدیدی وجود ندارد و هر آنچه آمده کارهایی است که باید پیش از این صورت بگیرد اما تاکنون برای آن زمانبندی نشده است. براساس این طرح شهرداری باید در یک بازه زمانی چهارماهه برنامه عملیاتی خود را ارائه دهد.
با این حال حسن رسولی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در اعتراض به متن این طرح گفت: این طرح شهرداری را ملزم میکند که تک تک ساختمانها را بررسی کند اما در برخی موارد نه تنها ماموران شهرداری بلکه خود شهردار را هم به داخل ساختمان راه نمیدهند. بهتر است دیگر روی دیوار کوتاه شهرداری یادگاری ننویسیم.
این عضو شورای شهر در ادامه و در انتقاد به متن این لایحه گفت: در شأن شورای شهر نیست که مجری طرحها و بندهای مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران باشد.
در ادامه مرتضی کلایی قائم مقام معاون برنامهریزی شهرداری تهران از شورا خواست مدت زمان تهیه برنامه عملیاتی را به شش ماه افزایش دهند. با این حال معاون اجرایی شورای شهر پیشنهاد داد این بازه زمانی کوتاهتر شده و به دو ماه تغییر یابد. پس از رایزنی میان اعضای شورای شهر بازه زمانی این طرح به شش ماه افزایش یافت و متن آن نیز مطابق با نظر رسولی تغییر کرد.