بازدید سایت : ۸۰۸۹۴

ماجرای پیچیده «پرداخت عوارض ترافیکی»

برای برخی شهروندان که در محدوده طرح ترافیک تردد می‌کنند، به‌رغم آنکه موجودی حساب آنها در سامانه پرداخت، به میزان ترددهای انجام شده، بوده است اما در صورت‌حساب مربوط به آنها در سامانه، این افراد به‌عنوان بدهکار ترافیکی معرفی شده‌اند.

تین نیوز |

شهرداری تهران درباره «ابهام شهروندان نسبت به معرفی آنها به‌عنوان بدهکار ترافیکی به‌رغم شارژ حساب در سامانه پرداخت عوارض طرح ترافیک» اعلام کرد: این سامانه (سامانه تهران من) هرگز به‌صورت خودکار و بلافاصله پس از شارژ حساب توسط شهروندان، عملیات کسر بدهی از حساب ایشان را انجام نمی‌دهد، بلکه همواره یک هفته تا ۱۰ روز پس از تردد شهروند، صورت‌حساب صادر می‌شود و در صورت نبود مبلغ در حساب شهروندی در زمان محاسبه، بدهی برای آنها ثبت می‌شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، برای برخی شهروندان که در محدوده طرح ترافیک تردد می‌کنند، به‌رغم آنکه موجودی حساب آنها در سامانه پرداخت، به میزان ترددهای انجام شده، بوده است اما در صورت‌حساب مربوط به آنها در سامانه، این افراد به‌عنوان بدهکار ترافیکی معرفی شده‌اند. 

هفته گذشته «دنیای اقتصاد» در گزارشی نوشت: سامانه تحت مدیریت شهرداری تهران به جای آنکه به شکل «خودکار»، عملیات پرداخت عوارض طرح ترافیک را از حساب (موجودی) ترددکنندگان در سامانه کسر کند، به‌گونه‌ای عمل‌ می‌کند که افراد مجبور باشند وارد سامانه شوند و به شکل دستی، عملیات پرداخت از حساب خود را انجام دهند.

اکنون شهرداری بعد از این گزارش، اعلام کرده است: یکی از مهم‌ترین دلایل عدم کسر خودکار بدهی شهروند، احترام به حقوق شهروندی در انتخاب زمان پرداخت و نوع برداشت از حساب است؛ چراکه پرداخت عوارض طرح ترافیک، تنها خدمت موجود در سامانه تهران من نیست و خدمات دیگری همچون خرید بلیت مترو، پرداخت عوارض خودرو و پارک حاشیه‌ای نیز وجود دارند که نیازمند پرداخت بوده و شهرداری تهران نه تنها به دلیل نوع ساز و کارِ تعریف شده برای سامانه، بلکه به دلیل احترام به حق انتخاب شهروندان نمی‌تواند رأسا به برداشت بدهی بلافاصله پس از شارژ از حساب شهروندان اقدام کند.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، پرهیز عوامل سامانه تهران من از «کسر خودکار» براساس توضیح شهرداری، قابل پذیرش نیست، چرا‌که نرم‌افزار هوشمند تحت مدیریت شهری تهران آنقدر باید توانمند و حساس به رفتار ترافیکی افراد باشد که حتی پس از ۱۰ روز از اقدامات شهروندان، بتواند تشخیص دهد در یک روز به‌خصوص، اولین اقدامی که یک شهروند در ترددهای خود انجام داده است، چه بوده و سپس متناسب با آن، به شکل «خودکار»، برای آن اقدام، هزینه یا عوارض مربوطه را از حساب شخص کسر کند. به‌عنوان مثال، اگر در یک روز یک شهروند، قبل از ورود به محدوده طرح ترافیک، اقدام به استفاده از جای پارک کرده باشد، طبیعی است شهرداری از طریق سامانه تهران من، باید ابتدا نسبت به کسر از حساب بابت هزینه پارکینگ اقدام کند و اگر مابقی موجودی آن فرد کفاف عوارض طرح را ندهد، شخص به شکل قطعی بابت عوارض، بدهکار شناخته شود.

معنای «شهر هوشمند» به شکل ساده و عامه‌فهم، کاهش هر چه بیشتر عملیات دستی و مراجعه‌های فیزیکی به مراجع ارائه‌کننده انواع خدمات شهری است. نه اینکه، بخشی از مسیر دریافت خدمات شهری، به شکل الکترونیکی اتفاق بیفتد؛ اما برای همان خدمت، مابقی مسیر نیازمند مراجعه و پایش سنتی از سوی شهروندان باشد.

مدیریت شهری تهران در حوزه ارائه خدمات ترافیکی نسبت به دو سال گذشته، اقدامات مثبتی انجام داده است اما این اقدامات، باید تا «۱۰۰ درصد عملیات خودکار»،  پیش رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.