تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دستور کار مجلس
پس از ۱۳ سال از ادغام وزارتخانه های «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی»، مجلس در مسیر بازگشت به ساختار پیشین قرار گرفته است. طرح تفکیک این وزارتخانه در کمیسیون های اجتماعی و عمران تصویب شده و قرار است به صحن علنی مجلس ارسال شود.
پس از ۱۳ سال از ادغام وزارتخانه های «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی»، مجلس در مسیر بازگشت به ساختار پیشین قرار گرفته است. طرح تفکیک این وزارتخانه در کمیسیون های اجتماعی و عمران تصویب شده و قرار است به صحن علنی مجلس ارسال شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از اکوایران، عباس گودرزی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شامگاه جمعه، در جمع خبرنگاران به موضوع تفکیک وزارت مسکن از وزارت راه اشاره و بیان کرد: این موضوع در کمیسیون اجتماعی مجلس مصوب شد و قرار است به صحن علنی ارسال شود.
موافقت کمیسیون عمران مجلس
14 بهمن بود که سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از تصویب جزئیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» در کمیسیون متبوع خود خبر داد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس پیش تر نیز در هفتم بهمن گفته بود: اعضای کمیسیون با در نظر گرفتن ضرورت تمرکز بر هر یک از بخش های راه و شهرسازی به طور جداگانه، با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.
او ادامه داد: در این راستا مقرر شد که در بررسی جزئیات طرح، موضوعاتی از قبیل نحوه اصلاح ساختار، زمان تفکیک و ادغام معاونت ها با حضور بخش خصوصی، مسئولان دولتی و کارشناسان مورد تبادل نظر قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از تصویب جزئیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» در کمیسیون متبوع خود خبر داد.
تفکیک وزارتخانه ای که احمدی نژاد آن را ساخت
18 دی بود که نمایندگان مجلس با بررسی یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که بحث تفکیک این وزارتخانه، که با هدف افزایش هماهنگی و بهره وری در دو حوزه حمل ونقل و مسکن به ادغام «وزارت راه و ترابری» و «وزارت مسکن و شهرسازی» انجامیده بود، بار دیگر در دستور کار قرار گرفت.
حالا مجلس درصدد است پیوند وزارتخانه ای را قطع کند که سال ۱۳۹۰، دولت وقت ایران یعنی دولت محمود احمدی نژاد آن را به وجود آورد؛ آن هم با ادغام دو وزارتخانه بزرگ «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی».
آغاز ادغام ها در دوران احمدی نژاد
موضوع ادغام و تفکیک وزارتخانه ها در ایران از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد آغاز شد. در برنامه پنجم توسعه، بندی گنجانده شد که به دولت احمدی نژاد اجازه می داد تعداد وزارتخانه ها را از 21 به 17 کاهش دهد. این تصمیم با اعتراضات گسترده ای در مجلس مواجه شد، زیرا به باور نمایندگان، این اقدام بر خلاف اصل 133 قانون اساسی بود که وظایف و اختیارات وزارتخانه ها را باید بر اساس قوانین تصویب شده توسط مجلس تعریف و سپس برای آن ها وزیر معرفی می شد.