بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

۴سال نامه نگاری برای احداث یک پل هوایی

مردم روستای "حسین آباد دشتروم" در شهرستان بویراحمد هر روز در وحشت و نگرانی از چگونگی عبور فرزندانشان از عرض جاده پرترافیک یاسوج به بابامیدان هستند.

۴سال نامه نگاری برای احداث یک پل هوایی
|

مردم روستای "حسین آباد دشتروم" در شهرستان بویراحمد هر روز در وحشت و نگرانی از چگونگی عبور فرزندانشان از عرض جاده پرترافیک یاسوج به بابامیدان هستند و این نگرانی و اضطراب هر روزه، با وجود نوشتن ده ها نامه به مسئولان برای احداث پل هوایی طی چهارسال اخیر هنوز برطرف نشده است.
 جاده یاسوج به بابامیدان یکی از پر ترددترین جاده های کهگیلویه و بویراحمد است. جاده ای که استانهای جنوبی را به مرکز کشور وصل می کند.
 تا قبل از سال 89، اهالی روستاهای دشتروم در کیلومتر 15 این جاده مشکلی نداشتند اما پس از افتتاح جاده جدید یاسوج به بابامیدان در آن سال و افزایش حجم ترافیک آن، تازه مشکلات برای اهالی این دهستان آغاز شد.
 روستای حسین آباد یکی از روستاهای مهم دشتروم است که در کنار این جاده قرار دارد به طوری که این محور ارتباطی روستا را به دونیم تقسیم کرده و مردم روزانه باید برای امور زندگی از این جاده ها به دفعات عبور کنند.
 به دلیل واقع شدن بسیاری از خانه ها در پایین دست جاده و احداث نهادهای آموزشی، خدماتی، انتظامی و بهداشتی در سمت دیگر، رفت و آمد مردم این روستا به سختی صورت می گیرد.
 با این حال به دلیل نبود علائم رانندگی، سرعت گیر و پل عابر پیاده تاکنون دهها تن از اهالی این روستا به خصوص دانش آموزان در هنگام عبور از جاده دچار حادثه شده اند که منجر به مرگ تعداد زیادی از آنها طی سالهای اخیر شده است.
 مدرسه ابتدایی شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم به دلیل واقع شدن در سمت شمالی جاده هر ساله شاهد پرپر شدن گل هایی است که برای کسب علم روانه مدرسه می شوند ولی معصومانه در این جاده جان خود را از دست می دهند.
 اگر چه این روزها مدرسه ابتدایی این روستا وارد تعطیلات تابستانی شده و اضطراب اهالی روستا از عبور هر روزه فرزندانشان از این جاده برای رفتن به مدرسه کاهش یافته اما تابستان فصل کشاورزی است و نگرانی ها همچنان هم باقی است.
آنها بارها با چشم خود دیدند که فرزندانشان چگونه در مقابل چشمانشان در این جاده پرپر می شوند و انبوه درخواستهای آنها برای احداث یک پل بر زمین مانده است.
با این حال پل مخصوص آب های سطحی که در ورودی این مدرسه و در زیر جاده قرار دارد تنها محل امن برای عبور دانش آموزان این مدرسه بوده است که با بارش باران و برف این مسیر امن نیز غیرقابل استفاده می شود.
 عبور 70 دانش آموز از جاده دغدغه روزانه مردم روستا
 رییس مدرسه شهید مرادی روستای حسین آباد دشت روم، نبود پل هوایی و عدم رعایت سرعت مجاز توسط وسایل نقلیه در این مسیر را از مهم ترین عوامل مرگ و میر در این روستا عنوان می کند.
 سید رحمت الله حسینی با اشاره به کشته شدن تعدادی از اهالی این روستا به خبرنگار مهر می گوید: در حال حاضر حدود 70 دانش آموز مقطع ابتدایی در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند که در هنگام عبور از جاده برای رفت و آمد به مدرسه دچار مشکل می شوند.
 وی این مسئله را از مهم ترین دغدغه های اهالی روستای حسین آباد عنوان می کند و ادامه می دهد: اولیای دانش آموزان این مدرسه مجبورند هر روز فرزندان خود را از جاده عبور دهند و هنگام ظهر معلمان و برخی دیگر از اهالی این وظیفه را بر عهده دارند.
 حسینی با اشاره به عبور دانش آموزان از زیر پلی در این جاده می گوید: در این پل که در زیر جاده اصلی است به دلیل وجود زباله ها و رطوبت، انواع حیوانات و حشرات موذی وجود دارد.
 رییس مدرسه شهید مرادی حسین آباد دشتروم با اشاره به درخواست های مردم این روستا به مسئولان برای احداث پل هوایی در این مسیر بیان می کند: طی سالهای اخیر چندین مورد گزارش از طرق مختلف به سازمان ها و نهادهای مرتبط از جمله فرمانداری بویراحمد و شورای اسلامی شهر یاسوج ارائه شد که پس از رایزنی های به عمل آمده مسئولان راه و شهرسازی استان با اشاره به مشخص شدن محل احداث این پل وعده ساخت آن را دادند ولی تاکنون هیچ اقدامی نشده است.
 
مسئولین خودشان را جای ما بگذارند 
پدر یکی از دانش آموزانی که سال گذشته در عبور از این جاده جان خود را از دست داد، نیز به خبرنگار مهر می گوید: مسئولین خودشان را جای ما و بچه خودشان را جای بچه های ما بگذارند و همانطور که انتظار دارند بچه خودشان در بهترین امکانات رفاهی تحصیل و زندگی کند به فکر بچه های ما هم باشند.
 کاکاخان مسعودی می افزاید: به رغم وعده هایی که مسئولین دادند تاکنون هیچ کاری برای جلوگیری از بروز چنین مشکلات مرگباری انجام نشده است.
 
فرهنگ استفاده از پل هوایی نهادینه نشده است 
مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: احداث این پل پس از اتمام پروژه چهار خطه کردن این محور در دستور کار قرار می گیرد.
ممتاز جهانگیری می افزاید: چهار خطه کردن جاده یاسوج به بابامیدان به مسافت 12 کیلومتر در منطقه دشتروم دهم اکنون در دست اجراست که تا هفته دولت امسال به بهره برداری می رسد.
 وی بیان می کند:  با بهره برداری از این پروژه، مشکلاتی شامل پل های هوایی و سایر موادر مورد نیاز در برنامه کار قرار خواهد گرفت تا مشکلات مردم بر طرف شود.
 جهانگیری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر ایجاد سرعت گیر و علائم راهنمایی در این مسیر تا بهره برداری از پروژه می گوید: سرعت گیر ها مشکلاتی را برای مردم بوجود آورده اند اما در صورت نیاز یک سرعت گیر در این محدوده ایجاد می شود.
 وی بیان می کند: روستاهای زیادی در کنار جاده های اصلی در این استان وجود دارد اما متاسفانه هنوز فرهنگ استفاده از پل هوایی نهادینه نشده و در بخی از مناطقی که پل هوایی احداث شده، مورد استفاده قرار نمی گیرد.
 جهانگیری می افزاید: بر این اساس احداث این پل ها در اولویت نیست اما هر جا نیاز باشد احداث خواهد شد.
  به گفته کارشناسان بیش از 14 درصد از تلفات رانندگی در کشور مربوط به عابران پیاده است که در این میان دانش آموزان به علت سن کم و قدرت تصمیم گیری پایین، آسیب پذیرترین قشر عابر در عبور و مرور جاده ها هستند.
 درحالی اولیا و مربیان این مدرسه سالها برای احداث یک پل هوایی در این منطقه نامه نگاری و پگیری می کنند که در شهر یاسوج و مناطق اطراف دهها پل هوایی بدون استفاده مانده است. پلهای هوایی که شاید روزی یک نفر نیز از آن عبور نمی کند.
 شاید بهتر باشد مسئولان، یکی از این پل هوایی بلااستفاده را در کنار این مدرسه نصب کنند تا خون کودکی بی گناه بر اثر سهل انگاری ها و امروز و فردا کردنها بر آسفالت سیاه خیابان نریزد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.