وضعیت لایروبی خلیج گرگان مشخص نیست
تیننیوز| معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست پسروی آب در خلیج گرگان را یکی از نگرانکنندهترین موضوعات محیط زیستی در دریای خزر دانست.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، پسروی آب را در خلیج گرگان قابل پیشگیری دانست و گفت: یکی از اقدامات این است که اجازه دهیم انشعاباتی از داخل دریای خزر به خلیج گرگان راه یابد، ضمن اینکه باید وضعیت لایروبی تعیین تکلیف شود.
پروین فرشچی درباره پسروی آب دریای خزر، اظهار کرد: پسروی آب دریای خزر یک پدیده طبیعی است که به دلایل مختلف اتفاق افتاده است، با این حال فقط در خلیج گرگان، امکان پیشگیری از پسروی آب وجود دارد.
وی با بیان اینکه پسروی آب در خلیج گرگان یکی از نگرانکنندهترین موضوعات در دریای خزر است، گفت: یکی از تمهیدات این است که اجازه دهیم انشعاباتی از داخل دریای خزر به خلیج گرگان راه یابد.
اقدامات فوری برای احیای خلیج گرگان
فرشچی درباره وضعیت لایروبی خلیج گرگان، گفت: تاکنون مطالعات لایروبی خلیج گرگان انجام نشده است
به گفته او، در حال حاضر کارگروه خلیج گرگان در حال بررسی است تا اقدامات فوری برای احیای خلیج گرگان انجام شود.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به آلودگیهای ناشی از ورود فاضلاب شهری به دریای خزر، گفت: وزارت نیرو متولی تصفیه و مدیریت فاضلابهاست، و سازمان محیط زیست اقدامات وزارت نیرو را کنترل میکند.
وی با بیان اینکه در برنامه پنجم وزارت نیرو موظف بود که تصفیه فاضلابهای شهرهای با جمعیت بیش از 30 هزار نفر را ایجاد کند اما به دلیل محدودیتهای مالی تاکنون این امکان برای همه شهرها ایجاد نشد، گفت: البته وزارت نیرو برای تصفیه فاضلابهای شهرهای بزرگ کارهای خوبی انجام داده است.
فرشچی افزود: یکی از اقدامات ما پیگیریهای مداوم برای ساخت سیستم تصفیه فاضلاب شهری است، به این ترتیب قصد داریم طرح مدیریت فاضلابهای شهرهای ساحلی را فعال کنیم.
وجود انواع آلودگی در سواحل شمالی و جنوبی
وی با اشاره به انواع آلودگی در سواحل شمال و جنوب کشور، گفت: نوع و کانونهای آلودگی در سواحل شمال و جنوب متفاوت است، به طوریکه در دریای شمال آلودگیهای ناشی از فاضلاب، زباله و بهندرت آلودگیهای نفتی وجود دارد، این در حالی است که در دریای جنوب آلودگیهای ناشی از کشند قرمز وجود دارد که به هیچ وجه در دریای شمال مشاهده نمیشود.
كشند قرمز نام پدیدهای است كه به شكل صحیحتر به عنوان یك رشد جلبكهای مضر شناخته میشود. این پدیده از مهر ماه 1387 در آبهای خلیج فارس شدت بیشتری به خود گرفت، و موجب عدم نفوذ هوا و بخصوص اکسیژن در لایههای عمیقتر آب میشود.
او اظهار داشت: در برنامه مدیریت شناگاهها که با وزارت کشور همکاری داشتیم، سواحلی که از نظر میکروبی آلوده بودند مشخص و طرح بازبینی شناگاهها ارائه شد، که بر اساس آن شناگاههای پاک با پرچم آبی و شناگاههای آلوده با پرچم زرد مشخص شدند.