بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
در گفتگو با تین‌نیوز مطرح شد:

◄ لزوم نظارت سازمان محیط زیست بر گردشگران دریایی / ناوگان کافی نداریم

◄ لزوم نظارت سازمان محیط زیست بر گردشگران دریایی / ناوگان کافی نداریم
|

تین نیوز | یک کارشناس حمل و نقل دریایی معتقد است سازمان محیط زیست باید ماموران و ناظران خود را در سواحل کشور مستقر و امکانات لازم را برای حفظ پاکیزگی این مناطق توسط گردشگران دریایی فراهم کند.

محمد سمیعی در گفتگو با تین نیوز، در بیان وضعیت گردشگری دریایی کشور اظهار کرد: در طول دوران نوروز، همواره شاهد هجوم هموطنانمان به جزایر قشم، کیش و بندرعباس بوده ایم و امسال نیز، مسئولان با علم به این موضوع، در تدارک سفرهای نوروزی هستند و باید دید تا چه حد نقایص قبلی را پوشانده اند.

مسافران زیادند و امکانات؛ کم
سمیعی تعداد زیاد گردشگران این مناطق و کمبود امکانات مورد نیاز آنان را از جمله مشکلات گردشگری دریایی کشورمان دانست و افزود: یکی از مهم ترین مشکلات این بخش آن است که متاسفانه تعداد زیادی از تصمیم‌گیرندگان برای دریا، دریایی نیستند که این مساله، منجر به تصمیم گیری های اشتباه می شود که گاه، ایمنی مسافران و پرسنل را به خطر انداخته است.

وی اضافه کرد: همانطور که کاپیتان هواپیما این اختیار را دارد که درباره پرواز کردن یا نکردن هواپیما تصمیم گیری کند، باید در بخش دریایی هم این بستر فراهم باشد که کاپیتان کشتی، تصمیم گیری کند زیرا مسئول ایمنی، پرسنل و بار روی شناور، کاپیتان است، اما متاسفانه این فرهنگ هنوز در کشور ما رایج نشده و گاهی کاپیتان تحت فشار یک مقام مسئول، مجبور می شود با مسافر یا بار اضافه که ایمنی شناور را به خطر انداخته، حرکت کند.

این کارشناس حمل و نقل دریایی، با اشاره به آلودگی ایجاد شده در طبیعت و سواحل در اثر انباشت پسماندهای گردشگران دریایی، این مساله را یکی از دیگر نقایص این حوزه دانست و گفت: محیط زیست، علیرغم همه ادعایی که دارد، در ایام نوروز، حضور فعالی برای کنترل این مساله ندارد.

لزوم حضور نمایندگان سازمان محیط زیست در سواحل
سمیعی ضمن اظهار تاسف بابت آلوده شدن فضای سبز جزایر قشم، کیش و بندرعباس و نیز بنادر شمالی کشور در اثر بی توجهی گردشگران، اظهار کرد: سازمان محیط زیست باید از همین حالا، نمایندگان و ماموران خود را در این مناطق مستقر کرده و امکانات مورد نیاز برای حفظ تمیزی این مناطق را فراهم کند.

وی درباره ظرفیت های گردشگری شمال کشورمان گفت: در شمال کشور، اگرچه برخی قایق های مسافری وجود دارد اما به طور کلی، دریای شمال، مناسب گردشگری چندین ساعته نیست، مگر این که شناور بزرگ و مناسب موجود باشد، زیرا دریای مواجی است و در آن نمی توان به موازات ساحل حرکت کرد.

سمیعی ادامه داد: البته مسافران شمال کشور نیز چون از ساحل استفاده می کنند، گردشگر دریایی محسوب می شوند و در این زمینه، همچنان از حفاظت محیط زیست گله دارم که درباره گردشگری دریایی، فقط حرف می زند و قدمی در این باره برنمی دارد.

تخصیص بودجه به ناوگان گردشگری دریایی از محل وجوه اداره شده سازمان بنادر
وی ناوگان گردشگری دریایی را ناکافی دانست و اظهار کرد: سازمان بنادر باید برای توسعه ناوگان گردشگری دریایی، از محل وجود اداره شده، بودجه ای تخصیص دهد.

مدیرعامل شرکت نیواد برزن دریا ادامه داد: با توجه به بهبود روابط میان ایران و دولت های خارجی در اثر مذاکرات، سال آینده حتما گردشگر بیشتری وارد ایران خواهد شد که بار گردشگری دریایی نیر سنگین تر می شود، بنابراین از اکنون باید این حوزه را تقویت کنیم.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.