بازدید سایت : ۴۵۷۴۲

تحول در روابط تجاری ایران و قزاقستان با میدان داری مازندران

تکمیل و افتتاح اسکله ریلی رو رو بندر امیرآباد در جهت رونق تجارت و دستیابی به آب های گرم خلیج فارس، نشان از صرفه اقتصادی مطلوب برای کشورهای حاشیه خزر جهت ترانزیت و تجارت کالا از مسیر ایران

تحول در روابط تجاری ایران و قزاقستان با میدان داری مازندران
تین نیوز |

ترافیک حضور سفرای کشورهای شمال دریای خزر از جمله قزاقستان به مازندران و ضرورت تاکید آن ها بر سرعت بخشی هر چه بیشتر تکمیل و افتتاح اسکله ریلی «رو -رو بندر امیرآباد» در جهت رونق تجارت و دستیابی به آب های گرم خلیج فارس، نشان از صرفه اقتصادی مطلوب برای کشورهای حاشیه خزر جهت ترانزیت و تجارت کالا از مسیر ایران است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، در حالی روز گذشته -یکشنبه- سفیر قزاقستان در راس هیاتی به مازندران سفر کرد که یکماه قبل هم سفیر بلاروس و با مدیران ارشد این استان برای افزایش سطح مبادلات تجاری رایزنی کرد.

سفیر جمهوری قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران که به زبان فارسی تسلط کامل دارد در جلسه مشترک با استاندار مازندران خواستار تکمیل هر چه زودتر اسکله ریلی رو - رو بندر امیرآباد شد تا بتواند راحتر از طریق بندر کاسپین قزاقستان ترانزیت کالا را برای دست یابی به بازارهای جهانی در جنوب ایران فراهم سازد.

دستیابی به آب های گرم خلیج فارس برای تجارت جهانی یکی از آرزوهای تاریخی کشورهای حاشیه دریای خزر است که با تکمیل اسکله رو - رو بندر امیر آباد این ترانزیت رونق بیشتری خواهد گرفت.

استان مازندران که در ۱۲ محصول کشاورزی همانند برنج و مرکبات رتبه نخست کشور را دارد بازارهای بزرگ شمال خزر می تواند به مقصد مهم صادراتی این استان تبدیل شود.

دریای خزر به عنوان بزرگترین پهنه آبی محصور (دریاچه) جهان از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به روسیه و جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوری های ترکمنستان و قزاقستان محدود می شود و این دریا می تواند زمینه مشترکی برای افزایش تجارت و ترانزیت کالا به بازارهای جهانی جنوب ایران در خلیج فارس باشد.

استان مازندران با دارا بودن سه بندر بزرگ به همراه سه فرودگاه نقش مهمی در ترانزیت کالای کشورهای شمال دریای خزر به خلیج فارس دارد.

امروزه حمل و نقل و تجارت دریایی به عنوان یکی از مهم ترین راه های درآمدزایی و پیشرفت اقتصادی درجهان به شمار می رود و شمال ایران از این نظر در منطقه ای ویژه و موقعیت استثنایی قرار دارد.

ایران در یک چهارراه ترانزیت جهانی قرار گرفته که از یک سو به شرق دور و از سوی دیگر به کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) می رسد، همچنین از سوی دیگر به اروپا و آفریقا مسیر دارد که این موقعیت ویژه در نقشه جهان می تواند کشور را از نظر حمل کالا و ترانزیت به یک قدرت جهانی تبدیل کند.

ایران و قزاقستان

گسترش روابط اقتصادی با ایران در اولویت

سفیر قزاقستان در جمهوری اسلامی ایران گفت: گسترش روابط تجاری و اقتصادی با ایران بامحوریت مازندران با رفع مشکلات زیرساختی در اولویت است.

اونتالاپ اونالبایف روز گذشته یکشنبه به همراه هیاتی اقتصادی از کشور قزاقستان در دیدار با استاندار مازندران در ساری با بیان اینکه مازندران استانی است که در همسایگی و مجاورت جمهوری قزاقستان قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل وجود بندر اقتصادی امیرآباد امکان گسترش مراودات اقتصادی و تجاری بین قزاقستان و مازندران وجود دارد.

وی افزود: لازم است پروژه های مشترک میان ۲ طرف اجرا شود و کاهش تعرفه های گمرکی به رونق صادرات و واردات فعالان بخش خصوصی می شود.

اونالبایف تأکید کرد: سرمایه گذاران قزاقستان آماده سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی در مازندران هستند.

وی خواستار برداشته شدن موانع بانکی میان جمهوری قزاقستان و جمهوری اسلامی ایران شد.

مازندران آماده همکاری

همچنین مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران هم بر فعالیت بخش خصوصی و لزوم اقدامات بیشتر و مؤثر در حوزه گسترش ارتباطات با کشور قزاقستان تأکید کرد و افزود: بخش دولتی ناظر و تسهیل کننده مسیر گسترش همکاری هااست.

وی گفت: آمادگی گسترش فعالیت مازندران و جمهوری قزاقستان فراهم است.

مقام عالی دولت در مازندران با اشاره به مراودات تجاری و اقتصادی مازندران با قزاقستان و بندر اکتائو، بیان کرد: آمادگی برای گسترش مناسبات اقتصادی در زمینه تبادل تجاری مرکبات و محصولات کشاورزی از بندر امیرآباد وجود دارد.

مازندران با افزون بر سه میلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار و ۷۵۶ کیلومتر مربع وسعت، در مجموع حدود چهار درصد تولید ناخالص ملی ایران را به خود اختصاص داده که بهره گیری از چنین ظرفیت بسیار مناسب در جهت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جدید برای دولت سیزدهم از اهمیت بسزایی برخوردار است.

از سوی دیگر دغدغه های اقتصادی دکتر پزشکیان، انگاره های ویژه ای را در مناطق مختلف کشور به وجود آورده و مازندران نیز به دلیل برخورداری از شرایط خاص اقتصادی و زیرساختی، این روزها نقش خاصی در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت چهاردهم با جذب سرمایه گذار ایفا می کند.

این دیار با مزیت های فراوان اقتصادی، طبیعی، گردشگری، تجاری و صنعتی در ماه های گذشته با اراده مسوولان ارشد استان و با پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران به عنوان محور رایزنی های فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری جدید تبدیل شده و برگزاری ۶ همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری استان باحضور جمع زیادی از فعالان اقتصادی استانی و ملی نمونه عینی تکاپوی مدیران و بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی این دیار است که تاکنون بیش از یک هزار سرمایه گذار آمادگی خود برای راه اندازی یا اجرای طرح های توسعه ای در حوزه صنعت و تولید استان اعلام کردند.

اهمیت این سرمایه گذاری ها بیشتر از این حیث مورد توجه است که با توجه به نیازمندی های کشورهای همسایه در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری اعم از انرژی، ارتباطات و مخابرات، صنعت و بازرگانی، کشاورزی و دانشگاهی به ایران، مازندران به لحاظ نزدیکی جغرافیایی با کشورهای همسایه و وجود اشتراکات فراوان فرهنگی، قومی و دینی بین مردمان دو طرف، باید بیش از گذشته در تعیین سرنوشت اقتصادی و سیاسی کشور تاثیرگذار باشد.

همچنین قرار گرفتن در مسیر راهبردی، موقعیت ویژه ای به مازندران داده و بر اهمیت و جایگاه آن در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه افزوده است که استفاده بهینه از چنین موقعیت جغرافیایی ایده آل در کنار مزیت های بالای تجاری، بازرگانی و صنعتی می تواند در تحکیم روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اطراف هم نقش آفرین باشد.

ایران و قزاقستان

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.

منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.