◄ افزایش میزان صادرات حوزه هوانوردی تا ۱۰۰ میلیون دلار / منطقی: ایجاد شبکه نخبگان هوایی
تین نیوز | معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بر لزوم افزایش صادرات حوزه هوانوردی تاکید کرد و گفت: پیش بینی صادرات امسال حوزه هوانوردی 100 میلیون دلار است.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری هفتمین نمایشگاه بین المللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران گفت: نمایشگاه هوایی کیش، امسال با رویکرد جدیدی با تاکید بر صادرات فناوری برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال میزان صادرات در حوزه هوانوردی عمومی و خدمات حدود 100 میلیون دلار باشد، گفت: امیدواریم در سال آینده این حجم از صادرات را افزایش دهیم.
وی به حضور شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه پل ارتباطی بین شرکت های دانش بنیان و شرکت های بین المللی است و نشان دهنده اقتدار کشور در حوزه هوانوردی است.
وی در ادامه گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تازگی در حوزه هوانوردی عمومی وارد شده و توسعه این بخش جزء مواردی است که به صورت جدی در حال پیگیری است.
در ادامه این نشست، منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی در خصوص هفتمین نمایشگاه بین المللی صنایع هوایی گفت: این نمایشگاه در چهار حوزه محصول، خدمات، شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها و توسعه روابط بین الملل تمرکز دارد که در حوزه محصول تمرکز این نمایشگاه بر سه بخش بالگرد، پهپاد و هوانوردی عمومی است.
وی به شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه بنا داریم در حوزه هوایی از کلیه توانمندی های بخش خصوصی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه عمدتا طراحی و تولید پهپادها و موتورهای پیستونی به بخش خصوصی واگذار شده افزود:
هر آنچه بخش تخصصی توانمندی اش را داشته باشد به آنها واگذار می کنیم. قطعات و موتور پیستونی به آنها واگذار شده و اگر آنها توانایی داشته باشند آمادگی واگذاری سایر بخش ها را نیز به آنها داریم.
وی در خصوص تعامل با دانشگاه ها گفت: در این نمایشگاه قصد داریم تعامل دانشگاه با بخش خصوصی را افزایش داده و به معرفی بازار ایران در سطح بین المللی بپردازیم.
منطقی با اشاره به اینکه در پی ایجاد شبکه نخبگان هستیم، گفت: 33 پارک علم و فناوری داریم که برای اولین بار قصد داریم برخی از پروژه ها را به شبکه ای از پارک های علم و فناوری واگذار کنیم.
وی در خصوص طراحی و ساخت هواپیماها افزود: ایران در حوزه های هواپیماهای کلاس 20 تن و هوانوردی عمومی به نبوغ خوبی رسیده و در این حوزه ها گواهینامه های بین المللی کسب کرده است.
منطقی با بیان اینکه به مرحله طراحی هواپیماهای کلاس 20 تن وارد شدهایم، گفت: در این بخش باید بتوانیم در مشارکتهای بین المللی حضور یابیم که در این راستا با چند مجموعه داخلی و خارجی در حال همکاری هستیم.
وی ادامه داد: در حوزه طراحی و ساخت هواپیماهای مسافری در کلاس20 تن حدود 7 تا 10 کشور در این حوزه کار می کنند که اگر ایران معادل این کشورها نباشد کمتر از آنها هم نیست.