وقتی آقای فیلمساز آب به آسیاب کرونا میریزد!
این روزها مصاحبه بهروز افخمی- کارگردان و فیلمنامهنویس در شبکههای اجتماعی جنجالبرانگیز شده است. حرفهایی که همه را مات و مبهوت میکند؛ انتقادش از چرایی تحمیل ماسک به مردم و بستن مدارس و تعطیلی سینماها و ...!.
۵۸ هزار و ۳۳۶ انسان، انسانهایی که عزیز خانواده و دوستانشان بودهاند. حال اگر حساب کنیم که این آدمها فقط در آمار رسمی جای گرفتهاند و تست مثبت کرونا داشتهاند، باید بدانیم که چند هزار نفر دیگر هم خارج از چارچوب آمار رسمی، با کرونا رفتهاند؛ پیر و جوان، بزرگ و کوچک، سرشناس و گمنام حالا در دل خاک سرد منزل گرفته اند...
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، این روزها مصاحبه بهروز افخمی- کارگردان و فیلمنامهنویس در شبکههای اجتماعی جنجالبرانگیز شده است. حرفهایی که همه را مات و مبهوت میکند؛ انتقادش از چرایی تحمیل ماسک به مردم و بستن مدارس و تعطیلی سینماها و ...!. بدتر آنکه در مصاحبهای دیگر هم از اظهاراتش دفاع میکند. گویی افخمی فیلمساز، تلویزیون هم نمیبیند که بداند در هر ۲۴ ساعت انسانهایی که عزیز کسانی هستند، دارند با کرونا آن هم به واسطه همین عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی جان میدهند. گویا افخمی، میناوندها و انصاریانها را هم نمیشناخته که متوجه باشد کرونا نفسهای آنها را تنها در عرض چند روز بند آورد. البته وی پیش از این هم در نامه ای به وزیر بهداشت از اعمال برخی محدودیتها و تعطیلی ها انتقاد کرده و گفته بود:"حکیم واقعی آن است که وقتی فهمید دربرابر یک بیماری ناشناخته کاری ازش برنمیآید بهجای امر و نهی کردن و زور گفتن به مردم، رک و پوستکنده و راحت بگوید دوا پیش ما نیست و شفا پیش خداست!"
در هر حال گویی هنوز عدهای کرونا را باور نکردهاند و نه تنها خودشان بی هیچ مسئولیت اجتماعی پروتکلها را رعایت نمیکنند و با افتخار از آن حرف میزنند، بلکه جان مردمشان هم برایشان اهمیتی ندارد و به راحتی اعتقادات بیمبنایشان را آن هم درباره حساسترین مقوله یعنی سلامت مردم در رسانهها میپراکنند و با جان مردم بازی میکنند.
تقاضای مکرر برای رعایت پروتکلهای بهداشتی
این اظهارات در حالیست که بعد از اعمال محدودیتها و توفیق ایجاد شده در کاهش موارد بروز، بستری و فوتی ناشی از کرونا بعد از اعداد و ارقام 400 تایی و 500 تایی، اکنون بر اساس گفته وزارت بهداشتیها میزان رعایت پروتکلها در کشور کاهشی شده است و در بخش سرپایی هم شاهد خیز ملایمی از بیماری بودهایم. به طوری که دکتر سعید نمکی- وزیر بهداشت پانزدهم بهمن ماه اعلام کرد که ما خوشبختانه توانستیم بیماری را در کشور مهار و کنترل کنیم؛ اما آنچه که باعث نگرانی بنده و همکاران شده آن است که با کاهش رعایت پروتکلها و عدم پایبندی به موازین و مقرراتی که ما برای فاصله گذاریها اعلام کردیم، خیز ملایمی را در میزان بیماران سرپایی در برخی استانها مشاهده می کنیم. در تهران نیز گزارشاتی که دریافت می کنم آغاز یک خیز ملایم در تعداد بیماران سرپایی است و مطمئنا بعد از آن در افراد مبتلای بستری است و در هفته های بعد ممکن است با افزایش مرگ و میر همراه باشد. باز هم تقاضا می کنیم رعایت پروتکلها را فراموش نکنند.
وی با بیان اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز متاسفانه هنوز هم به شدت زیر میزان قابل قبول است، ادامه داد: امیدوارم با رعایت پروتکلها این اضطراب را از جامعه درمانی کمتر کنیم.
البته این اولین بار نیست که سلبریتیها و افراد شناخته شده در جامعه ما به عرصه سلامت پا گذاشته و در حوزه پیشگیری و درمان دخالت میکنند و بی هیچ تخصصی جان مردم را به بازی میگیرند. در سال ۱۳۹۷ بود که مهناز افشار درباره مصرف داروی نالوکسان برای جلوگیری از مرگ ناشی از سوءمصرف مواد اظهاراتی را در شبکه های اجتماعی مجازی مطرح کرد. اظهاراتی که البته با واکنش سریع وزارت بهداشتیها مواجه شد. البته آن زمان از خانم بازیگر شکایتی از سوی وزارت بهداشت به عمل نیامد، اما انتقادات صریحی نسبت به این اظهارات مطرح شد و بارها و بارها هم تاکید شد که سلبریتیها در درمان و سلامت دخالت نکنند.
مطالبه ای اجتماعی از وزارت بهداشت
این بار اما، وضعیت خطرناکتر است؛ چراکه هرگونه اظهارنظر ناصواب آن هم از سوی به اصطلاح سلبریتی ها و افراد سرشناس، آبی است در آسیاب کرونا. قطعا مطالبه اجتماعی ورود وزارت بهداشت به عنوان مدعیالعموم برای حمایت و صیانت از سلامت مردم است. چنین اظهاراتی که میتواند در سطح گسترده و آن هم در شرایط ناپایدار و شکننده کرونا، جان مردم را به خطر اندازد، قطعا باید به صورت حقوقی پیگیری شود.