بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
آنچه در آستانه سفرهای نوروزی باید بدانیم

◄ حقوق مسافران هنگام تاخیر و ابطال پرواز + دستور العمل سازمان هواپیمایی کشوری

◄ حقوق مسافران هنگام تاخیر و ابطال پرواز + دستور العمل سازمان هواپیمایی کشوری
|

تین نیوز | با توجه به سفرهای نوروزی و افزایش مسافرت های هوایی همانند سایر حوزه های حمل و نقل، آگاهی مسافران از حقوق خود که بخشی از حقوق شهروندی محسوب می شود، ضروری است. بر این اساس، آخرین دستورالعمل موجود در سایت سازمان هواپیمایی درباره حقوق مسافران در زمان تاخیر و ابطال پروازهای داخلی، بیانگر نکات مهمی درباره وظایف فرودگاه و ایرلاین در زمان تاخیر است؛ وظایفی که اغلب مسافران از آنها بی اطلاع هستند.

به گزارش تین نیوز، تاخیر و ابطال پرواز، به ویژه در فصول خاصی از سال، یکی از چالش های اصلی موجود در حوزه حمل و نقل هوایی است و دغدغه بسیاری از مدیران ایرلاین ها، کاهش این تاخیرات و خسارت های ناشی از آن است.

همان گونه که آمار نشان می دهد در دی‌ماه امسال، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، بیشترین درصد پرواز تاخیردار را داشته و پس از آن، شرکت های هواپیمایی نفت، ماهان، سپاهان (هسا) و زاگرس، به ترتیب بیشترین درصد پرواز تاخیردار در دی ماه را داشته اند. در بخش پروازهای ابطال شده نیز، شرکت سپاهان (هسا) با ابطال 43 درصد از پروازها، رکورددار ابطال پرواز است و شرکت های تابان، ایران ایر و ایران ایرتور در رده های بعدی قرار دارند.

کارشناسان معتقدند فرسودگی ناوگان و نبود امکان استفاده از هواپیماهای جایگزین در ایرلاین ها، از مهم ترین دلایل وجود تاخیر در پروازهای کشورمان است.

دستورالعمل سازمان هواپیمایی درباره حقوق مسافران در زمان تاخیر
علیرضا جهانگیریان، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، در همین رابطه، در گفتگوی دو ماه گذشته خود با تین‌نیوز، از ابلاغ دستورالعمل جدیدی به ایرلاین ها درباره تاخیر پروازها خبر داد و گفت: در این زمینه، حدود سه سال پیش، دستورالعملی به ایرلاین ها ابلاغ شده است و هفته گذشته نیز مجددا دستورالعمل جدیدی به شرکت ها ابلاغ کردیم.

این گفته ها در حالی بیان شده که آخرین دستورالعملی که در سازمان هواپیمایی کشوری در این باره وجود دارد مربوط به مردادماه 88 است که توسط ایلخانی، رئیس وقت سازمان، به شرکت های هواپیمایی ابلاغ شده است.

در این دستورالعمل، تاخیرات شرکت های هواپیمایی با توجه به منشا و مقدار تاخیر، طبقه بندی شده و به اقدامات عمومی درون سازمانی و اقدامات عمومی رفاهی لازم برای مسافران که باید توسط سازمان هواپیمایی انجام شود، اشاره شده است.

چنان که در این دستورالعمل آمده است به طور کلی در زمان تاخیر، باید اطلاعات دقیق، صحیح و به موقع توسط رئیس ایستگاه به مسافران داده شود و در صورتی که تاخیر قابل پیش بینی باشد باید اطلاع رسانی قبلی به مسافران صورت بگیرد.

مطابق این دستورالعمل، در صورتی که تاخیر پرواز، موجب نرسیدن مسافر به پرواز اتصالی بعدی یا سایر وسایل نقلیه گردد، شرکت هواپیمایی مسئول جبران خسارت ناشی از عدم استفاده از صندلی تایید شده در آن وسیله نقلیه عمومی است.

از سوی دیگر با توجه به میزان تاخیر، اقدامات ویژه ای متوجه رئیس ایستگاه و نیز شرکت هواپیمایی است، به عنوان مثال در تاخیر بین 2 تا 4 ساعت، رئیس ایستگاه موظف است نسبت به تامین وسایل استراحت مسافران و ارائه سرویس نیم‌چاشت یا وعده غذایی مناسب، اقدام کند و در صورت امکان، نسبت به جایگزینی پرواز با استفاده از امکانات سایر شرکت های هواپیمایی اقدام کند.

یکی از نکات مهم موجود در این دستورالعمل مربوط به تاخیرهای بیش از 4 ساعت است، در چنین مواردی، علاوه بر انجام مسایل فوق، شرکت هواپیمایی باید با جلب رضایت مسافر، پرواز را ابطال کند و ترتیبات لازم را برای برگرداندن کل وجه بلیت به مسافران، اتخاذ کند.

در این دستورالعمل همچنین درباره نحوه نظارت و برخورد با شرکت های هواپیمایی دارای پرواز تاخیردار، توضیحاتی داده شده است.

برای مشاهده جزییات دستورالعمل سازمان هواپیمایی درباره حقوق مسافران در زمان تاخیر و ابطال پروازهای داخلی، اینجا کلیک کنید.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • امید پاسخ

    سپاس و درود فراوان برای تمامی مدیرانی که خودشان را مصرف کننده و نیازمند سیستم کاری خود دیده و از دید مردم به آن صنعت نگاه میکنند. اجرکم عندالله