بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

بارگذاری بیش از حد ظرفیت، چالش اصلی تهران است

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران «بارگذاری بیش از حد ظرفیت» را چالش اصلی تهران عنوان کرد.

بارگذاری بیش از حد ظرفیت، چالش اصلی تهران است
تین نیوز |

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران «بارگذاری بیش از حد ظرفیت» را چالش اصلی تهران عنوان کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره مهمترین مشکلات محیط‌زیستی که اکنون تهران با آن مواجه است، اظهار داشت: بارگذاری بیش از حد ظرفیت در  شهر تهران به عنوان چالش اصلی این شهر مطرح است. در شهری که ظرفیت اکولوژیک آن در این میزان نیست، ‌بارگذاری بیش از اندازه انجام شده و جمعیت و خدمات در آن متمرکز شده‌اند و دیگر این پهنه زمینی نمی‌تواند فشار و بار در این حد را تحمل کند، در نتیجه در پروژه‌های توسعه و عمران شهری، باید ارزیابی اثرات محیط‌زیستی در مقیاس وسیع انجام شود و پیوست‌های محیط‌زیستی در پروژه‌های کوچک نیز در نظر گرفته شود.

وی درباره بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های شهرداری تهران گفت: آیین نامه اجرایی مدیریت سبز و ماده ۸ قانون برنامه ششم توسعه به بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها تاکید می‌کند.

انصاری افزود: در یک پروژه بین‌بخشی که با حمایت بین‌المللی صندوق تسهیلات جهانی محیط‌زیست و برنامه عمران ملل متحد، شهرداری تهران و ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است، شهرداری تهران تعدادی از ساختمان‌های اداری را به عنوان پایلوت انتخاب و ممیزی انرژی را در آن آغاز کرد.

وی درباره مشکلات بهینه‌سازی انرژی در شهر و شهرداری تهران با اشاره به نبود انسجام در اجرای برنامه‌ها گفت: باید بتوانیم با یک برنامه‌ریزی منسجم و نظام‌مند حرکت کنیم، برنامه‌ای که با تغییر مدیریت‌ها متوقف نشود و با یک استاندارد و بدون توجه به تغییرات مدیریتی پیش رود و شهرداری تهران سیستم‌های ممیزی انرژی و مصرف بهینه انرژی را باید بتواند پیاده‌سازی کند. اگرچه  این کار با توجه به فرسوده و قدیمی بودن ساختمان‌های شهرداری مشکل است،‌ اما شهرداری تهران با اجرای این طرح می‌تواند الگویی برای سایر کلانشهرها باشد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به نقش مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای تصریح کرد: از طرفی برای اجرای این موضوع باید بتوانیم از ظرفیت‌های مردمی نیز استفاده کنیم و تنها محدود به ساختمان‌های ادارات نباشیم. باید سایر دستگاه‌های متولی نیز با استفاده از ظرفیت‌های مردمی در بخش کاربری‌های مسکونی و تجاری این مساله را پیگیری کنند. اگر بخواهیم اتفاقی در کاهش گازهای گلخانه‌ای رخ دهد،‌ باید همه بخش‌های جامعه و همه ساختمان‌ها مصرف بهینه انرژی را انجام دهند.

وی در ادامه درباره نیمه‌کاره ماندن اقدامات محیط‌زیستی و اثربخش نبودن آنها تصریح کرد: سیستم‌ها نیازمند نگهداشت و راهبری مالی و همچنین منابع مالی هستند تا به سرانجام برسند و همیشه در مدار باقی بمانند. همچنین نباید رهاسازی صورت گیرد و منابع مالی و پرسنل مورد نیاز برای نظارت و سرکشی به سیستم‌ها باید در برنامه قرار گیرند.

انصاری با بیان اینکه شهرداری در ۳ ساختمان اداری ممیزی انرژی را آغاز کرده است، اظهار داشت: در یک ساختمان درمانی در منطقه ۳ این طرح پیاده سازی شده است. همچنین راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه ساختمان بزرگ از جمله شهرداری مرکز، با مساحتی بالاتر از ۵ هزار متر مربع، شورای اسلامی شهر و معاونت اجتماعی شهرداری تهران، در دست اقدام قرار گرفتند.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان با تاکید بر نقش آموزش در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: کارگاه‌های آموزشی را برای پرسنل و کانون‌های محیط‌زیستی مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران برگزار کردیم تا فعالیت‌های محیط‌زیستی مثمر ثمر واقع شوند.

منبع: خبرگزاری ایلنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.