۷۳ هزار هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن تأمین شد
بررسی وضعیت نشان می دهد که تاکنون مصوبات ۷۳ هزار و ۸۹۱ هکتار اراضی از طریق مراجع ذی صلاح ابلاغ، اعلام و تامین شده است.

معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که تامین زمین طرح های مسکن ملی که از سال ۱۳۹۸ آغاز شده، همچنان ادامه دارد. بررسی وضعیت نشان می دهد که تاکنون مصوبات ۷۳ هزار و ۸۹۱ هکتار اراضی از طریق مراجع ذی صلاح ابلاغ، اعلام و تامین شده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت مسکن و شهرسازی، معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، زیرمجموعه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، مرجع قانونی تصویب و ابلاغ تأمین اراضی برای نهضت ملی مسکن در شهرهای با جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفر، شهرهای جدید و شهرک ها است.
در شهرهای کوچک تر با جمعیت زیر ۵۰ هزار نفر، این مسئولیت بر عهده شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها قرار دارد. همچنین، تغییر کاربری اراضی شهری توسط کمیسیون های ماده ۵ استان ها انجام می شود و الحاق زمین به محدوده روستاها نیز در حیطه اختیارات بنیاد مسکن است.
روند تامین زمین برای طرح های مسکن
تامین زمین یکی از ضروریات اجرای طرح های مسکن است و دولت ها همواره تأکید دارند که اراضی انتخاب شده باید کمترین هزینه آماده سازی را داشته باشند.
وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای طرح های مسکن و انتخاب و آماده سازی اراضی با کمترین هزینه ۷۳ هزار و ۸۹۱ هکتار زمین را تامین کرده است.
بر اساس آمارها، از سال ۱۳۹۸ تا مهر ۱۴۰۰، حدود ۸ هزار و ۴۰۷ هکتار زمین برای این طرح ها تأمین شده که شامل ۴ هزار و ۷۰۹ هکتار از طریق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری و ۳ هزار و ۶۹۸ هکتار از طریق مصوبات کمیسیون های ماده ۵ بوده است.
از مهر ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۳، روند تأمین زمین شتاب بیشتری گرفته و ۶۵ هزار و ۴۸۳ هکتار دیگر نیز تأمین شده است. از این مقدار، ۲۳ هزار و ۵۵ هکتار (۳۶ درصد) توسط شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها، ۷ هزار و ۳۸۹ هکتار (۱۱ درصد) از طریق کمیسیون های ماده ۵، و ۳۴ هزار و ۵۳۸ هکتار (۵۳ درصد) از طریق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری تأمین شده است.
توسعه شهرک ها و انجام مطالعات
تاکنون مطالعات مربوط به ۷۸ شهرک در سراسر کشور انجام شده و زمین مورد نیاز برای این طرح ها نیز تأمین شده است. مساحت کل این شهرک ها ۳۲ هزار و ۱۲۸ هکتار برآورد شده و پیش بینی می شود که بیش از ۳۸۵ هزار واحد مسکونی در آنها احداث شود. این شهرک ها ظرفیت اسکان بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار نفر را خواهند داشت.
از نظر روند عملیاتی شدن این شهرک ها، ۶۰ شهرک مصوبه کارگروه امور زیربنایی، ۵۲ شهرک مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، و ۳۰ شهرک مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری را دریافت کرده اند.
همچنین، ۳ شهرک دیگر شامل پردیس زندگی یزد و پرنیان ۱ و ۲ قم در دستور کار شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارند. این سه شهرک پروانه تأسیس مصوب از ستاد مدیریت شهرک سازی دریافت کرده اند و شهرک پردیس زندگی یزد نیز موفق به اخذ پروانه بهره برداری شده است.
امروز همچنین علی نبیان، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از تامین اراضی احداث ۴۰ هزار واحد مسکن محرومان تا پایان امسال خبر داد.
ماکه ندیدیم وعمرمان تمام شد کسی هست یه سرپناه بهم بده به همین ماه رمضان نیاز دارم