بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به ریل اصلی برمی‌گردد؟

گرچه طی سال‌ های اخیر متولی مسکن کشور از اهداف تعیین شده برای این بخش دور شده بود که به‌نظر می‌رسد با انتصاب معاون جدید وزیر راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان به ریل اصلی خود باز خواهد گشت.

تین نیوز |

گرچه طی سال های اخیر متولی مسکن کشور از اهداف تعیین شده برای این بخش دور شده بود که به نظر می رسد با انتصاب معاون جدید وزیر راه و شهرسازی، معاونت مسکن و ساختمان به ریل اصلی خود باز خواهد گشت.

به گزارش تین نیوز، نیمه ماه جاری پس از مدت ها گمانی زنی سرانجام معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تغییر کرد. بر این اساس طی حکمی از سوی رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی هادی عباسی اصل جایگزین محمود محمودزاده شد.

وزیر راه در حکم انتصاب از هادی عباسی انجام 3 کار ویژه را خواسته است؛

1- بسیج تمامی امکانات وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن، بنیاد مسکن و ظرفیت های مردمی برای تحقق اهداف دولت در زمینه احداث مسکن، پیشبرد عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن، اتمام پروژه های باقی مانده از مسکن مهر و اقدام ملی و مبارزه با سوداگری در بخش زمین و مسکن و تبدیل مسکن از کالای سرمایه ای به کالای مصرفی بادوام.

2- تدوین قوانین و مقررات به منظور افزایش ایمنی، رفاه، کیفیت و حمایت از حقوق شهروندان، تجدید ساختار حرفه مهندسی در همه رشته های مرتبط با بخش مسکن، انتقال آخرین فناوری های نوین مهندسی و تکنولوژی روز صنعت ساختمان به داخل کشور، بازسازی رابطه صلاحیت حرفه ای با نظام مقررات نظارتی دولت، نظارت بر اجرای صحیح قانون نظام مهندسی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور کنترل قیمت بخش مسکن و اجاره بها.

3- ایجاد تحول در فرآیندهای طرح نهضت ملی مسکن.

به گزارش تسنیم، با توجه به حکم وزیر راه و شهرسازی تمام زیرمجموعه های مرتبط با مسکن بایستی با معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی همراهی کنند. به نظر می رسد وزیر راه با توجه به تجربه موفق مسکن مهر و بسیج دولت وقت برای ساخت واحدهای این طرح، زیرمجموعه های وزارت راه و ادارات تابعه از جمله بنیاد مسکن، بانک مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید و ... را ملزم به همکاری با معاونت مسکن و ساختمان کرده است.

رویه ای که در صورت همراهی سازمان ها و دستگاه های زیرمجموعه وزارت راه می تواند روند ساخت و ساز واحدهای نهضت ملی مسکن، برنامه ریزی برای ساماندهی بازار مسکن و ... را  تسریع کند.

در این راستا نیز 2 روز قبل معاون مسکن و ساختمان طی حکمی سرپرست دفتر طرح ریزی و پایش طرح های مسکن وزارت راه را منصوب کرد. در این حکم معاون وزیر راه و شهرسازی از سیداحمد خادمیان سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن و اقدام ملی مسکن، تعیین تکلیف، اتمام و فروش اقساطی پروژه های نیمه تمام مسکن مهر شهری و روستایی تا پایان بهمن ماه سال جاری، مدیریت و نظارت مستقیم بر سامانه های طرح نهضت ملی مسکن، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن، پرداخت تسهیلات ساخت به بخش غیردولتی و سامانه ثبت نام و واگذاری مسکن مهر و پیگیری اتصال کامل بانک اطلاعات زمین سازمان ملی زمین و مسکن، سامانه تسهیلات ساخت مسکن روستایی بنیاد مسکن و سامانه تسهیلات ساخت بافت فرسوده شرکت بازآفرینی شهری به سامانه طرح های حمایتی مسکن را خواسته است.

با توجه به شرح وظیفه دفتر طرح ریزی و پایش طرح های مسکن می توان پیش بینی کرد که اقداماتی از جمله رسیدگی به امور سنتی مانند ارزیابی بازار مسکن تعداد خرید و فروش ها در هر استان و شهر و تحلیل آن،  ارزیابی طرح جامع مسکن، رسیدگی کامل به سامانه املاک و اسکان و رفع مشکلات مردم در این زمینه و پیگیری انتقال سامانه املاک و مستغلات از وزارت صمت به وزارت راه و شهرسازی در اولویت کاری قرار خواهد گرفت.

در این بین به نظر می رسد دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز پس از مدت ها، به ریل اصلی خود باز خواهد گذشت. این دفتر پیش از این و طی سال های گذشته با کار کارشناسی دقیق اقدام به تحلیل اقتصاد مسکن، تحلیل اجاره بها به صورت شهر به شهر، بررسی راه های کنترل اجاره می کرد.

گفته می شود دفتر توسعه مهندسی ساختمان نیز که حواشی مختلفی را از جمله در بخش سازمان های نظام مهندسی ساختمان داشته، دستخوش تغییر و تحول خواهد شد. مسئله ای که می تواند در پشیبرد اهداف دولت در بخش مسکن تاثیرگذار باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.