جذب سرمایه و سرمایه گذاری مهم ترین مولفه توسعه حمل و نقل
مدیرعامل شرکت تولیدی تجهیزات ایمنی راهها جذب سرمایه و سرمایهگذاری مهمترین مولفه توسعه برای حملونقل بهشمار میرود.
جواد تن زاده، مدیرعامل شرکت تولیدی تجهیزات ایمنی راه ها در گفت وگو با خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه بین المللی حمل ونقل، لجستیک و صنایع وابسته با بیان اینکه حمل ونقل از زیرساخت های توسعه هر کشوری به شمار می رود، گفت: به طور کلی زیرساخت حمل ونقل برای افزایش منابع درآمدی کشور در اولویت اصلی قرار دارد؛ بنابراین جذب سرمایه و سرمایه گذاری مهم ترین مولفه توسعه برای حمل ونقل است.
به گزارش تین نیوز، تن زاده با اظهار اینکه کاهش سرمایه گذاری در حوزه حمل ونقل در بخش های مختلف ریلی، جاده ای، هوایی و دریایی، مشکلات به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد، افزود: یکی از این مشکلات، فرسودگی ناوگان است که در تمام بخش های حمل ونقل شاهد فرسودگی ناوگان هستیم.
تن زاده علاوه بر وجود مشکل فرسودگی در ناوگان حمل ونقل جاده ای به پیمایش کم این ناوگان اشاره و تصریح کرد: با مشکل تعداد ناوگان در حمل ونقل جاده ای روبه رو نیستیم. به طوری که تعداد آمار کامیون های موجود در کشور دو برابر سایر کشورها و حتی چهار برابر برخی از کشورهای توسعه یافته است؛ این درحالی است که آنها پیمایش بسیار کمی دارند.
به گفته وی، در حمل ونقل جاده ای پیمایش کامیون های ایران حدود یک چهارم است که دلیل آن غیر از فرسودگی ناوگان، راننده محور بودن ناوگان حمل ونقل جاده ای در کشور است.
مدیرعامل شرکت تولیدی تجهیزات ایمنی راه ها با بیان اینکه مالکیت ناوگان حمل ونقل جاده ای ایران با رانندگان است و شرکت های خصوصی در این بخش ورود نیافته اند، گفت: راهکاری که در دنیا برای این مسئله در پیش گرفته شده، تبدیل راننده محوری ناوگان حمل ونقل به شرکت محور بوده است.
تن زاده با تاکید بر اینکه باید ناوگان حمل ونقل جاده ای ایران را از راننده محوری به سمت شرکت محوری ببریم، افزود: راننده محور بودن ناوگان حمل ونقل جاده ای ایران موجب شده است که فرصت ترانزیتی کشور را از دست بدهیم.
لزوم جذب سرمایه از طریق ایجاد مشوق برای شرکت های خصوصی
وی با اظهار اینکه مسئله سایر حمل ونقل ها با حوزه جاده ای متفاوت است، توضیح داد: بیشتر بار و مسافر از طریق حمل ونقل جاده ای جابه جا می شود درنتیجه این معضل بیشتر نمایانگر است؛ بنابراین باید در وهله نخست از طریق ایجاد مشوق برای شرکت های خصوصی جذب سرمایه داشته باشیم.
تن زاده با اشاره به وجود مشکل بودجه دولتی در بحث ایمنی راه ها از نظر تاسیسات و تجهیزات راه ها و همچنین سطح روسازی، تصریح کرد: باید برآورد کاملی در این زمینه انجام شود چراکه هرچه بیشتر به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای مسئله تصادفات و ایمنی کنونی راه ها هزینه شود، بر روی اقتصاد کشور اثر منفی خواهد گذاشت.
مدیرعامل شرکت تولیدی تجهیزات ایمنی راه ها با تاکید بر اینکه نباید به طور کامل بر روی کمک های دولتی حساب باز کرد، گفت: کمک های دولتی محدود هستند و در دنیا نیز فقط بر اساس دریافت کمک های دولتی، نوسازی ناوگان به نتیجه نرسیده است بلکه کمک های صندوق های بین المللی در سازمان های جهانی را نیز می طلبد.
وی با اظهار اینکه نوسازی ناوگان نیاز به جذب سرمایه دارد، تاکید کرد: به دلیل تحمیل تحریم و محدودیت های ناشی از آن برای جذب کمک های صندوق های بین المللی و سرمایه خارجی با مشکل روبه رو هستیم؛ بنابراین نیاز است که در بحث حمل ونقل متولی واحدی داشته باشیم.
تن زاده در تکمیل توضیح خود اضافه کرد: هم اکنون شرکت های خصوصی باید از چندین سازمان و نهاد مجوز دریافت کنند که این امر موجب بروز تاخیر می شود؛ این مسئله در کنار وجود مشکلات بیمه ای و مالیاتی، کاهش استقبال شرکت ها را به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: بنابراین یکی از راه های اساسی برای رفع مشکلات ایجاد یک متولی واحد در سازمان های حمل ونقلی کشور برای تسهیل مجوزهای شرکت های خصوصی و درنتیجه جذب سرمایه آنها است. به همین خاطر برگزاری نمایشگاه حمل و نقل که پنجمین دوره آن بعد از دو سال وقفه به خاطر کرونا قرار است برگزار شود، بستر و فرصت مناسبی برای فعالان این حوزه در مسیر توسعه و بهبود حمل و نقل کشور خواهد بود.
گفتنی است، نمایشگاه حمل ونقل، لجستیک و صنایع وابسته از تاریخ ۲۸ تا ۳۰ آذرماه به مناسبت هفته حمل ونقل در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می شود.