تدوین برنامه راهبردی - عملیاتی ۵ ساله شهر جدید اندیشه
مدیرعامل شهر جدید اندیشه از تدوین برنامه راهبردی - عملیاتی ۵ ساله این شهر خبر داد و گفت: به تصور من تدوین این برنامه یکی از مهمترین دستآوردهای نرمافزاری شرکت عمران به شمار میرود، چراکه مسیر شهر اندیشه را طی ۵ سال آتی روشن کرده و مدیران ومسئولان این منطقه را موظف به اجرای برنامهها و پیشرفت شهر میکند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید اندیشه در تشریح اهم اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته در این شهر جدید بیان کرد: بر اساس سیاست دولت یازدهم در احداث شهرهای جدید مبنی براینکه این مناطق باید به نوعی مبشر زندگی بوده و از ویژگی و امتیاز مثبتی برخوردار باشند همواره سعی کردیم تا شرایطی را در این مناطق فراهم کنیم که افراد به قصد سکونت به سمت آنها جذب شده و نسبت به محل زندگیشان احساس تعلق خاطر داشته باشند.
آئینی در ادامه با تأکید بر این نکته که اخیرا همه تلاش ما بر این متمرکز بوده که تمامی اهداف و محورهای بحث ایرانشهری در پروژهها و طرحهای این شهر جدید رعایت شود گفت: به عقیده ما یک شهر جدید باید از تراز زندگی مثبتی برخوردار بوده و به تمامی مسائل از جمله حرکتپذیری، محیط زیست، اقتصاد درونزا و سایر شاخصهای شهر ایرانی مجهز باشد.
وی همچنین از تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی ۵ ساله شهر جدید اندیشه در دوره اخیر خبر داد و گفت: به تصور من تدوین این برنامه یکی از مهمترین دستآوردهای نرمافزاری شرکت عمران به شمار میرود، چراکه مسیر شهر اندیشه را طی ۵ سال آتی روشن کرده و مدیران ومسئولان این منطقه را موظف به اجرا و پیشرفت شهر میکند.
آئینی با تأکید براینکه قطعا تهیه این برنامه میتواند الگوی مناسبی برای سایر شهرهای جدید در کشور باشد گفت: ما باید در امر شهرسازی به شهروندان توجه کنیم، ابعاد اجتماعی-فرهنگی و همچنین هویتبخشی به شهرها از دستورالعملهای اصلی ما در این دوره بود که اتفاقات بسیار مؤثر و چشمگیری در این راستا در شهر جدید اندیشه به انجام رساندیم.
مدیرعامل شهر جدید اندیشه احداث فضاهای عمومی و اجرای پروژه بازار بزرگ ایرانی اسلامی را نمونهای از این اقدامات خواند و افزود: ایجاد این فضاها باعث شده تا درحال حاضر محلی برای همایشها و تجمعات سیاسی – مذهبی فراهم و تعلق خاطر شهروندان به منطقه زندگیشان بیشتر شود.
آئینی همچنین تعامل مناسب با سیستم مدیریت شهری را از ضروریات ایجاد یک شهر موفق دانست و گفت: ما زمانی میتوانیم در شهر موفق باشیم که با مدیریت شهری رابطه خوبی داشته باشیم، اقدامی که طی مدت زمان اخیر به طرز چشمگیری در شهر جدید اندیشه دیده شده و در اجرای بسیاری از پروژهها تأثیرگذار بوده است.
وی در ادامه برنامهریزی، مدیریت شهری و حوزه فرهنگی- اجتماعی را سه محور اصلی و ضروری مورد توجه در پیشرفت شهرها دانست و گفت: به عقیده من بیشترین مشکل در شهرهای جدید مدیریت شهری نامناسب است که باید با کنار گذاشتن منیتهای سازمانی ادارات ذیربط بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید اندیشه در ادامه سخنان خود از تکمیل سایت مسکن مهر این شهر جدید در اواخر سال گذشته خبر داد و گفت: شهر اندیشه در کل دارای ۳۱۰۰ واحد مسکن مهر است که در ابتدای دولت یازدهم دارای پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی بوده و تنها یک پروژه از ۱۴ پروژه آن تکمیل شده بود. با وجود آنکه مسکن مهر این شهر نیز همانند پردیس دیر شروع شده و دارای مشکلات فنی و مالی بسیار زیادی بود ولی خوشبختانه توانستیم طی فعالیت این دولت تمامی پروژههای متوقف شده را فعال و آن را به سرانجام خیر برسانیم.
به گفته این مقام مسئول مسکن مهر اندیشه تنها پروژهای است که در آن برای تمامی واحدها پارکینک تأمین شده و نمای آن از کاشی، آجر و سنگ است. اقدامی که نه تنها فضای شهر را زیبا کرده بلکه حقوق شهروندی و کرامت انسانی را نیز تا حد بسیار زیادی رعایت کرده است.
آئینی تسهیل در عبور و مرور شهروندان را مسئله دیگر مورد توجه در شهر جدید اندیشه طی این دوره خواند و گفت: موفق شدیم در این مدت بیش از ۵۰ کیلومتر پیادهرو و معبر ایجاد کرده و تا حد زیادی به زیبایی شهر نیز بیافزاییم.
وی ادامه داد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم پروژه بازار ایرانی اسلامی اندیشه به طور میانگین دارای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی بود که با هزینه ۲۵ میلیارد تومان در این دولت (به غیر از مشارکت بخش خصوصی) توانستیم این پروژه بزرگ را به پایان برسانیم.
این مقام مسئول همچنین احداث ورودی و خروجی جدید فاز ۴ اندیشه را از دیگر اقدامات مورد توجه اجرایی در این مدت دانست و گفت: این پروژه که تلاش میشود تا پایان اردیبهشت ماه به بهرهبردرای برسد با نگاه پدافند غیرعامل در اندیشه ایجاد شده و شهر را از بنبست خارج کرده است.
به گفته وی این خروجی دسترسی شهروندان به جاده شهریار – کرج را آسان کرده و به میزان چشمگیری از ترافیک شهری کاهش می دهد.
آئینی در پایان اجرای پروژه ۵۰ هکتاری مرکز شهر و همچنین طرح راه سبز را از اولویتهای فعالیتهای عمرانی شهر جدید اندیشه در سال ۹۶ مطرح کرد و افزود: اقدامات گستردهای از جمله ساخت بازار، ره باغ (با الهام از چهارباغ اصفهان)، پروژههای تجاری - اداری، پارک پدافند غیرعامل، باغ موزه دفاع مقدس، میدان شهر با ساختمان جدید شهرداری، باغ ایرانی برای گردشگری، محله ایرانی (که تردد خودرو در آن وجود ندارد)، میدان شورای شهر و احداث ساختمان جدید شورای شهر و همچنین میدانی برای نمایشهای در پروژه مرکز شهر اجرا خواهد شد که پس از تکمیل تحول عظیمی در عرصه شهرسازی این منطقه به همراه خواهد داشت.