آخرین وضعیت بازگشت پروازهای خارجی به کشور
روند برقراری پروازهای خارجی رو به بهبود است بهطوری که پروازهای اروپایی به مقصد لندن، آمستردام، منچستر، استکهلم و پاریس به صورت هفتگی برقرار شده و برخی کشورهای همسایه نیز میزبان ایرلاینهای ایرانی هستند.
روند برقراری پروازهای خارجی رو به بهبود است بهطوری که پروازهای اروپایی به مقصد لندن، آمستردام، منچستر، استکهلم و پاریس به صورت هفتگی برقرار شده و برخی کشورهای همسایه نیز میزبان ایرلاینهای ایرانی هستند.
بر اساس اعلام یک ماه پیش سازمان هواپیمایی با اعلام آمادگی کشور ترکیه، مرز هوایی بین دو کشور باز شد، با این حال خبری از حضور شرکت هواپیمایی ترکیش که پیشتر به صورت هفتگی بیش از هفت پرواز از فرودگاه امام خمینی انجام می داد و سهم قابل توجهی در ترانزیت مسافران اروپایی فرودگاه امام داشت نبوده و پروازهای بین دو کشور با شرکت های هواپیمایی داخلی در حال انجام است.
تا شب گذشته فرودگاههای تبریز، شیراز و تهران میزبان پروازهای استانبول بودند و چهار شرکت داخلی با لحاظ پروتکل های بهداشتی و تنها برای افرادی که واجد شرایط سفر بودند، پروازها در این مسیر را ادامه می دادند.
اما بر اساس اعلام دولت ترکیه، مرز هوایی ایران و ترکیه از صبح امروز (یکشنبه) دوباره بسته شد و تا اطلاع ثانوی هیچ پروازی از ایران به شهرهای ترکیه و بالعکس انجام نخواهد شد.
پروازها در مسیر تهران- دبی- تهران اما شرایط متفاوتی دارد و این پروازها با شرکت هواپیمایی امارات انجام میشود و مسافران این پروازها باید دارای کارت اقامت باشند. هواپیمایی ماهان نیز از جمله شرکت های داخلی است که در همین مسیر، پروازهای جدید خود را از شهر فرودگاهی امام خمینی انجام می دهد.
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هم در همین مسیر پروازهای جدیدی را برنامهریزی کرده است که با حفظ دستورالعمل های سازمان هواپیمایی امارات، اقدام به مسافرگیری در فرودگاه امام میکند.
پروازهای اروپایی
با این حال شرایط پروازهای ایران ایر به مقاصد اروپایی کمی بهتر است، اکنون پروازهای لندن، آمستردام، منچستر، استکهلم و و پاریس به صورت هفتگی ادامه دارد و مذاکرات ایران ایر با سازمان هواپیمایی آلمان برای از سرگیری پروازهای آلمان نیز پیشرفت خوبی داشته است.
قطر ایرویز نیز همچنان پیشتاز پروازهای ترانزیتی ایران است و تابلوی اطلاعات فرودگاه امام، روزانه بیش از دو پرواز به مقصد دوحه را نشان میدهد که منجر به جابجایی مسافران ایرانی از مرز هوایی قطر به اروپا می شود.
با این حال قیمت بلیت های شرکت هواپیمایی قطر برای ترانزیت مسافران به اروپا گران است و مسافران زیادی چشم انتظار همکاری سازمان های هواپیمایی دوکشور ایران و ترکیه هستند تا با حضور شرکت های هواپیمایی خارجی دیگر و پیدا شدن رقیب برای قطر ایرویز، قیمت بلیت تعدیل شود.
در صورت بازگشایی مرز هوایی ترکیه، سفر به ایران و از ایران به مقاصد اروپایی تسهیل خواهد شد و مسافران مجبور نیستند با استفاده از مرز هوایی قطر بلیتهای هزار یورویی را برای رسیدن به اروپا تهیه کنند.
آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا ماه گذشته فهرستی از فرودگاههای مختلف را به عنوان فرودگاه «امن» اعلام کرد که ایران هم جزو آنها بود و همین موضوع، انتظارها برای رفع محدودیت سفرهای خارجی کشور را از پایان تیرماه افزایش داد.
در اطلاعیه آژانس ایمنی حملو نقل هوایی اتحادیه اروپا فرودگاههای ایران از نظر اقدامات ضد کرونایی «امن» اعلام شدهاند که میتواند کمک بزرگی به پیشبرد مذاکرات وزارت امورخارجه و سازمان هواپیمایی ایران برای از سرگیری پروازه باشد.