بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

سهم اداره‌کل ایمنی آتش‌نشانی در چرخه پرواز

سهم اداره‌کل ایمنی آتش‌نشانی در چرخه پرواز
|
تین‌نیوز| مدیرکل ایمنی آتش‌نشانی درباره سهم این اداره‌کل در چرخه پرواز گفت: سرویس آتش‌نشانی و نجات هواپیمایی از ملزومات سازمان‌های هوانوردی برای ارائه مجوز به فرودگاه‌های مسافری در دنیاست. در واقع، برخورداری فرودگاه‌ها از سیستم سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته در مواجهه با انواع سوانح و حوادث به یکی از ارکان بسیار مهم در چرخه ایمن صنعت هوانوردی تبدیل شده است.
 
حمید حاجی‌بیگی در گفت‌وگو با روابط‌عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، عنوان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد سوانح هوایی در جهان در فرودگاه‌ها یا حومه آن‌ها اتفاق می‌افتد، توجه به سرویس آتش‌نشانی در فرودگاه‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی درباره نقش واحد ايمني و آتش‌نشاني در برقراري پرواز ايمن توضیح داد: براساس استانداردهای سازمان هواپیمایی کشوری، واحد ایمنی‌زمینی هر فرودگاه باید ضمن توجه به سطح کارایی سرویس آتش‌نشانی هواپیمایی، متناسب با هواپیماهای عملیاتی در آن فرودگاه، شاخص که از مهم‌ترین عوامل تعیین شده برای ارزیابی این سرویس در فرودگاه‌هاست را پوشش ‌دهد.

به گفته این مدیرکل، شاخص‌های عنوان‌شده در ایمن ساختن یک پرواز بسیار مهم و حیاتی است. سازمان‌های بین‌المللی هواپیمایی هم تاکید فراوانی در رعایت شاخص‌ها توسط فرودگاه‌ها دارند تا بتوانند ضمن ارتقاء سطح ایمنی در فرودگاه‌ها، تلفات جانی و مالی ناشی از سوانح هوایی را به حداقل برسانند.

حاجی‌بیگی وجود هواپیماها در ابعاد مختلف، خودروها و تجهیزات گوناگون سرویس‌دهنده به هواپیما، سیستم‌های ناوبری، ساختمان‌ها و اماکن مختلف در محوطه فرودگاه‌ها را از موجبات تبدیل فرودگاه‌ها به یک محیط پر خطر توصیف کرد و گفت: وجود یک سیستم پیشرفته برای برقراری مقررات ایمنی در سطوح مختلف فرودگاهی بسیار لازم است که این وظیفه را اداره ایمنی زمینی هر فرودگاه برعهده  دارد. این مسئولیت‌ها شامل کنترل هر گونه تردد و جابجایی در سطوح پروازی شامل هواپیما و خودرو، نظارت بر عملیات سوخت‌گیری، نظارت و تایید پاکسازی سطوح پروازی از وجود اشیا خارجی، شرکت فعال و موثر در عملیات زمستانی فرودگاه‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین داشتن سرویس ایمنی زمینی پیشرفته و مجهز به سخت‌افزار و نرم‌افزار مناسب، نقش بسزایی در عملیات پروازی دارد و عدم توجه کافی به این سرویس می‌تواند منجر به افزایش تبعات یک سانحه هوایی در ابعاد جانی و مالی شود.

حاجی‌بیگی در پاسخ به این سوال که «اقدامات براي برقراري پرواز ايمن در اداره كل ایمنی و آتش نشانی شامل چه بخش‌هايي مي‌شود؟» گفت: آموزش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در سال‌های اخير شركت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران رشد كمي و كيفي قابل ملاحظه‌اي در بخش تجهيزات آتش‌نشاني و نجات داشته است. البته براي موفقيت در مقابله با سوانح، آموزش‌ها نيز مي‌بايست متناسب با آن رشد داشته باشد.

وی ادامه داد: طی ۳۵ سال گذشته تنها در سال ۱۳۹۴ موفق به اعزام ۳ نفر از كارشناسان برای گذراندن دوره پيشرفته آتش‌نشاني شديم که نتايج حاصل از اين دوره حاکی از ارتقاء قابل ملاحظه در افزایش علوم و فنون آتش‌نشانی و نجات فرودگاهی با هدف مقابله با سوانح هواپيمايي است.

مدیرکل ایمنی و آتش‌نشانی با بیان اینکه داشتن شبیه‌سازهای هواپیما از ملزومات ارائه آموزش‌های کاربردی به نیروهای در اختیار سرویس آتش‌نشانی و نجات فرودگاه‌هاست که بتوان شرایط حقیقی یک سانحه را برای کارکنان مختلف شبیه‌سازی کرد، گفت: پیش از این شبیه‌ساز در کشور وجود نداشت، اداره‌کل ایمنی آتش‌نشانی ضمن پیگیری خرید این سیمیلاتور با ارائه مدل‌های کم هزینه گام مهمی در این ارتباط برداشته است. 

وی درباره دوره‌های آموزشی کارکنان این اداره‌کل عنوان کرد: آموزش‌های ارائه شده برای کارکنان اداره کل ایمنی و آتش‌نشانی در دو بخش مقدماتی و حین خدمت با استفاده از منابع آموزشی مختلف و برگرفته از اطلاعات سازمان‌های مرتبط انجام می‌گیرد. همچنین در طول سال کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های مختلف با هدف آشنایی بیشتر با تکنیک و تاکتیک‌های روز دنیا در ارتباط با حفظ ایمنی در فرودگاه‌ها و نجات سرنشینان از هواپیمای دچار سانحه با محوریت اداره کل ایمنی و آتش‌نشانی در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات بسیار مهم این اداره‌کل، توانمندسازی کارکنان در زمینه آمادگی جسمانی، خرید تجهیزات تقویت قدرت جسمانی برای همه فرودگاه‌های کشور، خرید تجهیزات ارزیابی توانمندی و سلامت جسمی است. در این زمینه چهار فرودگاه مختلف در نقاط کشور با پوشش کامل در حال ارایه خدمات به همه کارکنان ایمنی و آتش‌نشانی در فرودگاه‌های کشور هستند تا با برگزاری آزمون‌های استاندارد، ضمن تشخیص نواقص و کمبودهای توان جسمی افراد، آن‌ها را در افزایش توان قدرت بدنی برای اجرای عملیات اطفاء و نجات آماده‌ ‌کنند.

مدیرکل ایمنی و آتش‌نشانی با بیان اینکه در بخش دستورالعمل‌ها نيز این اداره‌كل از توصیه‌های سازمان‌ بین‌المللی هواپیمایی کشوری و بومی‌سازی آن‌ها مطابق با شرایط موجود در کشورمان بهره جسته است، گفت: این اداره کل ضمن اصلاح شرایط جذب و استخدام کارکنان خود گام‌هایی را برای اشتغال نیروهای زبده و توانا برداشته است.
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.