دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن برگزار میشود
هنرمندان تا 30 آذرماه فرصت دارند آثار خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کنند.
هنرمندان تا 30 آذرماه فرصت دارند آثار خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کنند.
به گزارش ایوانا،نفس برگزاری جشنواره ها در ایران را باعث قوام و بالندگی فرهنگ و هنر کشور عنوان کرد و گفت: برای بررسی یک جشنواره باید ماهیت جشنواره و اینکه با چه اهدافی برگزار می شود را در نظر گرفت. یکی از مواردی که بیش از هر چیز می تواند در هدایت جشنواره مهم تلقی شود، شورای سیاستگذاری و اشراف آن ها به هنر و همچنین دغدغه فکری و ذهنی آن ها است.
وی ادامه داد: بعضاً هر چند وقت یکبار، جشنواره هایی ایجاد می شوند که صرفاً برای ارائه بیلان کاری و مقاصد شخصی افراد پایه ریزی می شوند و خیلی توجه و کمک به فرهنگ و هنر مملکت برای آن ها مهم نیست.
وی تغییرات مدیریتی و اعمال نظرهای شخصی را در برگزاری جشنواره و ادامه کار آن ها، امری مهم دانست و خاطر نشان کرد: در سال های گذشته در انجمن سینمای جوان، جشنوار? ملی عکس ایران را برگزار کردیم که با یک تفکر و کار حساب شده اجرا می شد و در آن سعی داشت به طبیعت، ایران گردی و گوناگونی آن در اقصی نقاط کشور بپردازد. با تغییر مدیران؛ این جشنواره دیگر دغدغه آن ها نبود و برای آن تأمین اعتبار نشد.
این مدرس عکاسی، سفر را همیشه یکی از جذاب ترین سوژه ها برای عکاسی دانست و در این خصوص بیان داشت: از آن جایی که سفر با آغاز همراه است و در مسیر آن با جاذبه ها و انسان هایی روبور هستیم که همه یک هدف را دنبال می کنندو از این حیث می توان گفت که برای هنرمندان جذابیت دارد.
کریمی صارمی، برگزاری جشنواره عکس راه آهن که با رویکرد نمایش پتانسیل های این حوزه پا به عرصه رویدادهای هنری گذاشته است را کاملاً لازم دانست و گفت: خود من بار و بارها به ایستگاه قطار و رفتار شناسی انسان ها، قبل و بعد از ورود به ایستگاه قطار فکر کردم. حالات چهره و رفتار آدم ها در قبل وبعد از رسیدن به ایستگاه و همچنین در حین انتظار بودن برای سوار شدن به قطار متفاوت است. همچنین سوژه هایی که در داخل کوپه ها و ایستگاه های بین مسیر وجود دارد هر کدام قدرت تبدیل شدن به عکس های سیاه و سفید را به زعم بنده دارد.
دبیر جشنواره های مختلف هنری، موفق شدن جشنواره راه آهن را ملزوم به حضور گروهی از هنرمندان رشته های مرتبط دانست و اظهار داشت: جامع نگری و آینده نگری و بهره مندی از حضور صاحب نظران و محدود نشدن به حضور چند مدیر داخلی در شورای سیاستگذاری آن می تواند جشنواره راه آهن را در دراز مدت، جزو جشنواره مهم کشور کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: قطار یک دایرة المعارف تصویری است که در نورها و زمان های مختلف می توان از آن تصاویر فوق العاده ای را ثبت کرد و از حیث سوژه هم بسیار غنی است.
گفتنی است؛ دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن دی ماه 96 در تهران برگزار می شود و هنرمندان تا 30 آذرماه فرصت دارند تا با مراجعه به سایتrailway90.rai.ir اقدام به ثبت نام نمایند.
مهدی آشنا مطرح کرد: نگاه متفاوت عکاسان در جشنواره راه آهن، مدیران ارشد را در پیشبرد اهدافشان یاری می کند
مهدی آشنا دبیر بخش عکس این جشنواره با بیان اینکه مسئولان راه آهن نگاه خاصی به مقوله هنرو بویژه عکس دارند و حمایت های ویژه ای را از این جشنواره دارند اعلام داشت: وقتی که دبیری این جشنواره به من پیشنهاد شد و در نشست هایی که با آقای سکری، رئیس جشنواره و مدیر روابط عمومی راه آهن داشتیم، نگاه مثبت و همراهی وی را نسبت به مقوله عکس دیدم که این نکته برای من بسیار حائز اهمیت بود که در چنین مجموعه ای کار می کنم.
وی به استفاده از ظرفیت های تمام صنوف وانجمن ها برای برگزاری هر چه باشکوه تر شدن جشنواره اشاره کرد و گفت: تا الآن حدود1000 مجوز عکاسی و فیلم برداری برای انجمن هایی از قبیل سینمای جوان، خانه عکاسان، انجمن عکاسان، انجمن نگاه و ... و به صورت انفرادی توسط دبیرخانه جشنواره صادر شده است که امیدواریم در پیشبرد اهداف جشنواره مؤثر واقع شود.
وی ادامه داد: در مراکز استان ها سعی کردیم تا با مشارکت با انجمن ها و استفاده از ظرفیت های استانی ادارات کل مناطق راه آهن بتوانیم به فراگیرتر کردن این حرکت فرهنگی وهنری کمک کنیم.
آشنا، ایجاد مزاحمت توسط ارگان ها وسازمان های دولتی برای عکاسان را یکی از موانع عکاسی جامعه برشمارد و خاطر نشان کرد: سعی کردیم تا با انجام این کار در راه آهن و صدور مجوز به عکاسانی که به دنبال موقعیت عکاسی هستند، فضای کار آن ها را تسهیل کنیم.
این عکاس تئاتر کشورمان، به برگزاری نمایشگاه عکس های آرشیوی راه آهن در حاشیه برگزاری این جشنواره اشاره کرد و بیان داشت: امسال در آستانه نودمین سالگرد تأسیس راه آهن هستیم و از این نظر فرصت خوبی است تا مخاطبان و هنرمندانی که به نمایشگاه ما می آیند با عکس های آرشیوی راه آهن در گذر زمان آشنا شوند به همین خاطر برگزاری نمایشگاه عکس های آرشیوی راه آهن در حاشیه این جشنواره یکی از اهدافی است که آن را دنبال می کنیم.
دبیر هنری بخش عکس جشنواره فیلم و عکس راه آهن برگزاری این جشنواره را در نمایش پیشرفت ها و مشکلات حوزه حمل و نقل ریلی تأثیرگذار خواند و عنوان کرد: ارسال عکس توسط عکاسان مختلف کشور که با نوع نگاه های متفاوت صورت می گیرد می تواند مدیران ارشد راه آهن را در پیشبرد اهدافشان کمک کند و در عین حال نگاه تازه ای را از جذابیت های حوزه ریلی پیش روی مخاطبان قرار دهد.
وی اظهار داشت: برای این منظور در نظر داریم تا اردوهایی را با حضور عکاسان انجمن های مختلف و عکاسان مطبوعات و همچنین برگزاری تورهایی آموزشی و تفریحی را برای بچه های کار وسرطانی داشته باشیم تا در کنار لذت بردن از مناظر ریلی به سواد عکاسی و فیلمسازی آن ها کمک کرده باشیم.
آشنا در پاسخ به این سؤال که نمایشگاه این عکس ها در کجا برگزار می شود، بیان داشت: ما در نظر داریم تا برگزاری این نمایشگاه فقط محدود به یک مکان نباشد بلکه با هماهنگی های صورت گرفته در استان های دیگر کشور شاهد نمایش این آثار در آن جا نیز باشیم تا ماهیت عظیم راه آهن بیش از پیش برای مردم به نمایش در آید.
معرفی داوران بخش عکس دومین جشنواره فیلم و عکس راه آهن
محمود کلاری، سیف الله صمدیان و حیدر رضایی به عنوان داوران بخش عکس این جشنواره معرفی شدند.
فراخوان این جشنواره با موضوعات راه آهن و تاریخ، راه آهن، سفر و گردشگری، راه آهن، ایمنی و آسایش، راه آهن و محیط زیست، راه آهن و توسعه پایدار، راه آهن و خانواده، راه آهن، بازرگانی و تجارت، راه آهن و دفاع مقدس منتشر شده است و آئین اختتامیه و معرفی نفرات برتر این جشنواره دی ماه 96 در تهران برگزار می شود.
هنرمندان برای شرکت در این جشنواره که در بخش های فیلم (مستند- داستانی)،فیلم کوتاه ( مستند، داستانی، پویانمایی)، فیلم های 90 ثانیه ای (ویژه 90 سالگی راه آهن)، عکس ( حرفه ای و موبایلی) و بخش ویژه (همکاران) برگزار می شود، تا 30 آذرماه فرصت ثبت نام از طریق سایتrailway90.rai.ir دارند.