◄ خیز 500 میلیون دلاری «ایلان ماسک» در سه پروژه جاهطلبانه
شرکت دانشبنیان آمریکایی اسپیسایکس با مدیریت ایلان ماسک موفق شد 500 میلیون دلار سرمایه جذب کند.
شرکت دانشبنیان آمریکایی اسپیسایکس با مدیریت ایلان ماسک موفق شد 500 میلیون دلار سرمایه جذب کند.
این سرمایهگذاری در سه پروژه جاهطلبانه اسپیسایکس درزمینهٔ شبکه اینترنت ماهوارهای جهانی، یک سفینه فضایی برای کشف مریخ و سریعترین سیستم حملونقل جهان مورداستفاده قرار خواهد گرفت که ارزش هر یک از این پروژهها به ۱۶۹میلیون دلار میرسد.
ماهوارههای استارلینک
در این پروژه ده میلیارد دلاری، اسپیسایکس در نظر دارد تا بین سالهای 2019 تا 2024 در دو مرحله با ارسال ماهواره به ارتفاع 1150 تا 1324 کیلومتری زمین، یک پهنای باند یک گیگا بیت بر ثانیه در اختیار همه مردم جهان قرار دهد.
کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC)، برنامه شرکت فضایی اسپیسایکس مبنی بر ارسال بیش از چهار هزار ماهواره برای ایجاد شبکه اینترنت ماهوارهای جهانی، موسوم به استارلینک را تائید کرده است.
هدف از این پروژه دستیابی به پوشش پهنای باند جهانی با سرعت بیش از ۱۷۸ برابر سریعتر از میانگین فعلی در سطح جهانی است.
موشک «BFR»
اسپیسایکس در این پروژه قصد دارد تا به کاوش در مریخ بپردازد. فضاپیما BFR نزدیک به 106 متر ارتفاع دارد و جانشین فالکون هوی است.
اولین آزمایش مداری این فضاپیما در سال 2020 انجام خواهد شد. اسپیسایکس اخیراً مکانی در بندر لسآنجلس، به مساحت ۱۸ هزار و ۵۸۰مترمربع برای ساختن کارخانهای برای توسعه سفینهها و موشکهای تقویتکننده BFR خریداری کرده است.
سریعترین سیستم حملونقل
به گفته شرکت اسپیسایکس موشک BFR تنها برای رسیدن به مقاصد فرازمینی مورداستفاده نخواهد شد. فضاپیمای BFR میتواند بیش از ۴/ ۷کیلومتر در ثانیه یعنی ۱۲ برابر سریعتر از هواپیمای مافوق صوت «کنکورد» پرواز کند.
به گزارش ایسنا، اگر رؤیای ساخت این وسیله تحقق یابد مسافران قادر خواهند بود فاصله میان لسآنجلس تا نیویورک را در ۲۵ دقیقه و بانکوک تا دبی را در ۲۷ دقیقه، لندن به نیویورک را در ۲۹ دقیقه و دهلی به سانفرانسیسکو را در ۴۰ دقیقه طی کنند.
آزمایش این سیستم 6 فوریه انجام شد و در دو بخش از سه بخش موفقیتآمیز بود، اما در یک مرحله با مشکل مواجه شد.