◄ گذر از سبزترین بزرگراه پایتخت
تین نیوز | بزرگراه شهید مدرس به طول ۸.۷ کیلومتر، یکی از مهم ترین و اصلی ترین بزرگراههای تهران است که در دو مسیر رفت و برگشت با باند سرعتی، شمال و مرکز تهران را به یکدیگر متصل میکند.
به گزارش تین نیوز، بزرگراه شهید مدرس که در شمال از پل پارک وی آغاز میشود و در انتها یعنی مرکز تهران به میدان هفتتیر ختم میشود، در سال ۱۳۴۹ ساخته شده و تا قبل از انقلاب، اتوبان شاهنشاهی نامیده میشد.
بخشی از این بزرگراه در منطقه سه شهرداری تهران واقع است و مابقی، مرز جداکننده مناطق یک، شش و هفت شهرداری تهران از یکدیگر است. این بزرگراه در مسیر خود به خیابانها، بزرگراهها و محلههای مهمی متصل میشود و از این جهت یکی از شریانهای اصلی تهران به شمار می آید.
سبزترین بزرگراه تهران
بزرگراه شهید مدرس به علت قرار گرفتن بخشی از آن در کنار تپههای سبز عباس آباد و پارک طالقانی، یکی از سبزترین بزرگراههای تهران است که در حاشیه آن، گونههای مختلف درختان و گیاهان وجود دارد.
شهرداری تهران در سال 1390 ساخت پل طبیعت را روی بزرگراه شهید مدرس آغاز کرد. این پل که ویژه گذر عابران پیاده و دوچرخه سواران است، از بوستان آب و آتش در غرب اتوبان مدرس به پارک جنگلی طالقانی در شرق آن متصل میشود.
راههای ارتباطی
بزرگراه شهید مدرس از جنوب به شمال از محلههای عباس آباد، ونک، الهیه و زرگنده عبور میکند. همچنین پل های شهید مطهری، شهید بهشتی، رسالت، فجر، شهید حقانی و پل میرداماد از روی این بزرگراه عبور میکنند که همگی دارای ورودی و خروجی در بزرگراه مدرس هستند. همچنین بزرگراه مدرس در انتها به پل پارک وی نیز متصل میشود.
این بزرگراه ورودی و خروجیهای مختلفی به خیابانها و بزرگراههای دیگر دارد که مهم ترین آنها از جنوب به شمال عبارتند از: خروجی خیابان مشاهیر، ورودی خیابان زهره، ورودی و خروجی خیابان شهید مطهری، ورودی و خروجی خیابان شهید بهشتی، ورودی خیابان بیهقی، ورودی و خروجی بزرگراه رسالت، ورودی و خروجی همت غرب و شرق، ورودی و خروجی بزرگراه حقانی، ورودی و خروجی بلوار میرداماد، ورودی و خروجی خیابان ظفر، ورودی و خروجی خیابان آرش شرقی، ورودی و خروجی بزرگراه طبقاتی شهید صدر، ورودی و خروجی بلوار آفریقا و خروجی الهیه.
بزرگراه شهید مدرس، در طول مسیر خود از شمال به جنوب با بزرگراههای آیتالله صدر، شهید حقانی، شهید همت و رسالت تقاطع دارد که این تقاطع ها در قالب پل و تقاطع غیر همسطح، اجرا شده اند. محل تقاطع این بزرگراه با بزرگراه شهید همت، پل فجر نام دارد.
بزرگراه مدرس همچنین از خیابانهای شهید دستگردی، بلوار میرداماد، شهید بهشتی و استاد مطهری نیز به وسیله پلهای زیرگذر و روگذر از آنها عبور میکند.
پل طبیعت؛ بزرگ ترین پل غیر خودرویی در آستانه افتتاح
تکمیل پل طبیعت و بررسی احیای محیط پیرامونی این پروژه و فضای سبز حاشیه بزرگراه مدرس در آستانه آماده سازی است. همچنین باید گفت که پل طبیعت یکی از پروژه های شاخص شهر تهران در سال های اخیر است که با توجه به موقعیت ممتاز جغرافیایی آن، باید نسبت به بهسازی و احیای محیط پیرامونی و فضای سبز حاشیه بزرگراه مدرس با جدیت و سرعت لازم اقدام شود.
بخش مرکزی بزرگراه مدرس، یک پهنه ویژه و منحصر به فرد در پایتخت محسوب می شود که پل طبیعت اهمیت آن را دو چندان خواهد کرد و از این رو، احیا و بهسازی فضای سبز و محیط پیرامونی آن به وسعت 17 هزار متر مربع با همکاری سازمان پارک ها و شهرداری منطقه سه، با سرعت و جدیت در دستور کار قرار گرفته است.
پل طبیعت با هفت هزار متر مربع مساحت و 14 هزار قطعه فولادی در آن، آماده سازی و نصب شده و حدود 2 هزار تن وزن دارد و با توجه به ویژگی های معماری و فنی و کاربردی خود، می تواند به عنوان نمادی جدید برای پایتخت ایران اسلامی مطرح باشد.
با افتتاح پل طبیعت، شرق و غرب منطقه عباس آباد با یک مسیر ویژه به هم متصل خواهند شد و بدون شک، گردشگری شهری در منطقه عباس آباد و قلب پایتخت، شاهد تحولی جدی خواهد بود.