◄ انتشار چهارمین شماره از خبرنامه فناوریهای دریایی
تیننیوز| چهارمین شماره از خبرنامه فناوریهای دریایی باهدف شناسایی و معرفی فناوریهای نو در حوزههای مختلف دریایی منتشر شد.
به گزارش تیننیوز، دبیر گروه مطالعات و برنامهریزی راهبردی با بیان این مطلب گفت: دریاها و اقیانوسها عرصهای هستند که توانمندی در آنها زمینه توسعه و پیشرفت را برای بسیاری از کشورها فراهم آورده است.
امیرحسین صفرقلی بیان کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی مطالعات آیندهپژوهشی در حوزه صنایع و فناوریهای دریایی در دستور کار قرار داده است، به همین منظور در پی انتشار 3 شماره از خبرنامه فناوریهای دریایی چهارمین شماره آن باهدف شناسایی و معرفی فناوریهای نو در حوزههای مختلف دریایی منتشر شد.
وی با بیان اینکه خبرنامه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی با هدف شناسایی و معرفی فناوریهای نو در حوزههای مختلف دریایی تهیه و منتشر شد، افزود: در این خبرنامه سعی میشود ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار فناوریهای دریایی در پیشرفت جوامع آخرین تحولات در این حوزه رصد و شناسایی شود.
صفرقلی گفت: برای بشر همان قدر که تلاش برای اکتشاف فضا هیجانانگیزه بوده، تلاش برای اکتشاف و سیطره بر اعماق دریاها و اقیانوسها نیز مهیج و جذاب است.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد زمین را آب دریاها و اقیانوسها پوشانده است، اظهار داشت: بسیاری از منابع معدنی و طبیعی در زیر همین دریاها و اقیانوسها قرار دارند. از اینرو تلاش بشر برای تبدیل این فرصت به موهبت روز به روز بیشتر شده و علوم مرتبط به زیر دریا نیز هم راستا با پیشرفت علوم و تکنولوژیهای دیگر با سرعت زیادی در حال پیشرفت است.
دبیر گروه مطالعات و برنامهریزی راهبردی ساخت شناورهای زیر آبی را از فناوریهای مهم خواند و گفت: در این شماره به معرفی بیشتر «محور رباتهای زیرسطحی» که یکی دیگر از محورهای 44گانه نقشه راه فناوری دریایی ایران است، پرداخته شده است.
صفرقلی بیان کرد: در شمارههای قبل به معرفی انرژی های تجدیدپذیر دریایی، انواع و کاربردهای هرکدام و همچنین درخت فناوری استحصال انرژی از امواج پرداخته شد. در این شماره نیز مطالبی در رابطه با باد فراساحل، منابع زیستی و رسوبات دریایی و همچنین انرژی جریانات دریایی ارائه شده است.
وی از معرفی پهپادها و فناوریهای مرتبط با آن در چهارمین خبرنامه فناوریهای دریایی خبر داد و گفت: چند سال پیش که شرکت آمازون اعلام کرد، روزی با استفاده از پهپادها محصولات را به مشتریانش عرضه خواهد کرد، اجرای این کار دور از ذهن بود. اما اکنون شرکتهایی نظیر گوگل و Walmart نیز به این جریان پیوسته و هر کدام در حال انجام پروژههایی در این زمینه هستند.
صفرقلی افزود: با افزایش استفاده از پهپادها در صنایع نظامی و تفریحی، دامنه استفاده از آنها به صنایع دیگر از جمله صنایع دریایی کشیده شده است. در این شماره از خبرنامه فناوریهای دریایی به معرفی بیشتر پهپادها، فناوریهای مرتبط و کاربردهای آن در صنایع دریایی پرداخته شده است.