بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

سامانه املاک و اسکان ابزار مقابله با احتکار و سوداگری در حوزه مسکن

نقش بانک ها در افزایش قیمت مسکن

سامانه املاک و اسکان ابزار مقابله با احتکار و سوداگری در حوزه مسکن
تین نیوز |

تکمیل سامانه املاک و اسکان در نهایت به نفع شهروندان است زیرا این سامانه ابزاری در دست سیاست گذار است تا به اعمال سیاست های صحیح در حوزه مسکن مبادرت کند، به مقابله با احتکار و سوداگری در این بخش بپردازد و از افزایش افسارگسیخته قیمت ها جلوگیری کند؛ از این جهت به گفته یک نماینده مجلس دولت چهاردهم باید نسبت به تکمیل سامانه املاک و اسکان باید در سریع ترین زمان ممکن اقدام کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سامانه ها در دنیای امروز جایگاه ویژه ای در نظام حاکمیتی کشورها پیدا کرده اند. به طوری که به زعم کارشناسان، بدون در اختیار داشتن این سامانه ها امکان سیاست گذاری صحیح در حوزه های مختلف وجود ندارد.

در سال های اخیر حوزه مسکن در کشورمان با مشکلات جدی مواجه شده است. برخی مشغول دلالی و سوداگری هستند و خانه های خالی بسیاری در اختیار دارند و عده ای دیگر برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات عدیده روبرو هستند. به ویژه اقشار ضعیف و متوسط برای اینکه سقفی بالای سرشان داشته باشند، به سختی می-افتند.

خانوارها برای این که در خانه ای که سال قبل در آن ساکن بوده اند، بمانند، باید مبلغ زیادی به اجاره بها یا رهن اضافه کنند. بسیاری از خانوارها این امکان را ندارند و مجبور می شوند به مناطق حاشیه ای بروند. این شرایط به لحاظ اجتماعی و سیاسی نتایج خوبی برای کشور ندارد.

به زعم کارشناسان، دولت باید چاره ای عاجل برای سامان دادن امور در حوزه مسکن بیاندیشد. در غیر این صورت، کنترل اوضاع از اراده و اختیار دولت خارج می شود. به زعم آنان، مقابله با سوداگری در حوزه مسکن از اهمیت بالایی برخوردار است. باید به سمتی حرکت کنیم که مسکن از کالایی برای سوداگری خارج شود.

بسیاری بر این عقیده اند که تنها از طریق تکمیل سامانه املاک و اسکان می توانیم به اعمال سیاست های صحیح در حوزه مسکن مبادرت کنیم. شناسایی خانه های خالی و مقابله با سوداگری در حوزه مسکن تنها بر اساس اطلاعاتی که در سامانه مورد بحث گردآوری می شود، امکانپذیر است.

شاهد رونق گرفتن احتکار و سوداگری در حوزه مسکن هستیم

کامران غضنفری، نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس را در مجلس در خصوص لزوم عملیاتی سازی سامانه املاک و اسکان با اشاره به این که شاهد رونق گرفتن احتکار و سوداگری در حوزه مسکن هستیم، به ایسنا میگوید: بانک ها به جایی این که به اعطای خدمات به مردم بپردازند، به فکر سوداگری و کسب سودهای کلان هستند. بانک ها تبدیل به بنگاه دار شده اند و سرمایه های مردم را در بخش هایی مانند ساخت انبوه مسکن به کار می اندازند. نکته مهم این است که این خانه ها وارد چرخه مصرف نمی شود و احتکار می شوند. این شرایط بر دامنه مشکلات در حوزه مسکن در کشور اضافه کرده است.

نقش بانک ها در افزایش قیمت مسکن

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ساخت مسکن انبوه توسط بانک ها و عدم ارائه آن ها به بازار باعث می شود که قیمت مسکن بالا برود و اجاره بها نیز افزایش پیدا کند. متأسفانه دولت ها با این موارد با تسامح برخورد می کنند و قاطع نیستند. شاهد دریافت مالیات سنگین از خانه های خالی نیستیم، به نحوی که صاحبان این واحدها مجبور شوند آن ها را به بازار عرضه کنند.

غضنفری گفت: نیاز به اراده ای جدی داریم تا صاحبان آپارتمان های خالی را با گرفتن مالیات های سنگین وادار کند که خانه هایشان را به چرخه مصرف بیاورند چون این امر در کنترل قیمت مسکن و اجاره بها اثرگذار است.

سامانه املاک و اسکان ابزار مقابله با احتکار مسکن و دلال بازی

وی ادامه داد: سامانه املاک و اسکان ابزار کار ما برای ساماندهی حوزه مسکن است. اعمال سیاست گذاری های مدنظرمان در حوزه مسکن به عملیاتی سازی این سامانه بستگی دارد. اگر می خواهیم به مقابله با احتکار مسکن بپردازیم، خانه های خالی را شناسایی کنیم و از سوداگری در حوزه مسکن جلوگیری به عمل بیاوریم، باید سیستم اجرایی آن را هم در اختیار داشته باشیم. تکمیل سامانه املاک و اسکان برای اعمال این سیاست ها ضرورت دارد.

برای هر سیاست گذاری نیاز به اطلاعات داریم

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سامانه املاک و اسکان باید تکمیل شود تا نهادهای مسئول بتوانند بر مبنای اطلاعات این سامانه کارشان را در حوزه مسکن انجام دهند و به مدیریت امور بپردازند. اگر قرار است از خانه های خالی مالیات بگیریم، باید اطلاعات در اختیار داشته باشیم. به طور کلی، هر نوع سیاست گذاری در حوزه مسکن مستلزم در اختیار داشتن اطلاعات است. سامانه املاک و اسکان می تواند این داده ها را در اختیار ما قرار دهد.

غضنفری گفت: تا وقتی سیاست گذاری های صحیح در حوزه مسکن نداشته باشیم و با استفاده از اطلاعات مربوط به مالکیت و سکونت افراد تصمیمات درستی در حوزه مسکن اتخاذ نکنیم، وضعیت فعلی ادامه دارد و کنترل قیمت ها و مقابله با احتکار و سوداگری در این بخش امکان پذیر نخواهد بود.

تکمیل سامانه املاک و اسکان در نهایت به نفع شهروندان است

وی ادامه داد: تکمیل سامانه املاک و اسکان و در اختیار داشتن اطلاعاتی که در این سامانه جامع گردآوری می-شود، از ضرورت بالایی برخوردار است. باید این سامانه مرتباً به روز شود و به آخرین اطلاعات در حوزه مالکیت و اسکان شهروندان دسترسی داشته باشیم.

عضو مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: تکمیل سامانه املاک و اسکان در نهایت به نفع شهروندان است. زیرا این سامانه ابزاری در دست سیاست گذار است تا به اعمال سیاست های صحیح در حوزه مسکن مبادرت کند، به مقابله با احتکار و سوداگری در این بخش بپردازد و از افزایش افسارگسیخته قیمت ها جلوگیری کند. دولت چهاردهم باید نسبت به تکمیل سامانه املاک و اسکان باید در سریع ترین زمان ممکن اقدام کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.