۸ توصیه به زائرانی که با قطار عازم کربلا می شوند
زائرانی که با قطار از تهران عازم کربلا می شوند، لازم است به نکات و توصیه های لازم در طول سفر دقت داشته باشند.
زائرانی که با قطار از تهران عازم کربلا می شوند، لازم است به نکات و توصیه های لازم در طول سفر دقت داشته باشند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، قطار تهران ـ کربلا که از اوایل شهریورماه امسال راه اندازی شد، زمینه تشرف عاشقان به زیارت امام حسین(ع) را به شرایط ویژه ای فراهم کرده است.
قطار ایران ـ کربلا از تهران به صورت ترکیبی از تهران تا شلمچه آغاز می شود؛ زائران سپس طی مسیر 30 کیلومتری با اتوبوس تا بصره و سپس با قطار عراقی از بصره عازم کربلا می شوند.
زمان طی مسیر این قطار 18 ساعت در خاک ایران است؛ مدت 2 ساعت برای تشریفات گذرنامه زمان لازم است و سپس زائران 30 کیلومتر را با اتوبوس تا بصره سیر می کنند، بعد از آن به مدت 8 ساعت در قطار بصره تا کربلا خواهند بود.
در حال حاضر هزینه بلیت قطار یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 750 هزار تومان است و زائران می توانند برای بازه زمانی یک بهمن تا 30 بهمن (مسیرهای رفت تا تاریخ 1402/11/30 و مسیرهای برگشت تا تاریخ 1402/12/01) نسبت به تهیه بلیت اقدام کنند.
اما زائران برای تشرف به کربلا با قطار لازم است نکاتی را مدنظر داشته باشند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم؛ همراه داشتن گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار جهت عبور از مرز عراق و ثبت نام در سامانه سما الزامی است.
زائران حداقل 2 ساعت قبل از زمان حرکت در ایستگاه مبداء (تهران یا کربلا) باید حضور داشته باشند و در حین سفر به راهنمایی و نکات مسئولان اجرایی دقت و توجه کامل داشته باشند.
زائران باید طابق شماره کارت سفر در جایگاه تعیین شده مستقر شوند و هنگام پیاده شدن از قطار (ایران، عراق) و اتوبوس از جا نماندن لوازم علی الخصوص مدارک شناسایی و گذرنامه اطمینان حاصل کنند.
زائران باید هنگام پیاده شدن از قطار در ایستگاه شلمچه یا بصره در کربلا برای حرکت به سمت مرزبانی یا اتوبوس ها سرعت عمل کافی داشته باشند و از متفرق شدن و ایجاد ناهماهنگی جداً خودداری کنند.
همچنین پس از پیاده شدن از قطار در ایستگاه شلمچه در سریع ترین زمان ممکن و با ارائه مدارک گذرنامه از مرز خارج شده و به سمت اتوبوس های حرکت کنند و با توجه به نکات راهنمای مسافر در اتوبوس های مربوطه با در دست داشتن بلیت مستقر شوند.
زائران باید سرعت و هماهنگی مناسبی در ایستگاه میانی بصره ـ کربلا برای ادای فریضه نماز ظهر داشته باشند.
علاوه بر این، به دلیل کمبود امکانات در خاک عراق و بروز ازدحام، برای جلوگیری از تأخیرهای غیرمعقول در مسیر قطار زائران سعی کنند بیشتر از امکانات و سرویس بهداشتی های داخل ایستگاه های ایران استفاده کنند و در مدت زمان سفر در قطار استراحت کافی داشته باشند.
زائران همچنین با توجه به اختلافات فرهنگی و اجتماعی دو کشور، در صورت مشاهده هرگونه ابهام یا مشکل خون سردی و آرامش خود را حفظ کنند و با راهنمای سفر هماهنگی و مشورت لازم را انجام دهند ضمن اینکه عواقب عدم توجه به این راهنما و راهنمایان سفر مانند جا ماندن از قطار، اتوبوس، مرزبانی و غیره بر عهده زائران است.