◄ مهمترین اقدامات دریایی وزارت علوم / رفع تنگناها در دولت یازدهم
تین نیوز | معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم معتقد است برخی تنگناهای موجود بر سر راه تعاملات بین المللی حوزه علمی و فناوری دریایی، در دولت یازدهم از بین رفته است.
به گزارش تین نیوز، وحید احمدی، در آیین گشایش بیست و دومین همایش هماهنگی ارگان های دریایی اظهار کرد: امروزه مرزبندی ها در تمامی حوزه ها و علوم، برداشته شده و شاهد ظهور مفاهیم جدید در حوزه علوم و فناوری هستیم.
احمدی با بیان این که در حال حاضر باید از تمامی ظرفیت های اقتصادی در حوزه های هوا، دریا و خشکی استفاده کنیم و نباید مرزبندی میان این حوزه ها وجود داشته باشد، ادامه داد: ظرفیت و موقعیت بسیار مهمی در حمل و نقل دریایی، به ویژه در خلیج فارس و اقیانوس های شمال و هند داریم که باید برای استفاده صحیح از آن برنامه ریزی کنیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان این که در دولت جدید، فضای تعاملی مناسبی برای علوم و صنایع دریایی ایجاد شده افزود: تنگناهای سال های گذشته، به طور نسبی از بین رفته یا در حال حل شدن است و باید با هم افزایی ارگان های دریایی، از این موقعیت برای توسعه ارتباطات بین المللی و حرکت رو به جلو استفاده کنیم.
وی در بیان ظرفیت های علمی و آموزشی و پژوهشی ایجاد شده در کشور در حوزه دریا گفت: اکنون گروه برنامه ریزی علوم و فنون دریایی تاسیس شده است، همچنین دانشکده ها و پژوهشکده های دریایی را داریم. سند راهبردی توسعه آموزش عالی در حوزه دریایی نیز تهیه شده و مجوز ایجاد مرکز اقیانوس شناسی غرب آسیا نیز از یونسکو اخذ شده است.
احمدی با اشاره به راه اندازی شبکه ملی پژوهشی اقیانوس شناسی گفت: ساخت نخستین شناور اقیانوس پیمای ایرانی از سال های گذشته آغاز شده و تاکنون 70 درصد پشرفت داشته که به زودی از آن بهره برداری خواهد شد.