بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

لزوم مناسب‌سازی موزه‌های کشور برای معلولان

رئیس ایکوم ایران با تاکید بر اینکه از سال آینده در مراسم انتخاب موزه‌های برتر توجه به معیار «معلولان» یک آیتم غیرقابل حذف خواهد بود، اظهار کرد: «از دو سال گذشته توجه به این معیار را در موزه‌ها دنبال کردیم؛ اما هنوز هیچ اتفاقِ جدیدی در موزه‌های کشور برای این شاخص رخ نداده است.»

لزوم مناسب‌سازی موزه‌های کشور برای معلولان
تین نیوز |

رئیس ایکوم ایران با تاکید بر اینکه از سال آینده در مراسم انتخاب موزه های برتر توجه به معیار «معلولان» یک آیتم غیرقابل حذف خواهد بود، اظهار کرد: «از دو سال گذشته توجه به این معیار را در موزه ها دنبال کردیم؛ اما هنوز هیچ اتفاقِ جدیدی در موزه های کشور برای این شاخص رخ نداده است.»

به گزارش تین نیوز، سیداحمد محیط طباطبایی افزود: «این کافی نیست که تنها یک تخته روی پله ها بگذارند و بگویند به معلولان نیز توجه شده است. باید دید به چه میزان بستر مناسب برای حضورِ نابیناها، ناشنواها یا یک بیمار مبتلا به اوتیسم در موزه ها فراهم شده است؛ موزه هایی که مانند موزه صلح آن هم در سطحی خاص به این قضیه پرداخته اند، کم تعداد هستند.»وی با اشاره به کمک هایی که یکی از مسوولان کتابخانه حسینیه ارشاد در بخش نابینایان و ناشنوایان به ایکوم ایران کرده، ادامه داد: «متاسفانه ایکوم اعتباری ندارد که حتی یک پرینتر بریل داشته باشد؛ در غیر این صورت به صورت رایگان همه موزه های کشور بروشور بریل از اطلاعات موزه ای در اختیار داشتند. البته این اتفاق برای موزه ملی ایران رخ داده است. این موزه یکی از نخستین موزه هایی است که راهنمای بریل دارد؛ هرچند امکان همراه داشتن این راهنما در خارج از موزه برای نابینایان مهیا نیست. با این حال تا زمانی که درموزه هستند نابینایان می توانند با در دست گرفتن و لمس بروشور با آثار موجود در موزه ملی ایران آشنا شوند.»

رئیس ایکوم ایران خاطرنشان کرد: «همه موزه ها نیاز به ماکتی از آثار تاریخی دارند که آن را در مکانی مشخص در موزه هایشان نمایش دهند تا معلولان و نابینایان بتوانند با لمس آنها، با هویت آثار تاریخی آشنا شوند.»محیط طباطبایی همچنین تصریح کرد: «ایکوم ایران در روز معلول پیشنهادی رسمی به سازمان میراث فرهنگی داد تا شاخص معلولان را در موزه های جدید در دست ساخت بگنجاند.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، در حال حاضر ۹ گروه معلول در کشور وجود دارد، اما تنها موزه ملی است که به معلولان و آن هم نابینایان بها می دهد. در سال های گذشته موزه فرش دارای سالن نابینایان بوده و حتی طرح هایی مانند نقش کاشان به صورت برجسته بافته می شده تا نابینایان بتوانند آن را لمس کنند. اما تا جایی که اطلاع دارم مدتی است این سالن تعطیل شده است. از این نکته نیز نباید غافل ماند که تمام معلولان، معلول فیزیکی نیستند.»

 

 

 

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.