بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
معاون وزیر راه خبر داد؛

نقاط زلزله‌خیز وآماده فرونشست تهران شناسایی شد/راهکارهای مهار خطر

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری از شناسایی نقاط پرخطر از نظر زلزله و مناطق مستعد فرونشست در شهر تهران وتدوین راهکارهای مهار خطر در قالب یک سند، در شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد.

نقاط زلزله‌خیز وآماده فرونشست تهران شناسایی شد/راهکارهای مهار خطر
تین نیوز |

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری از شناسایی نقاط پرخطر از نظر زلزله و مناطق مستعد فرونشست در شهر تهران وتدوین راهکارهای مهار خطر در قالب یک سند، در شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد.

به گزارش مهر، محمدسعید ایزدی در پنجمین کنگره مهندسی عمران و مدیریت شهری با بیان اینکه در برنامه ریزی شهرهای کشور «شهروند» را فراموش کرده ایم و همین مساله سبب وقوع مشکلات عدیده در شهرسازی شده است، گفت: ما شهر را برای ماشین ساخته ایم و به جای آنکه ماشین برای ارتقای کیفیت زندگی ما باشد، ما مقهور آن شده ایم که راه رفع این محدودیت های نوین، بازگشت به مفهوم شهروندمحوری است.

وی ادامه داد: در رویکرد جدید بازآفرینی شهری، وزارت راه و شهرسازی، شهروندمحوری را هدف برنامه ریزی ها قرار داده است.

معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه محله محوری و روابط اجتماعی دیگر وجود ندارد، ادامه داد: در زلزله اخیر تهران عده ای بر اثر فرار دچار صدماتی شدند و این نشان می دهد نظامات اخلاقی محله از بین رفته و احترامی برای همسایگان قائل نیستیم.

ایزدی با تاکید بر اینکه نیازمند تغییر و تحول در شهرسازی هستیم و در حال حاضر شهرهای ما توان کوچکترین ناملایماتی را ندارند، گفت: این در حالی است که شهر یک سازمان اجتماعی است و بر اساس حقوق شهروندی و تلاش برای نظام مند کردن آن شکل می گیرد، نه براساس فرد محوری که در حال حاضر در شهرهای ما حاکم شده است.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی با انتقاد از اینکه نظام برنامه ریزی شهری از بالا به پایین و کالبدمحور است، تصریح کرد: این نظام یک سیستم کمّی بوده و بر اساس آن جمعیت آتی شهرها را پیش بینی و به رشد فیزیکی شهر اقدام می کنیم، ولی از کیفیت خبری نیست.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در کشور و ۲ هزار و ۷۰۰ محله دارای چنین بافتی وجود دارد اما این به این معنی نیست که در بقیه محلات شهرها آسایش و کیفیت حاکم است، بلکه این ۲ هزار و ۷۰۰ محله در وضع بحرانی به سر می برند.

ایزدی با انتقاد از تبدیل رودخانه ها در شهرها به کانال فاضلاب، گفت: در حال حاضر ۸۵ درصد صدماتی که سیل به شهرها وارد می کند، به خاطر خود جریان آب نیست بلکه به خاطر ساخت و ساز و ایجاد موانعی است که بر روی مسیل ها ایجاد کرده ایم.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری خاطرنشان کرد: در گذشته شهرسازی ما دارای نظام برنامه ریزی مدونی بود و در طول تاریخ تاکنون ۳ بار تبریز بر اثر زلزله مهیب به کلی نابود و از نو ساخته شد، ولی در هر بار بر اساس نظام های محله محور ساخته می شد اما الان شهرسازی ما بر اساس ساخت و ساز فیزیکی و کالبدی طراحی شده است، در نتیجه شهرهای ما حال خوشی ندارند. وقتی وارد شهرها می شویم، ورودی شهر جایی است که پر از تعمیرگاه و تعویض روغنی است، ولی در گذشته دروازه های زیبایی طراحی می شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در حال حاضر اجرای نظام برنامه ریزی محله محور و مشارکتی با ساکنان محلات را از سه شهر زاهدان، بندرعباس و کرمانشاه آغاز کرده ایم که بر اساس این نظام، هر شهر با توجه به ویژگی های خود به طراحی طرح های جامع اقدام می کند و امیدواریم دولت منابع آن را تامین کند.

وی همچنین از تدوین سند جامع نقاط پرخطر زلزله خیز و مناطق پرخطر از نظر فرونشست زمین در شهر تهران خبر داد و گفت: سند تدوین مناطق زلزله خیز کرج، اصفهان و مشهد نیز در حال تهیه بوده و به زودی به شورای عالی شهرسازی ارسال خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری مهر
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.