تغییر قیمت ها در بازار مسکن ساعتی شد
قیمت ها در بازار مسکن به قیمت های ژله ای تبدیل شده است. بازار مسکن بازاری است که بر اساس عرف همیشگی، همواره دیرترین و با تاخیرترین تاثیرپذیری از تغییرات نرخ و نوسانات قیمتی در بازارهای دارایی از جمله بازار ارز و... را به خود اختصاص می دهد.
قیمت ها در بازار مسکن به قیمت های ژله ای تبدیل شده است. بازار مسکن بازاری است که بر اساس عرف همیشگی، همواره دیرترین و با تاخیرترین تاثیرپذیری از تغییرات نرخ و نوسانات قیمتی در بازارهای دارایی از جمله بازار ارز و... را به خود اختصاص می دهد.
به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، در شرایطی که بازار با بحران فایل فروش مواجه شده و در بسیاری موارد عرضه فایل فروش به صفر رسیده است، برخی از فروشنده ها که عملا دیگر تمایلی به فروش ندارند و با هر بهانه ای به دنبال عدم فروش واحد و عرضه آن در سال بعد هستند، اقدام به تغییر روزانه و حتی ساعتی قیمت های فروش می کنند.
این شرایط باعث شده است به لحاظ سطح قیمتی، بازار در ناپایدارترین شرایط خود به سر ببرد آن هم در مقطع حساس زمانی شب عید که تقاضا برای خرید مسکن مطابق با عرف هر سال، افزایش می یابد.
به ویژه آنکه افزایش نااطمینانی ها، تمایل به خرید مسکن در میان گروه های مختلف (مصرف کننده و غیرمصرفی) را افزایش داده است. در واقع قیمت ها در بازار مسکن به قیمت های ژله ای تبدیل شده است. بازار مسکن بازاری است که بر اساس عرف همیشگی، همواره دیرترین و با تاخیرترین تاثیرپذیری از تغییرات نرخ و نوسانات قیمتی در بازارهای دارایی از جمله بازار ارز و... را به خود اختصاص می دهد.
به این معنا که همواره چسبندگی قیمتی در بازار مسکن بیشتر و اثرپذیری از تحولات سایر بازارها، در این بازار با تاخیر زمانی بوده است. اما در مقطع زمانی فعلی، نوسانات شدید ارزی و جهش در سایر بازارها مانند بازار سکه، طلا و... باعث شده است، عملا بسیاری از افراد برای حفظ دارایی های خود یا برای آنکه با بهای کمتری نسبت به سال بعد بتوانند آپارتمان خود را تبدیل به احسن کنند، به عنوان متقاضی وارد بازار شب عید معاملات ملک شوند. با این حال، نه تنها حجم عرضه فایل به دلیل انتظار فروشنده ها از ادامه رشد قیمت در سال بعد به شدت کاهش یافته است که برخی از آنها اقدام به تغییرات ساعتی و روزانه قیمت فایل های خود کرده اند. این موضوع باعث شده است اعتبار یا تاریخ مصرف قیمت در فایل های فروش به کمترین حد ممکن برسد.
البته این اولین بار نیست که بازار مسکن با تغییرات روزانه وساعتی قیمت در فایل های فروش روبه رو می شود بلکه پیش از این نیز در مقاطعی که قیمت ها در بازار به اوج رسیده و حباب مسکن متورم می شد و به همین علت این انتظار وجود داشت که هر لحظه عملیات تخلیه حباب آغاز شده و قیمت واقعی و حتی اسمی مسکن شروع به کاهش کند، این شرایط تجربه می شد.
اما شرایط دوره های قبل با دوره فعلی یک تفاوت مهم و آشکار دارد. این تفاوت مربوط به قرار داشتن بازار در آن دوره ها در فاز رونق تورمی و قرار داشتن بازار فعلی در وضعیت رکود سنگین است.
دردوره هایی که بازار در اوج رونق تورمی قرار داشت، بعضا نقطه اوج قیمت در این بازار با ناپایداری سطح قیمت ها وتغییرات روزانه و ساعتی قیمت در این بازار همراه می شد. اما بعد از مدتی، روند تخلیه حباب و رسیدن قیمت ها به پایداری نسبی آغاز می شد. هم اکنون اما به رغم رکود سنگین در بازار مسکن ، این ناپایداری قیمتی در حال تجربه شدن است. آن هم زمانی که بسیاری از فروشنده ها عملا از فروش انصراف داده و در بهترین حالت آن را به ابتدای سال بعد موکول کرده اند. در چنین شرایطی حجم تقاضا برای خرید مسکن نسبت به نیمه اول سال به میزان محسوس افزایش یافته است. تقاضایی که این روزها با کمبود فایل مواجه شده و عملا نمی تواند از بازار خرید کند.