بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

عامل انسانی بیشترین تصادفات را در جاده‌ها به وجود می‌آورد

رئیس پلیس‌راه فرماندهی انتظامی کردستان، با اشاره به عامل انسانی، محیطی، راه و وسیله نقلیه به‌عنوان چهار عامل تأثیرگذار در تصادفات رانندگی، گفت: جاده یکی از عوامل مهم در بروز تصادفات است اما عامل انسانی بیشترین تصادفات را در جاده‌ها به وجود می‌آورد.

عامل انسانی بیشترین تصادفات را در جاده‌ها به وجود می‌آورد
تین نیوز |

رئیس پلیس‌راه فرماندهی انتظامی کردستان، با اشاره به عامل انسانی، محیطی، راه و وسیله نقلیه به‌عنوان چهار عامل تأثیرگذار در تصادفات رانندگی، گفت: جاده یکی از عوامل مهم در بروز تصادفات است اما عامل انسانی بیشترین تصادفات را در جاده‌ها به وجود می‌آورد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، سرهنگ عیسی گوهری در برنامه گفتمان شبکه کردستان، با اشاره به اینکه استان کردستان در شش ماه نخست امسال در سطح کشور رتبه سوم کاهش تصادفات را داشته است، اظهار کرد: با توجه به آمار ۹ ماه سال جاری برابر با پزشک قانونی نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد در جاده های برون‌شهری کاهش تصادفات را داشته‌ ایم.

وی با اشاره به عامل انسانی، محیطی، راه و وسیله نقلیه به‌عنوان چهار عامل تأثیرگذار در تصادفات رانندگی، افزود: جاده یکی از عوامل مهم در بروز تصادفات است اما عامل انسانی بیشترین تصادفات را در جاده‌ها به وجود می‌آورد.

رئیس پلیس‌راه فرماندهی انتظامی کردستان، بیان کرد: جاده ها به تناسب افزایش خودروها توسعه پیدا نکرده است و رعایت نکردن قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، بی توجهی خودرو سازان، رانندگان و عابران پیاده عوامل موثر در تصادفات هستند.

گوهری با اشاره به وضعیت نا مطلوب جاده‌های استان کردستان، عنوان کرد: جاده و وسیله نقلیه استاندارد در استان وجود ندارد و بر همین اساس با رعایت نکردن مقررات در جاده‌ها تصادفات به‌وفور دیده می‌شود.

وی آموزش رانندگی را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: باید آموزش را از همان دوره مهدکودک در مدارس به دانش آموزان که همیار پلیس هستند آموزش داد که در هنگام سوارشدن در خودرو کمربند ایمنی خود را ببندند و سرعت مطمئنه را به پدر و مادر خود یادآوری کنند.

رئیس پلیس‌راه فرماندهی انتظامی کردستان، بیان کرد: رعایت کردن اصول رانندگی باعث شده که تصادفات کاهش یابد و شاهد کاهش آمار مرگ‌ومیر در استان باشیم.

گوهری ضمن اینکه ۴۳ درصد از تصادفات رخ‌به‌رخ وسیله نقلیه است، تصریح کرد: ۴۹ درصد از تصادفات واژگونی خودروها است که با افزایش سرعت اتفاق می‌افتد.

وی ۳۲ درصد از تصادفات را نداشتن توانایی در کنترل خودرو دانست و خاطرنشان کرد: سرعت مطمئنه می‌تواند سبب کاهش تصادفات شود.

در ادامه محمودی، کارشناس سازمان نظام‌مهندسی کردستان، با اشاره به اینکه آمار نشان می دهد که عامل انسانی بر ۵۷ درصد از تصادفات تأثیرگذار بوده است، گفت: شرایط آب و هوایی و محیطی در رانندگی تأثیرگذار در امر کاهش و افزایش تصادفات است.

وی نظارت مستمر نیروهای پلیس را یکی دیگر از عامل کاهش تصادفات در جاده دانست و افزود: راهکارهای کاهش تصادفات باید در سطح کوتاه‌مدت و بلندمدت مورد پیگیری قرار بگیرد.

کارشناس سازمان نظام‌مهندسی کردستان، بیان کرد: سازمان راهداری کشور به نتیجه رسیده که رعایت ایمنی و خط‌کشی در کوتاه‌مدت بر کاهش تصادفات تاثیر گذار است که باید موردتوجه همگان قرار گیرد.

محمودی از احداث جاده جدید سنندج – مریوان خبر داد و ذکر کرد: بعد از ۱۴ سال این جاده در سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

رامبد نوذری، معاون راهداری در کردستان، در ادامه، با اشاره به نقش مؤثر انسان در کاهش تصادفات، گفت: در سطح کشور سالانه ۱۶ الی ۱۷ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان، تصادفات را تحلیل می‌کنند، ذکر کرد: جاده، از دید مردم اولین عامل تصادف است اما باید توجه کرد که این تنها دلیل تصادفات در کردستان نیست.

معاون راهداری در کردستان، بابیان اینکه جاده‌های استان با ایده ال کشور فاصله زیادی دارد، ذکر کرد: اگر همیشه عامل جاده را مقصر در تصادفات دانست، عامل انسانی، نوع خودرو و سرعت فراموش می‌شود.

نوذری با اشاره به نامناسب بودند وضعت جاده‌ها، گفت: استان کردستان نیازمند اعتبارات جهشی از مسئولین و نمایندگان برای احداث و بازسازی جاده‌ها است.

وی ضمن اینکه در کردستان سالانه ۳۶۰ نفر به علت تصادفات جان خود را از دست می‌دهند، عنوان کرد: سازمان راهداری کشور به نسبت طول راه‌ها اعتبارات را به استان‌ها توزیع می‌کنند که سهم کردستان ۲ درصد است.

معاون راهداری در کردستان، سرعت‌گیرها را در سطح جاده‌ها مفید دانست و خاطرنشان کرد: سرعت گیرها در جاده موجب کاهش سرعت و در نتیجه کاهش تصادفات می‌شود.

نوذری با اعلام اینکه راهداران در گردنه‌ها همواره برف‌روبی و نمک‌پاشی می‌کنند بیان کرد: در حوزه راهداری ۸ هزار کیلومتر جاده در کردستان وجود دارد اما در هنگام بارش برف نباید انتظار داشت در شبانه‌روز نمک‌پاشی انجام شود،

به گفته وی بسیاری از رانندگان در هنگام بارش برف زنجیر چرخ به همراه ندارند، لذا باید آموزش رانندگی در ایام زمستان به رانندگان یادآوری شود و به گزارش‌های هواشناسی دقت کنند.

معاون راهداری در کردستان، در پایان یادآور شد: ۵ هزار کیلومتر جاده در کردستان آسفالت شده و این درحالی‌ است که با ۳۶۵ دستگاه موجود جوابگوی برف‌روبی و نمک‌پاشی در جاده‌ها نیستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.