افزایش بافت فرسوده شهر قم به ۱۷۳۸ هکتار
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: ۱۱۳۸ هکتار از بافت شهری قم بهعنوان بافت فرسوده انتخابشده بود که ۶۰۰ هکتار نیز در بررسیهای جدید به این مقدار افزودهشده که حجم بافتهای فرسوده شهر را به ۱۷۳۸ هکتار رسیده است.
به گزارش شعار سال، عبدالله جلالی در دوازدهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، با اشاره به مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری استان اظهار داشت: یکی از مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ضوابط طرح تفصیلی استان قم بود که در چند بخش پهنه کم، پهنه متوسط، پهنه زیاد، پهنه بسیار زیاد، تراکم ویژه و تراکم تک خانواری تصویب شده است.
وی با تأکید بر مزیت های طرح تفصیلی شهرسازی و معماری استان قم افزود: این مصوبات تکلیف کلی پروانه های ساخت وساز در قم را به صورت کامل بیان و مشخص می کند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با انتقاد از حجم زیاد بافت های فرسوده شهری گفت: 1138هکتار از بافت شهری قم به عنوان بافت فرسوده انتخاب شده بود که 600 هکتار نیز در بررسی های جدید به این مقدار افزوده شده که حجم بافت های فرسوده شهر را به 1738 هکتار رسیده است. جلالی با اشاره به ویژگی های بافت های فرسوده تصریح کرد: ناپایداری نشانه اصلی بافت های فرسوده است و نفوذناپذیری نیز ویژگی دیگر این بافت هاست که بر اساس آن تمام کوچه هایی که عرض کمتر از شش متر داشته باشند در محدوده بافت فرسوده شهری قرار می گیرند.
وی بابیان اینکه اکثر واحدهای اقامتی و مسکونی استان قم ازنظر متراژ در وضعیت استاندارد قرار ندارند تأکید کرد: 70 درصد واحدهای استان قم زیر 150 متر است که ازنظر استانداردهای مسکونی مشکل دار هستند. جلالی بانام بردن از بیشترین مناطقی که بافت فرسوده را در خود جای داده اند عنوان کرد: بافت های فرسوده شهری استان در مناطق یک و سه و هفت شناسایی شده است، اما به نظر می رسد میزان واقعی بافت های فرسوده بیشتر از میزان فعلی باشد. رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: متأسفانه حجم زیادی از بافت شهر را بافت فرسوده تشکیل می دهد که امیدواریم برنامه ریزی دستگاه های استان در جهت احیای این بافت های فرسوده باشد.
وی با اشاره به لزوم ارائه تسهیلات برای احیای بافت های فرسوده شهری تصریح کرد: چند اتفاق باید در مسیر احیای بافت فرسوده قرار بگیرد که ارائه تخفیفات در صدور پروانه ساخت، اختصاص تسهیلات ارزان قیمت در جهت احیای این بافت ها و همکاری و تعامل مالکین می تواند نقش ارزنده ای را در این زمینه داشته باشد. جلالی ادامه داد: سیاست ها و برنامه های دستگاه های اجرایی استان باید به نحوی مدیریت شود که همه دغدغه ها به سوی احیای بافت هایی فرسوده پیش برود، چراکه بسیاری از بافت های فرسوده ازنظر زیرساخت مجهز و تأمین شده هستند. وی عنوان کرد: لازم است تا ستاد احیای بافت های فرسوده شهر قم با حضور تمام دستگاه های اجرایی تشکیل شود تا با همکاری و تعامل همه آن ها معضل بافت های فرسوده بیشتر از این نشود.