بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

دانشگاه‌ها به بحث طراحی و ساخت هواپیما اهمیت بیشتری دهند

مدیرگروه هوافضای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دروس طراحی هواپیمای 1 و 2 از دروس اصلی دانشجویان رشته هوافضا است و واحد علوم و تحقیقات تنها دانشگاهی است این دروس را بصورت اجباری ارائه می‌دهد.

دانشگاه‌ها به بحث طراحی و ساخت هواپیما اهمیت بیشتری دهند
تین نیوز |

مدیرگروه هوافضای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دروس طراحی هواپیمای 1 و 2 از دروس اصلی دانشجویان رشته هوافضا است و واحد علوم و تحقیقات تنها دانشگاهی است این دروس را بصورت اجباری ارائه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر فرشاد پازوکی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی تربیت دانشجویان در رشته هوافضا، آموزش، طراحی و ساخت وسایل پرنده مانند هواپیما است، افزود: متأسفانه درس طراحی هواپیما به دلیل کمبود متخصصان آن در دانشگاه‌های دولتی، بصورت اختیاری ارائه می‌شود، این در حالی است که این درس به نوعی از دروس اصلی و لازمه رشته هوافضا است.

وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات تنها واحد دانشگاهی است که درس طراحی هواپیما را بصورت اجباری در سرفصل گروه هوافضای کارشناسی خود قرار داده است، افزود: طراحی هواپیما به دو درس طراحی هواپیمای یک و دو تقسیم‌بندی شده است. در طراحی هواپیمای یک، کلیات و مقدماتی در ارتباط با هواپیما نظیر تخمین وزن و بدست آوردن نقطه طراحی اولیه به دانشجویان آموزش داده می‌شود که این فرایند آموزشی در درس طراحی هواپیمای دو، به آموزش مقدماتی و تا حدودی فازهای اولیه طراحی مفهومی پیشرفته پرداخته می‌شود.

دکتر پازوکی افزود: با اینکه در زمینه‌های طراحی و ساخت موشک و حوزه فضایی پیشرفت خوبی داشته‌ایم، ولی متأسفانه در بحث طراحی و ساخت هواپیما پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است که دلیل آن را می‌توان در عدم توجه و اهمیت ندادن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به این حوزه دانست.

وی با بیان اینکه سطح علمی و تجربی دانشجویان گروه هوافضای واحد علوم و تحقیقات بالاتر از برخی از فعالین در این صنعت است، تصریح کرد: روش آموزشی که در واحد علوم و تحقیقات در گروه هوافضای این واحد و در مقطع کارشناسی استفاده می‌شود، به نحوی است که دانشجویان کلاس طراحی هواپیمای دو، با تقسیم‌بندی به گروه‌های مختلف مانند سازمان‌ها و شرکتهای خاص طراحی هواپیما، اقدام به طراحی مفهموی هواپیما می‌کنند. این امر علاوه بر آموزش مباحث تئوری موجب آموزش کاربردی و افزایش تجربه آنان خواهد شد.

نایب رئیس انجمن هوافضای ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه به واسطه آموزش تجربی همراه با عملی، دانشجویان واحد علوم و تحقیقات با اشتیاق و علاقه بالایی به فراگیری و فعالیت در این درس می‌پردازند، به عنوان مثال می‌توان به پروژه طراحی هواپیمای 400 نفره بوئینگ 727-300ER آن هم با تکنولوژی‌هایی که قرار است شرکت‌های بوئینگ و ایرباس در آینده استفاده کنند، توسط دانشجویان مقطع کارشناسی هوا فضای این واحد اشاره کرد.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.