دهکهای بالای درآمدی حذف نمیشوند
تین نیوز | در حالی که هدف از ثبتنام مجدد یارانه نقدی کاهش تعداد یارانهبگیران و تفکیک ثروتمندان یارانهبگیر از اقشار کمدرآمد مطرح شده، معاون اول رییسجمهور در بازدید از سامانه ثبتنام یارانه اعلام کرد که هیچیک از دهکهای درآمدی حذف نمیشود.
از سویی پس از گمانهزنیهای متفاوتی که درباره مبلغ یارانه نقدی در مرحله دوم هدفمندی یارانه از محافل مختلف مطرح میشد، معاون اول رییسجمهور میزان یارانه نقدی مرحله دوم هدفمندی را اعلام کرد.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور در حاشیه بازدید از ستاد هماهنگی پشتیبانی فنی مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها رقم پرداختی یارانه نقدی در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها را اعلام کرد.
معاون اول رییسجمهور گفت: مبلغ یارانه نقدی در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها همان 455 هزار ریال به ازای هر نفر است اما به گروههایی که بیشتر نیازمندند کالاهایی برای امنیت غذایی اختصاص مییابد.
اسحاق جهانگیری در حاشیه بازدید از ستاد هماهنگی پشتیبانی فنی مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها درخصوص رقم پرداختی یارانه نقدی در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها گفت: برای گروههایی که بیشتر نیازمند هستند و امنیت غذایی آنها جزو اولویتهای کشور است، پیشبینی شده به صورت غیرنقدی کالاهایی اختصاص یابد تا مطمئن شویم که امنیت غذایی این افراد نیز مناسب است.
وی درخصوص تعیین سقف درآمدی برای حذف یارانه در مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها گفت: هنوز تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده اما به اطلاعات مناسبی دسترسی خواهیم یافت و دولت بنا را بر دریافت اطلاعات دقیق از مردم گذاشته است.
جهانگیری با بیان آنکه سطح درآمدی مردم برای بسیاری از تصمیمگیریهای آتی مهم است، گفت: علاوه بر این بخش مسکن از اصلیترین بخشهای کشور است و براساس اطلاعات دریافتی تصمیمهای جدی برای فاقدین مسکن و مناطقی که مردم فاقد مسکن در آن زیاد هستند، اتخاذ خواهد شد.
وی گفت: قانونگذار به دولت تکلیف کرد تا براساس سطح درآمدی یارانه را به نیازمندان پرداخت کند و براساس دادههای اطلاعاتی در جلسات آتی قدمهای بعدی دولت مشخص میشود.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به برخی انتقادها درخصوص حذف نشدن سه دهک بالای درآمدی جامعه گفت: برخی از منتقدان اعلام میکردند دولت برآمده از قشر مرفه است و پولداران را پایگاه دولت میدانستند این در حالی است که رای اصلی رییسجمهور مربوط به طبقه پایین و روستاییان بود.
وی همچنین درباره ارایه سبد کالا گفت: سبد کالا با انگیزه امنیت غذایی در شرایط تورمی ارایه شد در حالی که اگر کوپنهای کاغذی را بهجای آن ارایه میکردیم علاوه بر فساد، هزینههای جدیدی را نیز بر دولت تحمیل میکردیم.
معاون اول رییسجمهور گفت: با استفاده از تجربیات گذشته قرار شد هدفمندی یارانهها با شتاب نباشد و سه دهک بالای درآمدی را حذف نکنیم.
جهانگیری تصریح کرد که برخی از بانکهای اطلاعاتی خط قرمز دولت هستند و دولت حاضر نیست که اقتصاد کشور را با بهرهگیری از این بانکها با مشکل مواجه کند که یکی از آنها حسابهای مردم در بانکهاست.
اطلاعات در اختیار دولت محرمانهترین اطلاعات است و دولت خود را صاحب اسرار مردم میداند.
معاون اول رییسجمهور گفت: بنابراین تصمیم بر این شد که از مردم درخواست شود افرادی که نیازمند یارانه نیستند یا اینکه یارانه نقدی تاثیر اندکی بر زندگی آنها دارد، نسبت به انصراف آن اقدام کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درخصوص وضعیت ثبتنام نیز گفت: ثبتنام به روش اینترنتی در زمان مشخص و محدود برای کل جمعیت ایران یکی از مسایل اساسی این طرح بود تا مردم بدون دغدغه و در زمان مقرر تقاضای خود را در سیستم وارد کنند.
جهانگیری تصریح کرد: در روزهای اعلامی برای ثبتنام یارانهها، افرادی که رقم سمت راست کد ملی آنها یک است بیشترین حجم را داشتند و به همین دلیل تعداد ثبتنامکنندگان در روز مقرر برای این گروه نسبت به روزهای دیگر دو برابر بود به نحوی که تعداد این افراد در این روز حدود چهار میلیون خانوار و در مابقی روزها این تعداد حدود دو میلیون خانوار بود.معاون اول رییسجمهور با اشاره به دریافت اطلاعات از مسوولان ستاد هدفمندی یارانهها و دستگاههای اجرایی همراه اظهار داشت: این جلسه بیشتر مربوط به دریافت اطلاعات بود و این اطلاعات به طور مرتب دریافت میشود.
وی گفت: متقاضیان تاکنون ثبتنام خود را در یک مقطع زمانی و به آسانی انجام دادهاند و در روزهای آتی نیز در این زمینه مشکلی وجود نخواهد داشت.
جهانگیری تصریح کرد: متقاضیان از هر نقطه از کشور که تمایل به ثبتنام دارند میتوانند به راحتی نسبت به این امر اقدام کنند.
وی در پاسخ به پرسشی درخصوص چگونگی مصرف درآمدهای ناشی از انصراف دریافت یارانهها گفت: براساس اطلاعات دریافتی که البته هنوز دقیق نیست تعداد قابل توجهی از مردم به درخواست مراجع تقلید، علما، نخبگان و هنرمندان و دولت پاسخ داده و ثبتنام نکردهاند و امیدواریم استمرار انصراف همچنان وجود داشته باشد.
وی با بیان آنکه کشور دارای چندین موضوع بااهمیت است که درمان در راس آن است، اظهار داشت: معتقدیم بیماران تنها باید رنج بیماری را داشته باشد اما هماکنون بیش از بیماری مساله هزینهها مورد دغدغه است و به همین دلیل از سال 93 یکی از اولویتهای اصلی دولت رسیدگی به حل مسایل درمان است.
معاون اول رییسجمهور تاکید کرد: دولت در بودجه سال 93 براساس میزان درآمدها به بخش درمان توجه ویژهای داشته و تخصیص برای این بخش را افزایش داده، البته قرار است به صورت خاص نیز ارقام دیگری را به این بخش تخصیص دهیم.
وی گفت: برهمین اساس سه هزار میلیارد تومان به مناطق حاشیه شهرها و روستاها و چهار هزار و 800 میلیارد تومان از منابع حاصل از هدفمندی برای این امر در نظر گرفته شده البته با تمام شرایط سختی که در بودجه سال 92 داشتیم در اواخر سال گذشته دو هزار میلیارد تومان به بخش درمان به عنوان عدد اولیه ارایه شده تا پس از اجرای فاز دوم هدفمندی بتوانیم کار خود را در این بخش آغاز کنیم.
جهانگیری ادامه داد: بیمههای درمانی و همگانی نیز از دیگر موارد صرف منابع حاصل از انصراف است و علاقهمندیم فردی در کشور وجود نداشته باشد که به دلیل هزینهها و حق بیمه دفترچه بیمه نداشته باشد.
وی بخش تولید و اشتغال را جزو موارد کلیدی در این زمینه دانست و اظهار داشت: تعدادی از نیروهای تحصیلکرده که میتوانند برای کشور سرمایه و تولید ایجاد کنند، هماکنون به دلیل کمبود شغل بیکار هستند و امیدواریم از این محل برای افزایش میزان اشتغال و تولید نیز بهرهگیری کنیم.
معاون اول رییسجمهور آلایندگی در برخی از شهرهای بزرگ همانند تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد و... را جزو دغدغههای اصلی دانست و گفت: باید به مساله خودروهای فرسوده و مراکز آلایندهکننده به صورت ویژه توجه شود.
وی اظهار داشت: قرار است از منابع انصرافی هر شهر برای رفع این مشکلات اختصاص یابد.
جهانگیری گفت: در پایان زمان ثبتنام تعداد انصرافدهندگان اعلام میشود و منابع صرفهجویی و هزینه آن در بخشها نیز اطلاعرسانی خواهد شد.
اسحاق جهانگیری روز جمعه به همراه محمد شریعتمداری معاون اجرایی رییس جمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور، اکبر ایزدی رییس سازمان هدفمندسازی یارانهها و جمعی از دستاندرکاران اجرای ثبتنام این مرحله از متقاضیان یارانهها بازدید کرد.