چابهار کانون پیمانهای منطقهای از جمله شانگهای خواهد بود
چابهار نقطه اتصال کریدورهای شرق به غرب و جنوب به شمال است و این شهرستان را برای پایتخت دریایی و مرکز تجارت و فعالیت منطقه محیا میکنیم.
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با بیان اینکه چابهار مهمترین کانون پیمانهای منطقهای از جمله پیمان شانگهای خواهد بود گفت: چابهار نقطه اتصال کریدورهای شرق به غرب و جنوب به شمال است و این شهرستان را برای پایتخت دریایی و مرکز تجارت و فعالیت منطقه محیا میکنیم.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا- سعید محمد شامگاه چهارشنبه در شورای اداری منطقه آزاد چابهار که تا بامداد ادامه داشت با بیان اینکه چابهار در تهیه طرحهای راهبردی پیشگام است گفت: چابهار پیشران توسعه اقتصادی کشور است.
مشاور رییس جمهوری تاکید کرد: مقام معظم رهبری به مناطق آزاد و سواحل مکران توجه دارند بنابراین باید در این منطقه یک تحول بنیادین ایجاد شود و میخواهیم که در بحث تحول چابهار اقدامات جدی در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد "رامشار سیستان" هم بهزودی افتتاح میشود گفت: دفتر این منطقه تحت نظر سازمان منطقه آزاد چابهار است و این سازمان باید طرح جامع رامشار را تهیه کند.
سعید محمد با بیان اینکه ظرفیت ترانزیتی چابهار بر کسی پوشیده نیست عنوان کرد: امیدواریم همه مسیرها چه ریلی و جادهای هرچه سریعتر تکمیل شود چراکه در آن صورت چابهار میتواند نقش اساسی خود در بحث کریدور شمال به جنوب را به خوبی ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیتهای چابهار بسیار بالا است گفت: باید در موضوعات شیلات، صیادی، صنایع بستهبندی و تبدیلی و همچنین گلخانهای کارهای بزرگی انجام شود چراکه اینگونه اقدامات ضمن اینکه اعتبار مالی زیادی نمیخواهد بلکه باعث ایجاد یک ثبات در بحث آمایش سرزمینی سواحل مکران میشود.
وی با بیان اینکه نگرانیهای اجتماعی و توجه به معیشت مردم در مرکز توجهات و سیاستهای منطقه آزاد قرار میگیرد عنوان کرد: پیوست فرهنگی و اجتماعی برای تمامی پروژههای سرمایهگذاری منطقه یک تکلیف است.
وی تاکید کرد: برنامهمحوری و شفافیت بنیان کار در مناطق آزاد برای بازگشت به ریل اصلی اهداف تشکیل مناطق آزاد خواهد بود.
محمد اضافه کرد: برای ساماندهی حاشیهنشینی شهر چابهار و رفع مشکل آب آشامیدنی برنامه ویژه داریم و از طرفی صیادی به عنوان فعالیت اصلی منطقه باید تقویت شود و سازمان مکلف به حمایت از جامعه صیادی است.
به گفته وی، توسعه منطقه منفصل ریمدان تقویت توجه به شرق و پایداری اقتصادی و تجارت با همسایگان است.
محمد همچنین در این نشست اظهار داشت: باید درخصوص موضوعات مختلف به صورت شفاف با مردم سخن گفته شود تا بدبینی ایجاد نشود. سعی شود مردم در هر زمینهای که سوال دارند توجیه شوند.
وی بر لزوم سلامت کاری تاکید کرد و گفت: همه کارکنان سازمان باید در این زمینه با دقت عمل کنند چون یک فضاسازی میتواند مجموعه مدیران و سازمان را زیر سوال ببرد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: موضوع نارضایتی برخی از مردم در همه مناطق آزاد دیده میشود و برای همین باید سامانه شفافیت همچون کیش در منطقه آزاد چابهار هم راهاندازی شود. آنوقت همه موضوعات برای مردم روشن است و کسی نمیتواند بدون دلیل برخی مدیران را مورد اتهام قرار دهد. البته ذهنیتهایی که نسبت به مناطق آزاد است باید بررسی و آسیبشناسی شود.
از بزرگترین و مهمترین قسمت های کشور در در پیشرفت دادن وضعیت پیمان شانگهای در ایران !!! ایجاد مسیر و منطقه ی ئسیع ترانزیتی در دریای خزر و بنادر شمالی کشور است !!! ایران در 42 سال بعد از انقلاب دریای خزر را کاملا رها کرده است آن هم در حالی که این شاهراه ترانزیتی می تواند با عبور از ایران به چندین کریدور از جمله نستراک و راه ابریم بدل شود !!! دریای خزر چه از لحاط پیمان های تجاری و ترانزیتی و چه ناوگان کشتی ها و لنج های ایران و چه بنادر شمالی ایران اصلا در حد اندازه حداقل ویژگی هایش هم تجهیز نشده است !!! ایران هرقدر در این مسیر ترانزیتی سرمایه گذاری کند !!! به سادگی می شود گفت که چندین برابرش را در درآمد ترانزیتی و صادرات محصولاتش به شمال آسیا و اروپا به دست خواهد آورد !!!!! ترانزیت دریای خزر را دریابیم !!!!