بازدید سایت : ۸۳۱۳۷

عراق و افغانستان می‌توانند جایگزین امارات شوند

|

 تین نیوز |  با توجه به اینکه حجم صادرات ایران به عراق و افغانستان چندین برابر واردات‌ است امکان ایجاد معاملات تهاتری وجود ندارد مگر اینکه در آینده زمینه ورود کالاهای مورد نیاز کشور از طریق صادرات مجدد از عراق و افغانستان محیا شود. همچون شرایطی که اکنون با امارات متحده عربی داریم که بسیاری از صادرات و واردات به دلیل تحریم از طریق امارات صورت می‌گیرد.
 
محسن بهرامی ارض‌اقدس - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به بررسی روابط تجاری ایران با عراق و افغانستان پرداخت و گفت: صادرات ما به کشورهای همسایه به ویژه عراق و افغانستان به دلیل استقبال خوب شهروندان این دو کشور نسبت به کالاهای ایرانی بوده لذا اولویت دولت و بخش خصوصی افزایش صادرات است اما مشکلات و ناامنی‌هایی که اخیرا در کشور عراق به وجود آمده صادرات را تحت تاثیر قرار داده است.
 
وی افزود: سیمان از مهم‌ترین اقلامی است که پس از بازسازی عراق، بخش عمده صادرات ایران را در بر گرفت که امیدواریم با بازگشت آرامش به این کشور، صادرات این کالا نیز دوباره به جریان بیفتند.
 
بهرامی ارض‌اقدس افزود: تقریبا همه کالاهای دارای مزیت نسبی ایران در عراق قابل مصرف است. مواد غذایی، محصولات کشاورزی، صنایع پایین دستی نفتی و کالاهای ساختمانی و ... به عراق صادر می‌شوند.
 
این عضو هیات نمانیدگان اتاق بازرگانی تهران گفت: به جز برخی از محصولات نفتی برای خوراک پالایشگاه‌ها یا ترانزیت به افغانستان، محصول دیگری از عراق وارد نمی‌شد و به طور کلی این ناآرامی‌های عراق به صادرات ما لطمه زده است. اتاق همراه با سیاست های دولت تلاش در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه دارد. در سیاست های اقتصاد مقاومتی هم این مسائل مد نظر قرار گرفته و اتاق هم فعالان اقتصادی را به توسعه روابط با کشورهای دیگر تشویق می کند.
 
وی در ادامه بیان کرد: مساله دیگری که صادرات به این کشورها را تسهیل می‌کند خرید مستقیم تجار این کشورها از بازار داخل به صورت ریالی است که می تواند به صورت معاملات پایاپای و استفاده از پول مشترک، مشکل نقل و انتقال پول و تبدیل ریال به ارز مرجع را در شرایط تحریم تسهیل کند.
 
بهرامی ارض‌اقدس درباره معاملات تهاتری با عراق و افغانستان گفت: سهم تراز تجاری‌مان با افغانستان و عراق در تعادل قرار ندارد که بخواهیم این معاملات را به صورت تهاتر انجام بدهیم. حجم صادرات ما به این دو کشور چندین برابر واردات‌مان است لذا امکان ایجاد معاملات تهاتری وجود ندارد و به نفع ما نیست مگر اینکه در آینده زمینه ورود کالاهای مورد نیاز کشور از طریق صادرات مجدد از عراق و افغانستان محیا شود.
 
وی افزود: همچون شرایطی که اکنون با امارات متحده عربی داریم. در حال حاضر بسیاری از صادرات به دلیل تحریم از طریق امارات متحده عربی صورت می‌گیرد. اگر در آمار صادرات و ورادات کشور نگاه کنیم، می‌بینیم امارات در صدر جدول صادرات و واردات ما قرار دارد در حالی که نه کالاهایی که صادر می کنیم به طور کامل نیاز داخلی امارات است و نه کالاهایی که وارد می کنیم به طور مشخص ساخت کشور امارات است.
 
عضو هیات نمانیدگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در عراق و افغانستان هم اگر شرایط امنیت و آسایش برقرار شود، در آینده می توانند مثل امارات به مرکز صادرات و واردات مجدد تبدیل شوند.
 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.