بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

سرمایه گذاری چینی ها برای راه اندازی قطار سریع السیر تهران شمال

استاندار مازندران با بیان این که، اجرای طرح بزرگ زیرساختی راه اندازی قطار سریع السیر تهران شمال به مرحله اجرایی نزدیک شد، گفت: به زودی با یک شرکت سرمایه گذار توانمند چینی برای اجرای این طرح قرارداد امضاء می شود.

سرمایه گذاری چینی ها برای راه اندازی قطار سریع السیر تهران شمال
تین نیوز |

استاندار مازندران با بیان این که، اجرای طرح بزرگ زیرساختی راه اندازی قطار سریع السیر تهران شمال به مرحله اجرایی نزدیک شد، گفت: به زودی با یک شرکت سرمایه گذار توانمند چینی برای اجرای این طرح قرارداد امضاء می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، یوسف نوری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ساری اظهار کرد: عقد تفاهم نامه اولیه بین شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربنای حمل و نقل کشور با هلدینگ چینی که جزو سه شرکت برتر دنیا در ایجاد ریل راه آهن به ویژه در حوزه تونل های راه است، مطرح و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

وی گفت: این شرکت چینی با مطالعات اولیه و بررسی موضوعات طرح در طی سه جلسه در گذشته آمادگی خود را در این طرح اعلام کرد و مقرر شد در کمترین زمان ممکن شرکت سرمایه گذار چینی و شرکت مادر تخصصی زیرساخت حمل و نقل کشور اقدامات اولیه تفاهم نامه در جهت امضاء را تهیه و تدوین کنند.

استاندار مازندران افزود: در قالب این تفاهم نامه به روزرسانی مطالعات طرح و همچنین پیوست ریل مازندران به شرق و غرب استان از گلوگاه تا رامسر با رویکرد ایجاد راه آهن رشت - ساری- مشهد، با توجه به نقشه کریدور شمال- جنوب و شرق به غرب مازندران شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه گام اول طرح از تهران به مازندران، قطار سریع السیر با ۲۰۰ کیلومتر در ساعت طراحی شد، ادامه داد: گام اول به طول ۱۵۰ کیلومتر است که بخش عمده آن به صورت تونل است.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان این که، ریل احداثی قطارسریع السیر متفاوت از ریل ها و ایستگاه های موجود در کشور خواهد بود، تصریح کرد: در سفر آتی رئیس جمهور به کشور چین، با قرار گرفتن این طرح در اولویت طرح های وزارت راه و شهرسازی امید می رود جزو طرح هایی باشد که در فاینانس دوم مدیران چین قرار گیرد.

وی با تاکید بر رهاشدگی پروژه راه آهن شمال، اضافه کرد: این پروژه که حالت رهاشدگی داشته و فقط در جهت پایداربودن بودجه ای در پروژه های راه آهن کشور قرار گرفته بود، اما از سال آینده شاهد روند اجرایی آن به همت شرکت مادرتخصصی و زیر ساخت وزرات راه و شهرسازی خواهیم بود.

قطار سریع السیر تهران شمال

نوری با بیان اینکه طرح های زیرساختی راه آهن در مازندران بعد از انقلاب مغفول مانده بود، گفت: این پروژه می تواند در شمار پروژه های بزرگ ملی در مازندران، بعد از انقلاب در حوزه راه آهن قرار گیرد و ظرفیت هایی که برای این طرح و اثرات بعدی آن برآورد شد این پروژه را تبدیل به یک پروژه بزرگ اقتصادی کرد.

این مقام مسوول، به ظرفیت های اقتصادی این طرح اشاره کرد و افزود: حمل و نقل و ترافیک، حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی، کاهش هزینه سفر، افزایش تعداد سفر، سلامت سفر، ایجاد زیرساخت های گردشگری مبتنی بر ریل و ایستگاه های راه آهن از جمله مواردی است که موجب اقتصادی شدن پروژه و اجرایی شدن آن توسط شرکت سرمایه گذار چینی و شرکای داخلی آن خواهد بود.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه در روزهای اخیر به توسعه استان های شمالی در حوزه شهرسازی مبتنی بر ریل با توجه به زیست بوم گلستان، مازندران و گیلان پرداخته شد، اظهار کرد: ایجاد و تعریف شهرسازی به ریل موجب نظم بخشیدن به توسعه زیرساخت های شهری و ساخت و سازها در این استان ها خواهد شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: جدیت در پیگیری اجرایی این پروژه ادامه خواهد داشت و ضمن بهره وری از ظرفیت های موجود راه آهن در پی افزایش خطوط کنار ریلی نیز هستیم.

نوری ادامه داد: این طرح بزرگ راه آهن در شمال در راستای رونق اقتصادی و توسعه روابط تجاری و داخلی و برون مرزی در استان های ایران شکل می گیرد.

با تلاش و پیگیری های مسوولان امر، در راستای استفاده از ظرفیت فاینانس در توسعه حمل و نقل استان بویژه اتصال حمل ونقل ریلی از نوع قطار سریع السیرتهران - شمال به نقطه پیگیری و عقد تفاهمنامه فی مابین شرکت سرمایه گذار چینی و مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربنایی حمل و نقل کشور رسید و شاهد ورود به فازهای بعدی این طرح بزرگ خواهیم بود.

در راستای ایجاد زیرساخت راه آهن سریع السیر تهران- شمال، چهارمین جلسه پیگیری نشست با سرمایه گذار چینی و استفاده از فاینانس ایران و چین در دفتر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت تخصصی ساخت و توسعه زیربنایی حمل و نقل کشور و استاندار مازندران، مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی در حوزه راه آهن و زیرساخت و معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران و دستگاه مربوطه برگزار شد.

راه آهن شمال به عنوان بخشی از خطوط ریلی سراسری از سال ۱۳۱۶ فعالیت خود را آغاز کرد که از نظر قدمت جزو شبکه ریلی قدیمی کشور به شمار می رود. راه آهن شمال از خروجی ایستگاه گرمساز آغاز و تا ورودی ایستگاه گلوگاه ادامه دارد؛ طول این مسیر ۳۱۰ کیلومتر و در مسیر یک هزار و ۵۰۰ پُل و آب رو، ۹۵ تونل و ۴۵ گذرگاه حفاظ شده وجود دارد. از ویژگی ها این مسیر ریلی ۲۷ کیلومتر شیب و فراز که این شیب در نقاطی به ۲۸ در هزار می رسد.

در طول مسیر ۳۱۰ کیلومتری راه آهن شمال کشور ۲۲ ایستگاه برای سوار و پیاده کردن مسافران تعبیه شده است. قطارهای حومه ای روزانه در مسیر پل سفید به بندرترکمن تردد می کنند و در هر قطار در یک مسیر رفت و یا برگشت بیش از ۳۰۰ مسافر از طریق آن قابل جا به جایی است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • کارشناس ریلی پاسخ

    هر دم از این باب بری می رسد تازه تر از تازه تری میرسد
    یعنی در این کشور هیچ کس دوست نداره در حوزه اختیارات خودش کار کنه ونظر بده یکی نیست به ایشون بگه چقدر راه اهن سریع السیر را می فهمی که اینطوری با صراحت در موردش حرف میزنی و نظر میدی